Gyurkity Péter

Biztonsági drónt mutatott be az Amazon

Ehhez pedig új eszközök és saját játékstreaming-platform csatlakozik. Az Amazon több fontos bejelentésre is sort kerített, amelyek között a háztartások és a játékosok számára is találunk érdekes újdonságokat. A drón mellett frissül a hangszórók és a tévés eszközök családja, miközben a szoftveres oldalon is új platform mutatkozott be.

A cég a Ring Always Home Cam néven rántotta le a leplet új drónjáról, amely kifejezetten biztonsági, azon belül is házőrzési feladatokra koncentrál, bár itt egyértelműen a megfigyelésen lesz a hangsúly. Az érdekes eszköz programozható útvonalon, akár egyes területek kizárása mellett, áll majd rendelkezésünkre, egy esetleges behatolás esetén pedig 1080p-minőségű videót készít az elkövetőkről, amelyet azonnal streamel a Ring-felhőbe. Igyekeznek előtérben tartani a személyes adatok védelmét, viszont erősen kérdéses, hogy ez mennyiben sikerül majd a hétköznapokban – a drón jövőre fut be, 250 dolláros áron.


Az Echo-család új tagjai már gömb-kialakítást kaptak, emellett pedig az AZ1 Neural Edge beszédfelismerő chip, az adaptív hang, az Amazon Sidewalk támogatása, valamint a beépített Zigbee-okosotthon érdemel említést. Előbbi révén már nincs szükség a beszéd felhőbe való továbbítására, a felismerés helyben történik, a Sidewalk pedig az alacsony energiájú kütyük kényelmesebb elhelyezésében segít, ezeket ugyanis otthonunkhoz közel több helyen is használhatjuk. Ezzel egy időben bemutatkozott az Echo Dot, az Echo Dot with Clock, az Echo Dot Kids Edition, valamint az Echo Show 10 is, utóbbi pedig 13 megapixeles, az alakunkat felismerő és azt követő kamerával, valamint motoros kialakítással jön, így ez akár biztonsági kameraként is funkcionálhat – az ünnepi szezontól, 250 dollárért.

A Fire TV Stick erősebb, 1,7 GHz-es chipet kapott, ezzel 50 százalékkal gyorsul majd. A 1080p-tartalmak streamelése 60 fps-en történik, HDR- és Dolby Atmos támogatással. A csomagban az Alexa Voice Remote is helyet kap, 40 dolláros áron, miközben a Fire TV Stick Lite 30 dollárért jön, bár innen már hiányzik a Dolby Atmos, az Alexa eszköztárában pedig nem kapnak helyet a külön TV-s vezérlőfunkciók.


Az Amazon a játékstreaming területére is belép, mégpedig a saját, Luna névre keresztelt megoldásával, amely nyilván az AWS erejére épít. A platform a Fire TV-, a Windows-, a Mac-, valamint az Apple-eszközökön elérhető, az androidos kütyük támogatását hamarosan szintén elérhetővé teszik, havi 6 dollárért pedig két külön eszközön vehetjük majd igénybe a játékok széles katalógusát, akár 4K-felbontás és 60 fps mellett. A cég által tulajdonolt Twitch integrálása természetesen megoldott, bár a platform egyelőre csak az önként jelentkező tesztelők számára elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!