SG.hu

Eltérítették a Google magyar találatait

Kurvák, gengszterek: aki e szavak valamelyikét gépeli a Google-be, meglepő eredményeket kap, a találatokat ugyanis eltérítették.

A Fidesz, a Magyar Katolikus Egyház, a TV2, az RTL, a rendőrség és a Centrum Parkoló Kft. ellen is hadat üzent egy ismeretlen, aki sikeresen térítette el a Google találatait. Amennyiben a „kurvák” vagy a „gengszterek” szavakat gépeljük a keresőbe, rendre a fenti szervezetek weboldalai jelennek meg a találatok között.

A magyar Google-bombát a G Data vírusirtó magyarországi képviseletének munkatársai hozták nyilvánosságra blogjukban. A módszer nem ismeretlen, 1999-ben a „more evil than Satan himself” (magyarul: gonoszabb, mint maga a Sátán) kifejezésre a Microsoft honlapja jelent meg a keresőben. A „fegyver” első igazán nevezetes alkalmazására azonban 2003-ban került sor, amikor a „miserable failure” (magyarul: nyomorult kudarc) keresésre az Egyesült Államok akkori elnökének, George W. Bushnak életrajza jelent meg a Fehér Ház weboldalán.


„Hasonló kaliberű Google-bomba eddig nem robbant Magyarországon. A jelek szerint mindössze két hétre és 500 linkre volt szükség a kereső átveréséhez” ‒ emeli ki Maulis Csaba, a G Data magyarországi képviseletének biztonsági szakértője. Az elkövető „csempesz bela” néven regisztrált különböző internetes fórumokba, és azokban többek között olyan linkeket helyezett el, melyek a kurvák vagy a gengszterek szavakat tartalmazzák, és a fenti szervezetek honlapjaira mutatnak.

A Google mérgezése az internetes kártevők készítőinek eszköztárában is szerepet kap, a legújabb vírusokat előszeretettel terjesztik úgy a bűnözők, hogy az adott kártevő nevére optimalizálnak weboldalakat, majd a látogatók számára olyan szoftvereket kínálnak, melyek látszólag a vírus eltávolítására szolgálnak.

A módszer működésének megértéséhez azt kell tudni, hogy a Google alapvetően két paramétercsoport alapján rendezi sorba a találatok listáját, amikor valamilyen szóra vagy kifejezésre keresünk. Az első csoportba az úgynevezett oldalon belüli paraméterek tartoznak, például az, hogy egy weboldal hányszor és hogyan tartalmazza az adott keresőszót vagy keresőkifejezést. A második csoportban az úgynevezett oldalon kívüli paraméterek kapnak helyet, így például az is, hogy az internetről milyen linkek mutatnak az adott weboldalra, és ezeknek a linkeknek mi a szövegük.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy adott weboldalra sok link mutat egy bizonyos szöveggel, akkor a Google a link szövege és a weboldal között kapcsolatot tételez fel, és elkezdi a weboldalt megjeleníteni az adott keresőkifejezésre. A G Data szakemberei szerint a Google már több mint 10 éve küzd találatainak fertőzése ellen, de a jelenlegi eset is felhívja a figyelmet arra, hogy a kereső találati listája nem mindig tökéletes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bvalek #66
  Nekem nem nyújtanak semmit - hol akadt el a gondolati folyamatodban az a kifejezés hogy "közfeladat"? Pistike vakbelét meg Mari néni kemoterápiáját is te fizeted az adódból, akkor is ha soha nem vennék ki a vakbeled, esetleg nem is kemóznának soha életedben.

  A szentségek kiszolgáltatása vallási kötelessége a papnak - többnyire nem az, főleg nem egy esküvőnél, ahol eleve nem is a pap szolgáltatja ki a szentséget, hanem a házasulandó felek szolgáltatják ki egymásnak. 1: ha nem tudod hogy működik az egyház, ne okoskodj, 2: eleve nem kötelező a tagja lenni, szóval miről is beszélünk? Nem hiszel se te, se a haverod, minek játssza meg magát akkor? Különben nem örökölnek a nagymama után, vagy mi?

