Berta Sándor

A Dell a Windows RT név ellen foglalt állást

A Dell tiltakozott a Windows RT név ellen, mivel felismerték, hogy egy a hagyományos Windows-szoftvereket futtatni nem képes rendszer ezen elnevezése bosszúságot fog okozni a csalódott vásárlókban.



Bár a Windows 8 és a Windows RT már október 26-a elérhető a piacon, számos részlet még csak most derül ki, így az is, hogy a Dell tiltakozott a Windows RT név ellen. A PC-gyártó minden lehetséges eszközzel igyekezett megakadályozni, hogy a Microsoft új operációs rendszerének ARM processzoros táblagépeken futtatható verziója a Windows RT névre hallgasson, a próbálkozásai azonban nem jártak sikerrel. A Dell World konferencián Jeffrey Clarke, a vállalat PC-részlegének vezetője elmondta, hogy "figyelmeztették" Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját arra, hogy ne használják a Windows RT nevet, mivel az operációs rendszer két verzióját így túl könnyen összekeverhetik a felhasználók, ez pedig komoly hiba annak tükrében, hogy a Windows 8 és a Windows RT nem kompatibilis egymással. Meg voltak róla győződve, hogy a Windows RT név komoly zavart fog okozni, mely helyzetet a Microsoft sem igyekezett tisztázni.


Kevesen tudják, hogy a Windows RT-n nem futnak az eddigi szoftverek

Clarke beszámolt a Ballmerrel való találkozójáról, amelynek során megpróbálta meggyőzni az álláspontjukról a Microsoft első emberét. Közölte, hogy a Windows névnek azt kellene jeleznie, hogy az operációs rendszer kompatibilis más Windows-alkalmazásokkal, de miután a Windows RT nem tud x86-os programokat futtatni, ezért célszerű lenne egy másik nevet választani. Erről azonban Ballmer hallani sem akart és azzal érvelt, hogy a Windows márka túl fontos és éppen ezért használni is kell.

Lapjelentések szerint jobb lett volna, ha Ballmer hallgat a Dell menedzserére, mert pontosan az következett be, amitől a PC-gyártónál tartottak. Neil Hand, a Dell alelnöke ugyanakkor úgy gondolja, hogy egy névváltoztatás önmagában semmit sem jelentett volna, mert jobban el kellett volna magyarázni a fogyasztóknak a két operációs rendszer közötti különbségeket. "Az, hogy átnevezzük az egyiket, még önmagában nem oldotta volna meg a problémát" - hangsúlyozta Hand, aki egyébként a Dellnél a táblagépekért felel.

Részletes cikkünk a Windows RT-ről

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #13
    Microsoft Ballmersys?
  • mousee #12
    Microsoft Tiles?
  • chuky123 #11
    Ez a FINGERS tényleg jó névnek tűnik. Tényleg nem szerencsés windowsnak hívni. Ami nem kompatibilis win8 al
  • qrd0xQSt2rdvnu #10
    vagy Fingers. Csak hogy legyen valami egyedi is az elnevezésben, ahogy az megtalálható a Windows esetén is. A windows azért windows, mert az alkalmazások ablakokban jelennek meg. A fingers meg azért lenne fingers, mert az ujjaiddal tapizod.

    JOGI NYILATKOZAT: abban az esetben, ha a Microsoft Fingers nevű táblagép operációs rendszerrel jönne ki, természetesen köteles számomra a névhasználatért fizetni! XD
  • DrFantastikus #9
    ha nem futnak a Windowsos programok ..akkor mi a p@csanak jo ez egyaltalan ? ? ?

    es ki a frasznak kell ? ? Jaa, hogy Ballmer ilyet tapickol ...

    az egesz ocsmany Metro-s pocseksag meg a semmirevalo xar 2 gombos programjaik mind = hulladekok ! ! !
  • Vol Jin #8
    Azt gondolom, hogy akinek fogalma sincs valamiről, az vigyen magával olyan embert a számítógép vásárláshoz, aki ért hozzá. Aki nem így teszi, az meg is érdemli. Vegyen még egyet büntetésből.


    De mondjuk, az MS meg egy nagy geciputtony, hogy ezt kihasználnák.
    De majd ellenük is fog indulni ezernyi pertársaság, és ha tömeges a panasz, jól megbassza őket a fogyasztóvédelem.

    Itt az EU-ban ehhez elég, hogy az egyik biztos berágjon, indítson egy eljárást, meg kiszabjon milliárdnyi bírságot.
  • Cheater84 #7
    A Windows azért jól hangzott. Ablak a világra.
    Biztos találtak volna megfelelő elnevezést, mint például kapu: Gates :'D
    A Dellnek teljesen igaza van. Ami nem Windows, az nem Windows...
  • Szefmester #6
    Tiles?
  • A1274815 #5
    MetroNT?
  • Beast Machine #4
    >Doors

    És a háttérképen Jim Morrison lenne, mi? :D