Berta Sándor

Telefon-táblagéppel jelentkezik a HTC

A tajvani gyártó egy 5,9 hüvelykes phabletet készít, de 12 hüvelykes, Windows RT-s táblájuk terveit jegelték. A HTC One hatalmas siker a cég számára, már ötmillió darabot eladtak belőle.

Az új phablet 5,9 hüvelykes érintőképernyőt kap, az operációs rendszere az Android 5.0 (Key Lime Pie) lesz. Minderről a The Unlockr blog számolt be. Laura Chen, a BNP Pariba Securities Taiwan elemzője elmondta, hogy az új modell várhatóan az év második felében jelenik majd meg. Az eddigieknél nagyobb kijelző mellett egy erősebb processzor fogja jellemezni az új készüléket.

Az oldal megjelentette a várható technikai specifikációkat is. A HTC T6 kódnevű eszköz a Qualcomm Snapdragon MSM8974 típusú, 2,3 GHz órajelű, négymagos chipre épül majd, ezt egészíti ki 2 gigabájt RAM és 16 gigabájt flashmemória. Kijelzőjének felbontása Full HD lesz, hátoldali kamerája pedig a képstabilizátor mellett megkapja a HTC One-ból már ismert Ultrapixel technológiát. Felénk egy 2,1 megapixeles kamera nézd majd, és megemlítendő még a MicroSD-bővítőhely valamint a 3300 mAh-s akkumulátor. A termékhez elérhető lesz egy tok, amelyben egy további 1250 mAh-s akkumulátort helyez el a cég és egy digitális toll, az új modell ugyanis elsősorban az utóbbi segítségével lesz kezelhető. A HTC a tervek alapján a Sense kezelőfelület aktualizált verziójával látná el a phabletet.

Chen úgy vélte, hogy a HTC ismét egyre jobb helyzetben van és a legrosszabb dolgokat már maga mögött hagyta. A vállalat eddig 5 millió HTC One-t értékesített, és az eladásoknak további lendületet adhat a HTC One Nexus Experience verziójának a megjelenése, amiből kikerült a Sense és csupán az Android alap változatát tartalmazza.

Ismertté vált az is, hogy a társaság mégsem dobja piacra a 12 hüvelykes, Windows RT operációs rendszert futtató táblagépét, mivel egyrészt gyér kereslet az ilyen hatalmas tábla PC-k iránt, illetve átláthatatlanok a Windows RT-s modellek eladásai. Az operációs rendszert támogatók közül ugyanakkor nem fog távozni a HTC, és várhatóan még az idén megjelenik a társaság 7 hüvelykes, Windows RT-s táblája.

Tavaly júliusban már írtunk egy HTC-phabletről. A HTC6435-öt 1,5 GHz órajelen működő Qualcomm Snapdragon MSM8960 négymagos processzor, Adreno 320 grafikus chip, LTE/HSPA+ támogatás jellemezte. Nemrég azonban kiderült, hogy a gyártó nehéz helyzetben van: nem csak a vetélytársaival kell megküzdenie, hanem számos belső problémával is. Vezető szakemberek távoznak, gyártási problémák vannak, így nem tűnik túl rózsásnak a mobilcég jövője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!