Berta Sándor

Jövőre jelenhetnek meg az első Atom processzoros Windows 8-as táblák

A Dell és a többi gyártó továbbra sem tudja piacra dobni az Intel Atom CPU-ival ellátott Windows 8-as táblagépeit, erre legkorábban 2013 első negyedévében kerülhet sor.

Az Information Week értesülései szerint a csúszás oka, hogy az Intel Atom Z2760 processzorával ellátott Windows 8-as tábla PC-k közül sok még mindig nem kapta meg a Microsofttól a Windows Hardware Quality Labs (WHQL) minősítést. Az ok már október eleje óta közismert: az Intelnek komoly nehézségei vannak az új Atom CPU-k energiamenedzselési meghajtóprogramjainak elkészítésével. E szoftver elengedhetetlen a processzorok hatékony működésének biztosításához és csak a segítségükkel biztosítható az adott készülékek hosszú üzemideje.

Amíg a különböző modellek nem mennek át a laboratóriumi tesztek mindegyikén, addig nem hozhatók forgalomba. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban kizárólag két Atom processzoros Windows 8-as tábla kapható: a Samsung ATIV Smart Tab és az Acer Iconia Tab W510. A WHQL tesztjein eddig megbukott a Dell Latitude 10, az ASUS Vivo Tab Smart és a Lenovo ThinkPad Tablet 2. Ugyan az USA-ban a Dell már előrendeléseket vesz fel a Latitude 10-re, de nem szállíthatja ki a készülékeket.


A Samsung ATIV Smart Tab reklámja

Eleinte egyébként semmi sem utalt a csúszásokra. Júniusban már készültek Intel procis Windows 8-as táblák és a Hewlett-Packard október elsején mutatta be az ElitePad 900 típusú tábla PC-jét, amelynek operációs rendszere a Windows 8 Pro.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #7
    Bocs, látom, te is észrevetted már.
  • Vol Jin #6
    "Én ezt most nem értem, árukereső.hu-n lehet dögivel találni Acer Iconia Tab W510 meg 511-et (amely nem tudom mitől más), akkor azokat hogy-hogy forgalmazzák Magyarországon?"


    A cikk írja is, hogy az USA-ban kettő modell kapható: Samsung ATIV Smart Tab és az Acer Iconia Tab W510.
  • Kampós Orrú #5
    ...hogy lehessen róluk azonnal lesikálni és telepíteni egy normális ubuntut vagy XP Tablet Editiönt
  • Kampós Orrú #4
    hurrá! már alig várjuk őket ..
  • slickboy #3
    Ja hogy azok átmentek a teszten már?
  • slickboy #2
    Én ezt most nem értem, árukereső.hu-n lehet dögivel találni Acer Iconia Tab W510 meg 511-et (amely nem tudom mitől más), akkor azokat hogy-hogy forgalmazzák Magyarországon?
  • zola2000 #1
    Nah, okostelefon - okostv után jön az okos pc :)