Gyurkity Péter

Csúszik a Facebook okostelefonja

Bár a közösségi oldal továbbra sem hajlandó megerősíteni, hogy saját megoldással készülnek - mi több, határozottan tagadják azt - újabb forrás erősítette meg, hogy kis késéssel ugyan, de valóban befut majd a telefon.

A Pocket-lint saját, szerintük nagyon is megbízható forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy a Facebook okostelefon nagyon is létezik, ennek megjelenése immár biztosra vehető, ám erre némi késéssel kerül majd csak sor. Ők már tudni vélik a gyártó személyét, valamint a fontosabb hardveres jellemzőket is.

A forrás állítása szerint ugyanis a telefon már javában készül, ennek megjelenéséről a HTC gondoskodik majd, amely jelenleg Opera UL névvel illeti a fejlesztést. Ez a változat kifejezetten a Facebook számára készül, annak logóját hordva magán, a legújabb fejlemény pedig az, hogy a debütálást elhalasztották, így nem lehet tudni, hogy arra pontosan mikor kerülne sor. Érdemes megjegyezni, hogy a közösségi portál illetékesei konzekvensen tagadják egy ilyen készülék létezését, Mark Zuckerberg például még három hónappal ezelőtt is arról beszélt, hogy ennek nem sok értelme lenne, mások pedig megjegyzik, hogy a Facebook jelenleg is elérhető minden fontosabb mobil platformon, így nincs igazán szükségük egy saját megoldásra.

Érdekes módon az Opera UL időközben egy benchmark tesztben is felbukkant, eszerint pedig a burkolat alatt egy ismeretlen, 1,4 GHz-en futó processzor kapott helyet, amelyet Qualcomm Adreno 305 grafikus vezérlő, 720p felbontású kijelző, valamint az Android 4.1.1 Jelly Bean egészíti ki. Úgy tűnik tehát, hogy a készülék valóban létezik, már csak az a kérdés, hogy milyen néven és milyen logó alatt lát majd napvilágot.

Mivel a Facebook továbbra is mindent tagad, nem mehetünk biztosra az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    Lex rajt 1 jó nagy F, d Cukííí!

    Vagy az az F, aki megveszi?
  • duke #1
    "Csúszik a Facebook okostelefonja "

    Ja ne ez nem lehet, nem birom tovabb. Honapok ota csak erre varok, mar csak ez elet, hogy az ajfon utan vegre az enyem lehessen a fosbuk telefon is. Ez elviselhetetlen.