Gyurkity Péter

Továbbra sem népszerű a Facebook Home

Még azon nagyobb gyártók is kivárásra játszanak, akiknek támogatása elengedhetetlen lenne a remélt siker eléréséhez. A növekedést ehelyett saját rendszereik csiszolgatásával szeretnék biztosítani.

Iparági források számoltak be a napokban arról, hogy a legtöbb jól ismert okostelefon-gyártó távol tartja magát a Facebook Home támogatásától, bármennyire is szeretné a közösségi oldal vezetése, hogy saját kezelőfelületüket alapértelmezetten alkalmazó további készülékek jelenjenek meg a piacon. A helyzet a közeljövőben sem fog változni.

Az érintett gyártók elsősorban amiatt vonakodnak ilyen okostelefonok bemutatásától, mert a HTC First nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Facebook kezelőfelületére építő fejlesztés kiábrándító adatokat produkált az Egyesült Államokban, ezt látva pedig a portál vezetése elállt az európai megjelenéstől. A felhasználók visszajelzése sem volt éppenséggel pozitív, így most a nagyobb nevek (HTC, Huawei, Sony Mobile, stb.) inkább saját felületeik tökéletesítésétől remélik a további sikereket - azt tudni lehet, hogy a Samsung konkrétan elutasította a Facebook megkeresését.

Ami az eladások alakulását illeti, itt nem sok minden változott az eddig is ismert, vagy inkább előrevetített trendhez képest. A Gartner legújabb előrejelzésében arról ír, hogy míg a PC-eladások (asztali és noteszgépek együtt) idén több mint 10 százalékkal esnek majd vissza 2012-höz képest, addig a jóval kisebb szegmenst képező táblák forgalma csaknem 68 százalékkal, az okostelefonoké pedig 4,3 százalékkal javulhat.

A felhasználók többsége most már egyértelműen hordozható, az internetre kényelmesen, bárhol csatlakozó eszközökre vágyik, így amennyiben a gyártók nem követnek el nagyobb hibákat, lesz mire építeni pozitív várakozásaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #4
    "hogy 1 egész percig volt a telefonomon" alaposan letesztelted!
  • daninet #3
    Mi kocsmában azt játsszuk, hogy berakjuk középre a telefonokat egy szép kis toronyba, és aki először hozzáér, az fizet egy kör tömény+sört mindenkinek. Kibúvó nincs, ha csörög vagy pittyeg stb nem szabad hozzáérni. Kb 1 perc alatt oldotta meg ezt a gondot.

    A facebook home pedig egy akkora rakás genetikai selejt használhatatlan ganédomb, hogy 1 egész percig volt a telefonomon pusztán kíváncsiságból, de az is kár volt.
  • thrawnguru #2
    Nem is tudom. Én meglehetős sokat használom, de csak ha otthon vagyok. Én a barátaimat is sikeresen leszoktattam róla, hogy állandóan a telefonjukat nyomkodják. Akkor tértünk észhez, mikor egyszer összeröffentünk, beültünk egy helyre, és egyszer csak azt vettük észre, hogy kb 10 perce senki egy szót nem szólt, és mindenki a telefonját nyomkodta :D AKkor megbeszéltük, hogy na azért ez már túlzás, és visszatértünk a normális kerékvágásba. Azóta én legalábbis csak itthon vagyok hajlandó megnyitni a Facebookot, amihez meg nem kell telefon.
  • M2 #1
    Nekem az a furcsa ebben a 'találmányban', hogy vérbeli facebook-fannak kellene lenni hozzá. De létezik ilyen ember egyáltalán? Néhány biztos akad, de nagy tömegekben? Aligha.
    Már akkor halott ötlet volt, amikor kitalálták.