HENT hírlevél

Bejegyezték a norvég Kalózpártot

Január folyamán immáron a harmadik, Kalózpártokat érintő hír lát napvilágot. Az orosz Kalózpárt bejegyzési kérelmének elutasítását, majd az ausztrál mozgalom pártként való megalakulását követően Norvégiában is pártként folytatja tevékenységét a helyi mozgalom.

Január elején az orosz igazságügyi minisztérium a párt nevét kifogásolva második alkalommal utasította el a helyi Kalózpárt bejegyeztetési kérelmét, így ott egyelőre kapcsolódhat be a napi politikába a mozgalom. Nem így Ausztráliában, ahol a szervezetet január 15-ével hivatalosan is elismerte a választási bizottság, és így a szervezet megkezdhette készülését a nyáron esedékes választásokra.

Az ausztrál mozgalomhoz hasonló előrelépést tett a norvég Kalózpárt is, amely január végén egy Twitter üzenetben jelentette be, hogy hivatalosan is elismert párttá vált. A TorrentFreak beszámolója szerint a norvég mozgalom tavaly nyáron kezdeményezte párttá minősítését, amelyhez ez év januárjáig mintegy ötezer támogató aláírást gyűjtött össze.

A kalózkodási hírekről tudósító portál értesülései szerint a norvég kalózok a formális megalakulást követően Norvégia mind a 19 megyéjében szeretnének létrehozni helyi kirendeltséget, valamint terveik között szerepel az is, hogy jelöltet állítsanak a szeptember 9-én esedékes következő választásokkor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!