  Ha az összeg valóban annyi, akkor több évtizedes az elmaradás, ez külön megérne egy misét, de ne feszegessük családi háttér ismeretének hiányában. A gyóntatás azért lett elutasítva, mert a pap nem volt róla meggyőződve, hogy a gyónási szándék őszinte, ennek több oka lehet, pl. házasság előtti együttélés is. Illetve akár az is lehet, hogy a haverod viselkedése, a katolikus dolgokban való hiányos jártassága alapján a pap joggal feltételezte, hogy az illetőnek fogalma sincs a gyónás működéséről, jelentőségéről, ebben az esetben sincs kiszolgáltatás, hiszen a gyónni szándékozó egyszerűen nem tudja hogy mire szándékozik (halálos veszély, haldokló már más kategória, de gondolom a haverod pillanatnyilag duzzad az életerőtől).

  1. a temetés nem szentség, 2. ahol az egyház végzi a temetést és kezeli a temetőt, ott mindig is ingyen temették a koldust, de a haverod valószínűleg nem az... legközelebb azért fog reklamálni, mert a máltai szeretetszolgálatnál nem adtak neki ingyen vacsorát? (egyébként van amikor szigorúan tilos a papnak pénzt elfogadni, például amikor gyóntat).

  Hogy sikerült Ausztriában nyelvtudás nélkül dolgozni? Azért kérdezték a vallásod, mert tudni akarták hogy hová kívánod fizetni az egyházi adót. Már ha egyáltalán akarsz, mert ha nyilatkozol hogy nincs vallásod akkor egyértelműen nem fizeted sehová. Nézz utána, ez az ottani törvény. Ami a tagságodat illeti, az hogy merő tévedésből elpazaroltak rád egy adag keresztvizet, az igazán nem a lelkész hibája. Magyarországon ugyan nincs jogi jelentősége, de itt is tudsz hivatalosan nyilatkozni a kilépési szándékodról, ha ez történetesen bántja a lelked. Ja bocs, neked olyanod nincs.
 • teddybear #65
  "Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne - valóban, de nem céltalanul csinálta. Elérte hogy a birkák kórusban bégessenek, nézz csak rá egyes hozzászólásokra. A politikai heccelésnek is van célja, megdolgozza a szavazókat."

  Már tini koromban is szánalmas erőlködésnek tekintettem az ilyesmi polgárpukkasztást. Birkák ezek is, akik tehénnek, vagy egyenesen oroszlánnak képzelik magukat. Röhej.

  "mert közfeladatokat látnak el. Közvetlenül vagy közvetve olyan emberek is haszonélvezői a tevékenységüknek (karitatív, oktatói, kórházak, idősotthonok, stb.) akik sose mennek templom közelébe"

  Nekem nem nyújtanak semmit. Sohasem kaptam semelyik egyháztól sem semmit, nem ápolt egyházi személy, nem kértem semmilyen szolgáltatást tőlük. Az adómból azonban arcpirulás nélkül tették zsebre amit kaptak. Am9i pedig a közszolgáltatási részt illeti, ők többet kapnak fejkvótába, mint az állami kézben lévő közintézmények.

  " - mióta kötelező ingyen esketni az egyháznak? " A szentségek kiszolgáltatása vallási kötelessége a papnak. persze illően honorálni szokás az ilyesmit, de egy koldustól megtagadnád a temetést, mert nincs pénze? Érdekes keresztény vagy.
  Az adott esetben több százezer forintot követelt a pap, mint elmaradt egyházi adót, és addig míg nem fizet, meggyóntatni sem volt hajlandó a barátomat, meg a későbbi feleségét. Szóval ez a keresztény katolikus jellem?

