Gyurkity Péter

Kivonul az asztali szegmensből a Samsung

A jövőben a dél-koreai gyártó a mobil szférára koncentrál majd, házon belüli hírek szerint ugyanis az eddig sem túl jól szereplő asztali üzletág bezárásról döntött a Samsung vezetése.

A cég szempontjából hazai Korea Times arról ír cikkében, hogy a Samsung Electronics egyik munkatársa beszélt az erőforrások átcsoportosításáról, amelynek eredményeként az asztali üzletág végleg bezár, a kutatás-fejlesztési csapatokat pedig a mobil és hordozható eszközök terén bővítik ki. A döntést azzal indokolták, hogy a hagyományos asztali megoldások iránti igények folyamatosan csökkennek, ezért vált szükségessé a házon belüli átszervezés. A dél-koreai vezetés állásfoglalása szerint 2015-től inkább a kisebb vállalkozások számára lehet elsősorban jövedelmező az asztali szegmens, bár azt illik hozzátenni, hogy a Samsung ezen részlege eddig sem szerepelt igazán fényesen, hiszen ez napjainkban inkább veszteséget, mintsem nyereséget termel.


A PC-üzletág a jövőben tehát a táblákra, az all-in-one megoldásokra, valamint a hibrid PC-kre fókuszál majd, ezeken keresztül látják elérhetőnek a bevétel növelését, a nyereségesség megtartását. A folyamatosan az interneten lévő, állandó kapcsolatot biztosító hordozható eszközök tábora erős növekedést mutat majd az elkövetkező években, arról nem is beszélve, hogy az okostelefonok terén amúgy is első helyen állnak, van tehát mire építeni a mobil szférában. Idén többek között 16 millió táblát szeretnének eladni, ezt pedig jövőre egészen 33 millióra tornáznák fel.

A Samsung lépése annak újabb jele, hogy a nagy gyártók fokozatosan maguk mögött hagyják a hagyományos asztali szegmenst - meglátjuk, mennyien követik majd a példát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)