Gyurkity Péter

A HTC gyártja le a Nexus 9 tabletet

A Google szereti gyakran váltogatni partnereit, valószínűleg azért, hogy a Nexus sorozat esetében megelőzzék egy esetleges monopólium kialakulását.

Megerősítették a korábbi pletykákat, a tajvani cég valóban visszatér a tabletek területére. Még június végén, külső forrásokra támaszkodva számoltunk be arról, hogy a HTC készítheti el a soron következő Nexus-táblát, amely az nVidia saját gyártású processzorára, valamint egyéb, hasonlóan kellemes hardveres jellemzőkre épül majd. Ezt az értesülést az elmúlt napokban két további hír is megerősítette.

Az nVidia a maga részéről a Qualcomm és a Samsung ellen folytatott szabadalmi perben, annak részeként árulta el, hogy valóban a Tegra K1 chip lesz megtalálható a Nexus 9 tábla PC burkolata alatt, ennek megjelenése pedig a harmadik negyedévben várható, immár az új Android L operációs rendszer funkcióival és szolgáltatásaival. Mivel szeptemberrel lezárul a szóban forgó harmadik negyedév, valószínűleg nem vagyunk messze a hivatalos bejelentéstől, ám most egy újabb külső forrás erősítette meg a híreket.

A Wall Street Journal ugyanis saját értesülésre hivatkozva azt közölte, hogy a HTC valóban visszatér a táblák területére, ezt a lépést pedig a Google Nexus termékcsalád kibővítésével teszik meg, amelynek eredményeként hamarosan megismerhetjük a Nexus 9-et. A készülék nevének megfelelően egy 9 hüvelykes kijelzőt kap, a további részletekkel kapcsolatban azonban egyelőre nem nyilatkoznak – itt mindössze annyit árultak el, hogy több forrás állítása szerint a HTC mérnökei mostanában meglehetősen gyakran bukkannak fel a Google főhadiszállásán, a Mountain View városában található Googleplex épületeiben, ami szoros együttműködésre utal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qetuol #2
    hát ha lesz hozzá billentyűzet is, meg cerka is, akk bejövős..
  • bunny #1
    A 7" nekem nagyon kicsi volt, most 10"-ost használok. Ha ez a motyó jó áron lesz, lehet megvan mire fogok váltani a jelenlegiről. Márpedig a google referencia motyók nem szoktak nagyon durván árazódni, úgyhogy bizakodó vagyok.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2014.09.23. 09:48:59