MTI

154 millió forint mobil nyelvoktató központra

Mobil nyelvoktató központ létrehozására nyert el több mint 154 millió forint támogatást az Új Széchenyi Terv pályázatán a Combit Számítástechnikai Zrt., a három partnerszervezettel közösen megvalósuló projekt teljes költsége 326 millió forint – közölte a számítástechnikai cég.

A k+f projekt a Gazdaságfejlesztési Operatív Programokban (GOP) az akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása konstrukció keretén belül valósul meg. A Combit Zrt. közleménye kiemeli: a veszprémi Pannon Egyetem és az LSI Informatikai Oktatóközponttal közös projekt célja egy olyan mobil nyelvoktató központ létrehozása, amely internetes eszközökre – beleértve az okostelefonokat - fejleszt elektronikus, multimédiás idegen nyelvű tananyagokat, amelyek elősegítik a hatékony nyelvtanulást, a nyelvvizsgára való felkészülést.

A tanulók egyéni igényeihez igazodva egy olyan szerver rendszert alakítanak ki, amely saját adatbázisában tárolni képes a különféle multimédiás tananyagokat – szöveges dokumentumokat, képeket, hanganyagokat, video anyagokat, valamint a tanulók egyéni teljesítményeit. A rendszer ezek alapján választja ki a további feladatokat a folyamatos fejlődés, nyelvtanulás érdekében. A tanmenetet nyelvtanárokkal alakítják ki, akik részt vesznek a tanulók szakmai irányításában, a feladatmegoldásaik értékelésében, illetve közvetlen tanácsadással szolgálnak mobiltelefonos és internetes üzenetváltás, real-time chat, egy- és kétirányú hangkapcsolat és video kapcsolat segítségével – áll a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!