Berta Sándor

Még bízik a Windows RT-ben a Dell

Az amerikai számítógépgyártó ugyan nincs elragadtatva Windows RT-s táblái eladási adataitól, ennek ellenére kitart az operációs rendszer mellett.

Neil Hand, a Dell táblagép- és csúcstechnikájú PC részlegének vezetője közölte: a Dell XPS 10 iránti kereslet közel sem érte el a várt szintet. Az okok között szerepel, hogy a felhasználók nincsenek megfelelően tájékoztatva és emellett a Windows RT-vel kapcsolatban negatív vélemények vannak jelen a piacon. Hand ezenkívül bírálta azt is, hogy az "alkalmazásélmény" nem olyan olyan jó, mint amilyennek fél évvel a bevezetés után lennie kellene, s ez annak ellenére is igaz, hogy a helyzet nemrég némileg javult.

Mindez gyakorlatilag megegyezik az nVidia vezetője, Jen-Hsun Huang által elmondottakkal. A menedzsert szintén az szomorította el, hogy közel sem teljesültek az eladási számokkal kapcsolatos várakozások és márciusban azt nyilatkozta, hogy: "számunkra a Windows RT kiábrándító, mert azt vártuk, hogy többet adnak el belőle". Huang ugyanakkor - bár nem rejtette véka alá csalódottságát - mégis bizakodó volt a közeljövőt illetően, szerinte a Windows RT a rossz start ellenére is sikeres lehet. Hasonlóan vélekedik a Dell részlegvezetője is.


Sokat reméltek a szétcsatolható Dell XPS 10-től

Hand kitért arra is, hogy sokkal nagyobb sikert könyvelhetnek el az XPS 10 közvetlen internetes, mint a kiskereskedelmi értékesítésekor. Ez arra vezethető vissza, hogy az online boltjukban a kereskedőknél jobban el tudják magyarázni a vásárlóknak, hogy milyen operációs rendszer a Windows RT. Az ügyfelekkel való kommunikáció során ráadásul azt szűrték le, hogy a vevők nagyon jónak találták az operációs rendszert, mely ennek ellenére lehet, hogy hamarosan eltűnik a piacról.

Addig is míg ez a kérdés eldől, a Dell a Microsofttal és a kereskedőkkel közösen szeretne javítani a helyzeten. Az eddiginél hatékonyabban kell felvilágosítani az embereket az operációs rendszer előnyeiről, továbbá a cég azt tervezi, hogy - a problémák ellenére - újabb Windows RT-s termékeket dob piacra. Hand bizakodó a PC-piac jövőjét illetően is, mondván: ebben a területben még hatalmas lehetőségek és növekedési potenciál rejlenek.

Jeffrey Clarke, a Dell PC-részlegének vezetője tavaly decemberben a Windows RT név ellen foglalt állást, méghozzá azért, mert felismerték, hogy egy a hagyományos Windows-szoftvereket futtatni nem képes rendszer ezen elnevezése bosszúságot fog okozni a csalódott vásárlókban. A különböző gyártók nagy kedvezményekkel szórják ki a Windows RT-s táblákat. Az Amerikai Egyesült Államokban a Dell XPS 10 32 gigabájtos változatának bevezető ára 499 dollár volt, most 449 dollár. A 64 gigabájtos modell esetében ugyanez a két összeg 599, illetve 499 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csimmasz #6
    Nekem kimondottan ellenszenves ez az MS féle mindenkin átgázolunk mer van pénzünk meg befolyásunk.
    Az Apple nek meg a Droidnak régen egyik se nagyon volt legalábbis iPhon elótti időkben, mégis viszik a piacot ahol régen win ce, volt meg symbian, most látjuk melyik hol tart, a Nokia is meg az Ms is ahelyett, hogy a vásárlók kegyeiben járt volna erőszakosan a hatalmával visszaélve próbálta a piacot irányítani, nos, a konkurencia durván elpicsázta mindkettöt.
    Attól félek az MS addig önti bele a pénzt amíg el nem éri azt hogy legyen jelentős részesedése a piacon , hogy itt is rákényszeríthesse az akaratát a többiekre is, a gond hogy a másik két nagy nem szarral gurigázik, a google és az Apple innovácio terén az MS fölött állnak és ha jól csinálják pár éven belül megszüntetik az ms dominanciát a teljes számtech világában amire minden esély megvan.
  • Ufóka33 #5
  • Ufóka33 #4
    Tessék mondani , és mennyit fizetnek hogy Androidos tab helyett egy ilyet használjak?
  • mousee #3
    A windows RT egy muszájból készült rendszer, amivel az MS bepróbálkozott az ARM procis mobileszközök piacára, ahol jelenleg két kiforrott rendszer is békésen él és virul. Sajnos az RT mellett nem szól észérv, hiába windows, ha nem futtatja az x86 programokat, arm-es progikból pedig már droidon és almán is van mindenféléből dögivel. A windows akkor fog aratni tableteken, ha megjelennek a normális x86 alapú eszközök, rendes üzemidővel, megfizethető áron, és melléjük megjelennek az tapicskolásra optimalizált x86 programok is.
    Csak kérdés, hogy eljön-e ez az idő, az emberek nagy része jelenleg is boldog a táblájával (főleg ha nem valami húszezres vacak), játszik rajta, netezik, levelezik, fészbukól, jútúból, fényképezget, képet/videót szerkeszt, és le se szarja a régi PCjét (főleg ha igaz a hír, hogy jön a droidos ms office, akkor még egy adag ember kiesik a PC használók táborából). Nagyon kevés embernek van valóban szüksége PC-re (gamerek, komoly számítási teljesítményt igénylő melók).

    De majd meglássuk mit hoz a jövő.

  • asgh #2
    Igazából nem a platform előnyeiről, hanem a hátrányairól kellene tájékoztatni a vevőket, mert akkor reális döntést hozhatnak, hogy ár/érték arányban megéri-e nekik és nem vinnék vissza a gépet, amikor utólag derül ki, hogy nem azt tudja, amit feltételeztek róla.
  • AgentKis #1
    Az idő majd igazolja őket, vagy nem. Nekem kicsit direkt széllel szemben hugyozásnak tűnik, de ugye ha a nedves boka a cél akkor még jó is lehet. Biztosan nem ok nélkül próbálják leerőltetni az emberiség torkán.
    Én kipróbálni is majd max. akkor fogom, ha 10% körüli lesz a részesedése és az olcsó alternatívákhoz árban sokat közeledik, valamint valami olyan konkrét előnye is ismertté válik számomra, amiért hajlandó lennék többet fizetni.