Berta Sándor

Házkutatások a Samsung Display irodáiban

A szöuli rendőrség a Samsung kijelzőgyártó részlegének asani központjában számos irodát kutatott át, mivel az óriáscéget technológia-, illetve ötletlopással vádolják.

A Samsung Display és az LG Display közötti úgynevezett OLED-vita már hosszú ideje tart. Tavaly júliusban az LG Display hat munkatársát vádolták meg azzal, hogy ellopták a vetélytárs belső dokumentumait. Ezt követte a mostani házkutatás, azonban a Son Young Jun, az LG Display szóvivője közölte, hogy semmilyen kapcsolatuk nem fűződik a mostani nyomozáshoz. A szöuli rendőrség saját akcióba kezdett és elsősorban az OLED-technológiával kapcsolatos dokumentumokra volt kíváncsi. A vád a Samsung Display ellen az, hogy ellopta az LG OLED-képernyőkkel kapcsolatos terveit.


A két koreai szórakoztatóelektronikai óriás egymással is erős versenyt folytat

"Semmi okunk sincs arra, hogy technológiákat tulajdonítsunk el más vállalatoktól, mivel a miénk a világ legjobb OLED-technológiája" - adott hangot értetlenségének Jun Eun Sun, a Samsung szóvivője. A két társaság jelenleg egyértelműen az OLED-piac meghatározó szereplője, új paneljeikkel reményeik szerint fel tudják pörgetni az emberek tévévásárlási kedvét. Ezek a készülékek a hagyományos LCD modelleknél szebb képet nyújtanak és azoknál jóval kevesebbet fogyasztanak.

Az LG már januárban piacra dobott OLED-televíziókat, míg a Samsung nagy képátlójú termékei a következő hónapokban várhatók. Az LG azt tervezi, hogy hamarosan más ázsiai államokban, illetve Észak-Amerikában és Európában is elérhetővé teszi a nagy képátlójú OLED-tévéit, amiket jelenleg csak Dél-Koreában lehet megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)