Gyurkity Péter

Készül a HTC Facebook-telefonja

Mégpedig a jelek szerint tűrhető specifikációval, természetesen a közösségi hálózatot előtérbe helyezve. A megjelenésre még a tavasszal sor kerülhet, bár az még nem világos, hogy milyen sorrendben.

Korábban több alkalommal is beszámoltunk arról a híresztelésről, miszerint a Facebook saját okostelefonnal készül, hogy kihasználja a szegmens által kínált bevételi lehetőségeket. Nem sokkal később a HTC is bekerült a képbe, a jól értesültek szerint ők működnek együtt az internetes portállal ennek érdekében, a friss hírekben pedig szintén erről olvashatunk.

Az eddig többnyire megbízhatónak bizonyult Unwired View ugyanis arról számolt be, hogy az úgynevezett Facebook okostelefon jelenleg HTC Myst (Myst #UL) néven készül, mi több, ennek pontos hardveres listáját is közzétették, mégpedig több különböző forrásra hivatkozva. Eszerint a Myst kijelzője 4,3 hüvelykes lesz, a támogatott felbontás 720p, a pixelsűrűség pedig 320 ppi. A processzor feladatait egy 1,5 GHz-es ikermagos Snapdragon S4 chip (MSM8960) látja el, ehhez 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, egy 5 és egy 1,6 megapixeles kamera (úgy tűnik, UltraPixel technológia nélkül), valamint LTE és HSPA elérés társul, Android 4.1.2 kíséretében.

Kérdés, hogy pontosan miben merül majd ki a Facebook támogatása, itt minden bizonnyal a megszokott appon kívül egyéb szolgáltatásokat is elérhetünk majd, hiszen ez önmagában nem lenne elegendő a sikerhez. Korábban a gyártó ChaCha és Salsa néven már piacra dobott kifejezetten közösségi célokra alkalmas készülékeket, ezek azonban nem bizonyultak népszerűnek, hiszen a riválisok rögtön föléjük nőttek.

Márpedig lenne mire támaszkodni, hiszen a portál népszerűsége töretlen, és többek között a hazai felmérések is rámutatnak arra, hogy az okostelefonokat használók jó része (itthon például egyharmada) napi szinten látogatja az oldalt készülékéről. Egy kifejezetten Facebook-telefon tehát nem lenne eleve kudarcra ítélt próbálkozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!