Gyurkity Péter

Befutott az Amazon három új táblája

A cég az előzetes várakozásoknak megfelelően bemutatta a Kindle Fire család három új tagját, amelyek jobb hardveres jellemzőkkel és frissített szoftverrel jelennek meg.

Az Amazon a hónap elején ismertette a második Kindle Paperwhite e-olvasó készülék fontosabb újításait, erről akkor mi is beszámoltunk. Várható volt, hogy ezt követően a Fire család tábláit mutatják majd be a nagyközönség előtt, erre pedig most került sor, nagyjából az előzetes pletykáknak megfelelően.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy az alapmodellként induló Kinde Fire HD 139 dolláros áron jelenik meg, ezért pedig egy 1280 x 800 pixel felbontást és 216 ppi pixelsűrűséget támogató 7 hüvelykes kijelzőt, egy 1,5 GHz-en futó ikermagos processzort, valamint a Dolby Digital Plus technológiának megfelelő sztereó hangszórókat kapunk. A szoftveres oldalon az Android legújabb változata fut, amely itt Fire OS 3.0 "Mojito" néven szerepel, annak saját kezelőfelületével.


A Kindle Fire HDX páros ennél gyorsabb és nyilván drágább lesz, ahogy arra nevük is utal. Processzorként a Qualcomm négymagos Snapdragon 800 chipje kapott helyet a burkolat alatt, amely 2,2 GHz-en fut, és 2 GB RAM-ra támaszkodik. Ehhez elülső HD-kamera, a nagyobbik testvér hátoldalán egy 8 megapixeles kamera, valamint a cég szerint 11 órás üzemidő társul. Ez utóbbi egészen 17 órára tolódik ki, amennyiben a táblát kizárólag olvasásra használjuk. A 7 hüvelykes példány esetében 1920 x 1200 pixel, a 8,9 hüvelykes változatnál 2560 x 1600 pixel felbontást kapunk, 323, illetve 339 ppi pixelsűrűséggel.

Az ár 229 és 379 dollár, ehhez további 100 dollárért 4G LTE-elérés járul, az AT&T és a Verizon jóvoltából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Dragak, cserebe limitalt android van rajtuk, viszont mukodik az amazon fele tavtorles minden drm-es tartalomra. Sajnos nagyon nem eri meg egyik sem, raadasul ezek mar a szolgaltatoi kedvezmenyes arak (csak ket mobilszolgaltatonal lehet csak elofizetni a netre).