SG.hu

Digitális tananyag a BGF-en

A BGF gazdaságinformatikus és web-programozói képzésein bevezetik a Főiskola saját fejlesztésű, platform független digitális tananyagát.

A multimédiás tanulófelületek kialakításával nem csak a tan- és segédanyagokat érhetik el a hallgatók saját informatikai, mobilkommunikációs eszközeiken keresztül, de a számonkérés is elektronikusan zajlik majd. Az intézmény közleménye szerint a fejlesztés eredményeként jelentősen csökken a képzés papírfelhasználása, a hallgatók pedig parkokban, kávézókban, vagy akár vízparton is készülhetnek óráikra jegyzetcipelés nélkül.

"A mai főiskolai, egyetemi hallgatók többsége szinte folyamatosan az okostelefonját, táblagépét, laptopját és egyéb digitális kütyüjét „nyúzza”. Utazás során, a büfében, néha még az órán is. A Budapesti Gazdasági Főiskola által fejlesztett platformfüggetlen tananyag lehetővé teszi, hogy minden hallgató a saját eszközén keresztül kapcsolódhasson a rendszerhez, és vegyen részt az órán. Az oktatott anyagot kiegészítő multimédiás file-okat – videófelvételeket, ábrákat, grafikonokat, animációkat, fotókat, filmfelvételeket – az előadás alatt azonnal megnyithatják a hallgatók. Ez a fajta oktatási rendszer azokon a képzéseken, szemináriumokon, előadásokon lehet hasznos, ahol a vizualizáció fontos kiegészítő eleme a tananyagnak” – emeli ki dr. Gubán Ákos, a BGF Gazdaságinformatika Intézeti Tanszékének és a projektnek a vezetője.

"A rendszer másik előnye, hogy nagyban segíti az órán kívüli tanulást, felkészülést, mivel a hallgatók utazás, vagy bármilyen más elfoglaltság mellett is kapcsolódni tudnak a tananyaghoz, és így helytől függetlenül tanulhatnak, készülhetnek” – teszi hozzá a tanszékvezető. A fejlesztés eredményeként létrejövő rendszer lehetővé teszi, hogy 4 képzési modul 15 tananyagában csökkenjen a papírfelhasználás, mivel a hallgatók a képzési anyagot, a segédanyagokat, de még a számonkérést is elektronikusan kapják, illetve intézhetik. A megoldásnak köszönhetően jelentősen csökken ezeknek a képzéseknek az ökológiai lábnyoma.

A szöveges tartalmak szakmai lektorálása a napokban fejeződött be. Az animációkat, vizuális elemeket is tartalmazó anyagrész a fejlesztők szerint várhatóan a nyár közepére készülhet el, így szeptemberben néhány kiválasztott tantárgyból előre láthatóan elindulhat a próbaoktatás. A tervek szerint a hallgatók az intézmény által biztosított táblagépeken keresztül érhetik majd el a komplex oktatási rendszert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!