  "Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad - az egyházi adó mindkét országban önkéntes, mivel az egyház tagjának lenni is önkéntes. "

  Innentől kezdve az egész a te kitalációd, illetve a hazugságod.
  Velem esett meg, hogy amikor Ausztriában dolgoztam, az adóbevallásomon a református vallást jelöltem be. Végül is annak idején abban kereszteltek meg, bár pár naposan nem igazán tudtam nyilatkozni, hogy akarom-e.
  Nemsokkal később kaptam a felszólítást, hogy az elmaradt 450 euró egyházi adót sürgősen fizessem be a Kincstárnak. Az indoklásban le volt írva a vonatkozó törvénycikk, elhiheted, hogy meglepett a dolog engem is. Szóval ezt komolyan veheted.
 • bvalek #64
  Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne - valóban, de nem céltalanul csinálta. Elérte hogy a birkák kórusban bégessenek, nézz csak rá egyes hozzászólásokra. A politikai heccelésnek is van célja, megdolgozza a szavazókat.

  mindannyian fizetjük az adónk egy százalékát az egyházaknak - mert közfeladatokat látnak el. Közvetlenül vagy közvetve olyan emberek is haszonélvezői a tevékenységüknek (karitatív, oktatói, kórházak, idősotthonok, stb.) akik sose mennek templom közelébe. Mivel ezzel besegítenek az államnak, jár nekik abból a pénzből, amit ezért az állam kap. Ilyen egyszerű. Ha nem tetszik, akkor ne csak az iskolákat tessék visszaadni az egyháznak, hanem a pénzkereseti tevékenységet biztosító korábbi tulajdonokat is, a szerzetesrendeknek a pincészeteket, a földeket. Akkor majd szépen eltartják magukat és tényleg nem lehet senkinek egy rossz szava sem. Addig viszont az állami feladatok ellátásáért az állami pénz megjár. Vagy akkor vegye át szépen az állam ezeket a feladatokat, és lássa el őket saját maga, ugyanebből a pénzből. Persze ez rögtön társadalmi ellenállásba ütközne, mert senki sem szeretné a gyerekét a színvonalas egyházi iskola helyett a silányabb államiba járatni...

  ha nem fizeted, akkor esetleg úgy jársz, mint az egyik barátom - mióta kötelező ingyen esketni az egyháznak? Ha lenne egyházi cukrászda, abban talán ingyen kéne somlói galuskát osztogatni? Amúgy is minden egyházi szolgáltatásnak van szekuláris alternatívája, sőt van élettársi kapcsolat is, válasszák azt, ha nem tetszik. Ja, hogy ha csak képmutatásból mentek a templomba, akkor nem csodálom hogy a plébános nem asszisztált hozzá. Nyilván tojnak az egészre, ha az évente pár ezer forintot sokallták befizetni, akkor meg minek az egész hókuszpókusz. Költözzenek össze oszt annyi, minek a papír ha nem is hisznek az egészben.

  Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad - az egyházi adó mindkét országban önkéntes, mivel az egyház tagjának lenni is önkéntes. Ha nem akarnak egyházi adót fizetni, kitöltenek egy kilépési nyilatkozatot és kész, már nem is hajtják be rajtuk. De természetesen nem is esketik meg őket templomban, nincs ingyen somlói galuska ott sem. A Reichskonkordat amiről beszélsz, 1933-ban köttetett meg a Vatikán és Németország között, sok mindent rendezett a kettő viszonyában, ezek közül csak egy az adózás rendszere. A német állam meg akarta tartani az egyházi adó beszedésének és ellenőrzésének jogát, ezért alakították ki ezt a rendszert, a németeknél az egyháznak szűkebb a jogköre mint nálunk (itt az egyházi adót nem követi nyomon az állam, teljesen az egyház magánügye).

  Műemlékvédelem is támogatja az egyházi tulajdonban található védett épületeket. Aztán az oktatástól is megkapják a fejkvótát, meg az egészségügytől is - okokat lásd fentebb. Aki nem látja be hogy ezek hasznosak és jár értük a pénz, annak a fejével bajok vannak, jobb ha mielőbb felkeres egy katolikus kórházat (ott jobb minőségű ellátást fog kapni mint az államiban, annak ellenére hogy ők is kevesebb pénzt kapnak mint amennyi a működésükhöz kell).

