Gyurkity Péter

Elkészült a HTC One X+

A HTC kisebb frissítéssel újította fel az idei év elején megjelent zászlóshajóját, amely így teljesítményben és üzemidőben is feljavult. Kisebb testvérei a szoftveres oldalon újulnak meg.

A gyártó hivatalos közleményben jelezte, hogy az eredetileg az idei MWC alatt bemutatkozott HTC One X módosított változata végre elkészült, ahogy azt korábban néhány pletyka útján a jól értesültek már hírül adták. A One X+ erősebb processzort, nagyobb akkumulátort, az Android legújabb verzióját, valamint néhány egyéb szolgáltatást kínál az érdeklődőknek, és a megjelenésig sem kell sokat várnunk.

A régi-új okostelefon ugyanazon 4,7 hüvelykes SuperLCD 2 kijelzőt tárja elénk, mint közvetlen elődje. A támogatott felbontás ezúttal is 1280 x 720 pixel, ehhez azonban immár egy 1,7 GHz-es négymagos Tegra 3 chip társul, amelyet 1 GB RAM, 64 GB-os belső tároló, egy 2100 mAh-ás akkumulátor, valamint az Android 4.1 Jelly Bean egészít ki, a Sense 4+ kezelőfelülettel. A hátoldalon egy 8 megapixeles, 1080p felbontású videók készítésére alkalmas kamera kapott helyet autofókusz és LED Flash kíséretében, elől pedig egy 1,6 megapixeles kamerát találunk - a támogatott technológiák listáján WiFi, Bluetooth 4.0, DLNA, GPS (Glonass támogatással), HSPA és WCDMA szerepel, de az NFC, valamint a microUSB sem hiányzik onnan.


A készüléket a Tap and Go révén egyetlen érintéssel párosíthatjuk a Beats Audio technológiát támogató hangszórókkal, a szoftveren pedig immár megtaláljuk a HTC Get Started funkciót, amely a gyors első konfigurációt könnyíti meg. A kamera két új opcióval egészült ki, ezek közül a Sightseeing az app gyors elindulását teszi lehetővé, a Self Portrait pedig az elülső kamerával magunkról készített képeket pofozza ki. A One X+ a tervek szerint még októberben megjelenik Ázsiában és Európában, az észak-amerikai debütálásról még nincs hír.

A cég ezzel egy időben jelezte, hogy a One S és a One X október hónap folyamán szintén megkapja az Android 4.1 Jelly Bean verziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GabenBFG #2
    *elől => elöl
  • NEXUS6 #1
    Nekem tetszik az x1 kicsit birodalmi dizájnja, de emiatt (uni-body) aztán pl akku csere ugrott. Szal kicsit lehetne user-friendly-bb