Berta Sándor

Újabb részletek derültek ki a Nexus 7 fejlesztéséről

Az Asus egyik vezetője nyújtott bepillantást a Google táblagépével kapcsolatos fejlesztésekbe. Az amerikai vállalat gyors, olcsó és jó terméket akart.

Benjamin Yeh, az Asus nagy-britanniai vezetője a Forbes magazinnak elmondta, hogy az eszköz megalkotása azért volt nehéz feladat, mert rendkívül kevés idő állt a rendelkezésükre. Csupán négy hónapjuk volt, a tábla PC-k koncepciós és fejlesztési szakasza ezzel szemben általában 6 hónap és 1 év között szokott lenni.

A Google és az Asus képviselői között az első egyeztetésekre az év elején került sor a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon. Yeh ezekre a megbeszélésekre így emlékezett vissza: "A vezető menedzsereink a CES-en találkoztak azért, hogy a különböző lehetőségekről és a jövőbeli piacokról beszélgessenek. Ekkor született meg a Google Nexus 7 ötlete. Ez volt januárban és a sorozatgyártás májusban indult el. Egy ilyen fejlesztési folyamat normális esetben akár egy éven át is elhúzódhat, de már a 6 hónap is nagyon szoros határidőnek számít. Még a partnereink is el voltak ragadtatva a készülék terveitől és mindenki részt akart venni a munkában."

Az Asus menedzsere szerint a Google azt akarta, hogy a Nexus 7 gyors, olcsó és jó legyen. Emellett a konszern elvárta azt is, hogy a termék vékony és könnyű legyen, s ezek a dolgok nem könnyítették meg a fejlesztést. Nagyon nehezen tudták elhelyezni a Tegra 3 processzort a rendelkezésre álló kis helyen és szintén nehézséget okozott az érintőképernyő megfelelő elhelyezése. Az akkumulátor optimalizálása egy hónapot vett igénybe.

A Google június végén mutatta be a Nexus 7 nevű táblagépét. Július elején már a projekt néhány részlete kiszivárgott, ugyanis Jonney Shih, az Asus elnöke közölte, hogy a Google mindössze négy hónapot hagyott nekik a táblagép elkészítésére, ezért mérnökeik szinte kínzásnak fogták fel a munkát. Az Asusnál a fejlesztés hivatalosan a Project A-Team néven futott, s számos szakembert átköltöztettek Kaliforniába és más helyekre. Összesen több mint 40 dolgozó foglalkozott a Nexus 7 tervezésével és tökéletesítésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lordsithlord #3
    Ez nem mentalitás kérdése. Nézd meg, hogy röviddel a megjelenés után hány probléma derült ki kapásból (nem elég stabil a ház, recseg-ropog a készülék, stb.), ezek után kikerül egy ilyen cikk. Nem olyan szaga van a dolognak, hogy gyorsan meg kell magyarázni, miért problémás a készülék?
  • fade2black #2
    Mindenesetre a mentalitásod igazi Magyar....
  • lordsithlord #1
    Ennek a cikknek nagyon "magyarázom a bizonyítványom" szaga van, felvet egy kérdést: csak nem kiderült, hogy valami komoly bakit sikerült csinálniuk a fejlesztés alatt és most gyorsan kármentesítésbe kezdtek, még mielőtt kipattanna a hiba?