Gyurkity Péter

Okosórán dolgozik a Meta

Ezzel az Apple megoldása ellen indulnak harcba, utóbbi viszont már a játékokat helyezi előtérbe.

A napokban olvashattunk arról, hogy az elmúlt évtizedben hatalmassá vált közösségi platform anyacége átkereszteli magát, ennek eredményeként a jövőben a Meta nevet látjuk majd viszont a vállalat logóján és főhadiszállásán. A friss hírek szerint már dolgoznak egy új kütyün, miközben a közvetlen riválissá váló konglomerátum új szerepkörben tünteti fel magát.

A Bloomberg számolt be a múlt héten arról, hogy a Meta egy külső partner közreműködésével dolgozik saját okosóráján, amelynek képe a jelenleg az iOS-platformon használt alkalmazásban bukkant fel. Ez utóbbi még a Ray-Ban Stories névre keresztelt okosszemüveghez kapcsolódik, amelynek révén könnyű és egyszerű módon rögzíthetünk videókat és tölthetjük azokat fel a Facebook oldalára (maga az app a Facebook View néven szerepel az online kínálatban), viszont a szoftverben elhelyezett kód már arra utal, hogy okosórán is dolgoznak, mégpedig a Milan kódnév alatt. Ez jó eséllyel jövőre jelenne meg, közvetlen módon felvéve a küzdelmet az Apple Watch Series 8 néven várható termékekkel, amelyek a hírek alapján a testhőmérsékletet, valamint a vér glükózszintjét figyelő érzékelőkkel egészülnek majd ki.

Az Apple eközben elérhetővé tette saját éves pénzügyi jelentését, amelyben érdekes módon már új szerepkörben tüntetik fel magukat, egyben friss vetélytársak jelenlétét emelve ki. Eddig a cég a Google és a Microsoft operációs rendszereit, vagyis az Android- és a Windows-platformot jelölte meg hasonló jelentéseiben fő riválisként, az viszont már az Epic Games elleni perben kiderült, hogy az App Store bevételének 70 százaléka származik játékokból, dacára annak, hogy azokat mindössze a felhasználók 10 százaléka vásárolja meg. Ez azonban oda vezetett, hogy a teljes játékpiac tranzakcióinak nagyjából egyharmadát már az Apple bonyolította le, vagyis a cég jellege, szerepköre, valamint a riválisok listája is megváltozott, ahogy annak idején, még 2007-ben, az iPhone bemutatása kapcsán is valami hasonlót láthattunk.

A jövőben tehát arra számíthatunk, hogy az Apple inkább ezen jelleget emeli majd ki a pénzügyi jelentésekben, ami elsősorban a befektetők számára lehet fontos tényező, viszont a bírósági perek alakulására is befolyással lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!