Berta Sándor

Az Nvidia is bírálta a Windows RT-t

Az Acer és a Samsung után az Nvidia első embere sem rejtette véka alá a véleményét a Microsoft legújabb operációs rendszerével kapcsolatban.

Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezetője is némileg csalódottan nyilatkozott a Windows RT-ről. A menedzsert az szomorította el, hogy közel sem teljesültek az eladási számokkal kapcsolatos várakozások. "Számunkra a Windows RT kiábrándító, mert azt vártuk, hogy többet adnak el belőle" - tette hozzá a vállalat első embere. Huang ugyanakkor - bár nem rejtette véka alá csalódottságát - mégis bizakodó a közeljövőt illetően, vélekedése szerint a Windows RT a rossz start ellenére is sikeres lehet. Számos olyan eszköz van ugyanis, amelyekre eddig nem került fel a Microsoft operációs rendszere, de a következő hónapokban ez megváltozhat és a szoftver komoly szerepet kaphat.


A Window RT felülete megegyezik a Windows 8-cal, de az ARM processzor miatt azzal nem kompatibilis

Az Nvidia vezérigazgatója szerint nagy kereslet van olyan készülékekre, amelyeknek hosszú üzemidejük van és amelyeken jól használható az Outlook, szerinte fontos lenne, hogy valaki az óriáscégnél meghallja ezt a kívánságot. Előnyös lehet, hogy a Microsoftnak komoly tapasztalata van a lassú termékbevezetésekben, hiszen ezekben az esetekben végül mégis úgy tűnik, hogy mindent jól csinált. Huang azzal számol, hogy ez lesz a helyzet az új operációs rendszernél is, mivel a Microsoft számára rendkívül fontos a szoftver és annak sikere.

A Windows RT elterjedésének aligha tett jót, hogy az operációs rendszer nem használja ki a Tegra 3-ban rejlő lehetőségeket. Mindez azt eredményezi, hogy a Tegra 3 chippel szerelt Windows RT-s eszközök nem dolgoznak annyira hatékonyan, mint az Androidot futtató társaik. Korábban Jim Wong, az Acer elnöke élesen bírálta a terméket, mondván: az nagyon bonyolult és a használata ezért túl sok magyarázatot igényel. Nemrég pedig Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke a Windows 8 kapcsán így foglalta össze a lesújtó véleményét: "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a Windows Vista."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #6
    Komolyan? SSD-vel es i5-ossel mar baromi jo? No, mennyivel gyorsabb SSD-vel a win 8 hibernalasa, mint a win 7-e? 0,2 sec? Vagy miben gyorsabb meg? SSD-vel ofc..1 program inditasa nem 0,1 sec, hanem 0,09? A teljes rendszerfelallas nem 5 sec, hanem 4,5? (hasrautes szamok:P) Ne vicceljunk mar...
  • bJames #5
    Plussz ssd és i5-ös procival nagyon gyors a hibernáció, s egyébként is tényleg gyorsabb a rendszer.
  • zola2000 #4
    Mert a win8 gyorsabb - optimalizáltabb lett mint a win7, főleg a 2 giga ramos notimon jön nagyon át a sebességkülönbség.
  • liberty2 #3
    De, ha úgy is a hagyományos asztalt használjátok akkor miért nem maradtatok a bevált és jó Win7-nél? :)

    Amúgy igaza van mind a 3 gyártónak. A Windows RT nem jó szoftver és sose lesz az. Ez igazából ( szerintem ) egy prekoncepció, hogy ilyen lesz majd az amit ténylegesen meg is csinálnak. Ha viszont ez a végtermék akkor azt hiszem gyorsan húzzák le a rolót mert ez kritikán aluli program. ( Ez és a Win8 is )
  • Zombee #2
    Én se. Sőt a Gépházban a saját gépemen nem is jártam még, utoljára novemberben egy céges játszós gépen néztünk bele. Néha azért bele kell nyúlnom a Modern UI-ba, telepítéskor vannak programok, amik hiába asztalosak, épp oda nem tesznek ki semmit, a Kezdőképernyőről kell kitenni az ikonokat. Illetve bekapcsoláskor látom sajnos, van ugyan valami registry állítós megoldás, hogy alapból az Asztallal induljon a rendszer, de úgy olvastam, az nem tökéletes megoldás, indításkor problémázik a Windows valami miatt.

    Ami viszont nem oszt nem szoroz, az a Start menü. Sosem indítottam onnan programot, csak a Vezérlőpultig másztam bele, meg a futtatásig, ezek most is elérhetők a Win+X billentyűkombinációval.
  • zola2000 #1
    "A Window RT felülete megegyezik a Windows 8-cal, de az ARM processzor miatt azzal nem kompatibilis"

    Windows 8am van, de a telepítés óta nem láttam ezt a felületet :)