Napi Online

A Google a legkívánatosabb munkahely

A világ legkívánatosabb munkaadója a Google - derül ki egy friss felmérésből, oda vágynak az üzleti és a mérnöki karrierre törekvő nyomulós fiatalok is.

A Google bizonyult a legkívánatosabb munkahelynek abban a felmérésben, amelyet 144 ezer karrieréhes fiatal megkérdezésével készített a svéd Univesum munkaügyi tanácsadó cég. A vizsgálatban a világ 12 vezető gazdaságában állást kereső fiatalok véleményére voltak kíváncsiak azzal kapcsolatban, hogy mely cégekben látják a legjobb lehetőséget az üzleti-szakértői előrejutásra, illetve a mérnöki sikerek elérésére. A dolgos hétköznapjaik előtt álló friss diplomások azt saccolták meg, hogy hol kell elkezdeniük pályájukat ahhoz, hogy később a világ elitjébe, a világ gazdasági vagy technológiai vezetői közé kerüljenek.

Negyedik éve vezeti a Google az Universum üzleti listáját, a második KPMG és a harmadik Procter & Gamble is tartja a helyét. A Google-láz továbbra is magas a végzős diákok körében. A fiatalok értékelik a laza, kreatív környezetet, amelyet kínál, továbbá a vállalat nemzetközi atmoszféráját és innovatív termékeit. Az amerikai szoftvercég olyan lehetőségeket és előnyöket sejtet, amelyeket nehéz más munkaadóknak követniük - magyarázza Petter Nylander, az Universum vezérigazgatója.


Szintén négy éve változatlan az első három helyezett - Google, IMG, Microsoft - a mérnöki rangsorban. Úgy tűnik, a szoftveróriások kínálják a mérnöki, informatikusi életpálya elindításának legjobb dobbantóját. Ezek a céget tréningeket, kiterjedt kapcsolatrendszert, előrejutási és nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeket ajánlanak, amit a nap 24 órájában az interneten, a közösségi portálokon lógó fiatalok igényelnek.

Az Universum tapasztalatai szerint nem elég a legtehetségesebb, a legambiciózusabb kezdők megnyeréséhez, ha egy vállalat üzleti márkái erősek. Arra van szükség, hogy munkaadóként is jól csengjen a neve. Ezért a megfelelő utánpótlás biztosításához ezt szolgáló stratégiát is célszerű kidolgozniuk a vállalatokna..

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!