SG.hu

A HTC cégeknek szánja új VR eszközét

A felső kategóriás Vive Focus Plus szemmozgással is vezérelhető, ráadásul egyidejüleg több headset irányítható távolról.

A HTC bejelentette új vállalati felhasználásra szánt virtuális valóság eszközét, a VIVE Focus Plus-t. A hat szabadságfokú (6DoF) Focus headset továbbfejlesztése két ultrahangos 6DoF kontrollerrel együtt érkezik, melyeken nyomásérzékeny analóg gomb van, így a tárgyakkal való interakció természetesebb. "A most bejelentett eszközzel a szimulált élethelyzetek valósághűbbek, a programok átültetése PC-ről önállóan használható headsetre pedig tovább egyszerűsödött.” - mondta el Paul Brown, a HTC Europe igazgatója. A rendszert Qualcomm Snapdragon 835 Mobile VR platform hajtja.


A cég közleménye szerint az eszközt hosszabb használat során is kényelmes viselni. A headset számos egyéb funkcióval érkezik, úgy, mint Kiosk Mode (korlátozott hozzáférés), Gaze Support (szemmozgással történő vezérlés) és távoli hozzáférési lehetőségek, amelyekkel egyidejűleg több headset kezelhető távolról. Az eszköz WAVE platformon keresztül működik, elérhetőek rá a VIVEPORT tartalmak és a felhasználók a Viveport Infinity-hez is hozzáférést kapnak. A korlátlan VR előfizetéses szolgáltatással rengeteg alkalmazás és játék között válogathatunk havidíj ellenében.

Néhány vállalat, például a SimForHealth és az Immersive Factory, már megkezdte a Focus Plus gyakorlati alkalmazását saját egészségügyi képzéseik és munkabiztonsággal kapcsolatos programjaik során. Az eszköz 2019 második negyedévétől 25 országban lesz megrendelhető, és összesen 19 nyelvet támogat. Az alaptermék vállalati licencet is tartalmaz. Európában a kifejezetten vállalati felhasználók számára kialakított Advantage csomagban lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!