Berta Sándor

Az Amazoné lehet a Texas Instruments mobil CPU-gyártó részlege

Újabb területen jelenhet meg napjaink egyik legsikeresebb online cége. A kereskedelmi platform a legújabb hír alapján a Texas Instruments (TI) mobil processzorokat gyártó részlegét vásárolná fel.

A társaság azért érdeklődik a TI divíziója iránt, mert így szeretne lépéselőnybe kerülni a többi táblagép-gyártóval szemben, valamint ezáltal közvetlenül befolyásolhatja a fejlesztéseket. A hírt a Calcalist izraeli gazdasági lap cikkére hivatkozva a Reuters szellőztette meg. A tárgyalások már előrehaladottak, a várható üzlet értéke több milliárd dollár lehet. Az Amazon a Kindle Fire sorozatú készülékeiben a Texas Instruments által készített ARM chipeket használja. Az átadás-átvétel lehetővé tenné, hogy a társaság még jobban a tábláihoz igazíthassa a processzorokat és ezáltal csökkenthetők lennének a saját okostelefonja fejlesztési költségei, illetve gyakorlatilag teljes döntési szabadsághoz jutna.

A hírt eddig sem az Amazon, sem a TI nem kommentálta. A Texas Instruments néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy a jövőben a chipfejlesztésben az ipari ügyfelekre és más üzleti területekre akar összpontosítani, s az okostelefonokban, illetve a táblákban alkalmazható chipek fejlesztése háttérbe kerülhet. Amennyiben valóban az Amazon tulajdonába kerül a chipgyártó részleg, úgy a TI komoly bevételhez juthat, miközben a tranzakció nem zárja ki azt, hogy a jövőben is kínálhasson processzorokat a mobil eszközökhöz.

A beruházás azt jelentené, hogy az Amazon a tábla PC-k és az okostelefonok tekintetében egyaránt komoly vetélytársa lehet az Apple-Google-Samsung triónak, s nem lehet majd egy kézlegyintéssel elintézni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!