Berta Sándor

Könyvkereskedői összefogás az Amazon ellen

Négy német könyvkereskedő cég és a Deutsche Telekom együtt, egy közösen támogatott könyvolvasóval szeretnének méltó ellenfelet állítani az amerikai kereskedelmi óriás termékének.

A stratégiai együttműködés keretében a DT elektronikus könyvolvasókat dob piacra és egy közös platformot biztosít, míg a terjesztési feladatokat négy kiadó, a Thalia, a Weltbild, a Hugendubel, és a Club Bertelsmann vállalja át. A csoporthoz további könyvkereskedők is csatlakozhatnak. Első lépésként a partnerek piacra dobták a Tolino Shine nevű elektronikus könyvolvasót, amely reményeik szerint az Amazon Kindle eszközeinek kihívója lehet. A kapcsolódó kínálatban több mint 300 000 elektronikus kiadvány érhető el.

A készülék 6 hüvelykes, 1024 x 758 képpont felbontású E Ink érintőkijelzőt kapott integrált háttérvilágítással. Az akkumulátor üzemideje akár 7 hét, a benne lévő 4 gigabájt flashmemória mintegy 2000 elektronikus könyv tárolására alkalmas. A 175 x 116 x 9,7 mm méretű és 183 gramm súlyú terméket ellátták SD-/SHDC-bővítőhellyel. A könyvolvasó 5 betűtípust és 7 betűméretet, továbbá az ePUB, a PDF és a TXT formátumokat támogatja.

A felhasználók bejelölhetik a kedvenc részeket, kereshetnek a kiadványokban, a beépített böngésző és a WLAN-modul segítségével több mint 11 000 németországi hotspoton keresztül hozzáférhetnek a világhálóhoz, illetve a Deutsche Telekom Cloud-szolgáltatásában lévő 25 gigabájtos tárhelyhez is. Az utóbbi esetében a feltöltött fájlok legfeljebb 500 megabájtosak lehetnek. Az elektronikus könyvek maximálisan öt készüléken olvashatók. A Tolino Shine processzorra 800 MHz órajelű, ezt egészíti ki a 256 megabájt RAM. A felhasználók két töltési üzemmód közül választhatnak: a gyors töltés és a PC-s töltés, előbbi esetében a töltési idő 250 perc, míg az utóbbinál 480 perc.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    az ebookok néhány tízezer forintos eszközök. (Nagy a nyomás rajtuk felülről, hiszen a 7-8 collos táblagépek jóval többet tudnak.) Tehát itt igenis a szolgáltatás a lényeg, főleg Németországban, ahol egy 150 euró körüli kütyü bőven a megfizethető kategóriában van. Másrészt biztosan csomagban árulják, tehát kapsz mellé x hónap ingyenes olvasást, vagy letölthetsz féltucat könyvet.
  • Polemius #1
    Egy apró ám fontos paraméterről nem esik szó: az árról. Elérheti, vagy meg is haladhatja az Amazonét a minőség, tudás, szolgáltatás, ha árban nem versenyképes.