  A történelmi butaságokat nem kommentálom, egyszerűen siralmasak. Aki elcsúszik az általános iskolai anyagon mint egy banánhéjon azzal kár leállni vitázni. A jó édes anyád lábai közt folyt vallásháború, basszus hogy valaki ennyire sötét legyen...
 • caius marius #63
  Zsír.
  +1
 • teddybear #62
  Ami a Google eltérítését illeti, valakinek sok szabadideje volt, meg furi észjárása. Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne.

  Az egyházak dotálásáról.

  Tetszik, nem teszik, mindannyian fizetjük az adónk egy százalékát az egyházaknak. A személyi jövedelemadók egy százaléka ugyanis felosztásra kerül a történelmi egyházak között. Ezen felül aki akarja, azt az egy százalékot is átadhatja az általa kívánt egyháznak, ami felett szabadon rendelkezhet. Ezt adhatja másnak is, alapítványnak, gyermekkórháznak, stb.

  Ezen felül létezik a hívek felé az egyházi adó, meg más pénzbehajtási metódus is. Az egyházi adó nálunk önkéntes, de ha nem fizeted, akkor esetleg úgy jársz, mint az egyik barátom. Ő sem fizette, aztán amikor megházasodott, a máriabesnyői pap akkora összeget követelt tőle az esketésért, hogy a srác és neje, bár katolikusok voltak mindketten, inkább a református templomban esküdött meg. Ott is kértek pénzt az esketésért, de utólag, és sokkal kevesebbet.

  Ami az egyházi adót illeti, nálunk az állam nem szól bele a fizetésébe, de például Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad. Az erről szóló törvényt még Hitler írta alá, valamikor 1939-ben, vagy előbb. De ez mind a mai napig érvényes, és eszükbe sincs eltörölni.

  Az egyházak vastag dotációt húznak az állami költségvetésből részben közvetlenül, de más címeken is. Például a Műemlékvédelem is támogatja az egyházi tulajdonban található védett épületeket. Aztán az oktatástól is megkapják a fejkvótát, meg az egészségügytől is. Stb. Nem kell félteni őket.

  A papok hazafiasságáról meg annyit, hogy ők is emberek, néha elkövetik ezt a hibát. Ami pedig Tomori érseket, György barátot illeti, ők államférfiak voltak, kötelességük volt harcolni az országért, az ország népéért. Ráadásul ekkor tulajdonképp vallásháború folyt, keresztények a muzulmánok ellen.

  Viszont nehezen lehet értelmezni a papok a lövészárokban című esszét. Aki az első vonalba keveredett, és nem volt szerencséje, az meghalt. Ez ellen nem védett sem a papi stóla, sem pedig a vöröskereszt.
  A fegyvereket meg minden hadbavonult fél megáldatta minden háborúban a papokkal(az oroszok is a pópákkal, mindkét világháborúban), akármennyire is a szeretet vallása a kereszténység.
 • mikvannak #61
  Az ilyen eltérítések mindennaposak. Erről a honlap karbantartója is tehet. Elfelejtette, hogy az oldalt figyeli a Google keresőmotorja és ilyenkor nem árt a folyamatos SEO. A Fidesz honlapja (nyitólap) ráadásul az alapvető Google elvárásoknak sem felel meg. (Meta tag -ok...) Ennyi...
  (fergusonpapa leírta a lényeget)
 • bvalek #60
  még hiányzanak a kulákok és a burzsoázia arról a listáról, a zsidókról, cigányokról, svábokról, kínaiakról nem is beszélve... már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit tervezel nekik a jövőre nézve, talán egy kis pihentető táborozást?
 • Sir Ny #59
  Nincs ráutalva a föld a bankárokra.
 • caius marius #58
  "Már a rómaiak is felfogták a különbözõ társadalmi osztályok egymásreutaltságát. "
  Ne haragudj de ezt gondold újra végig.
  Ez így nem pontos. Vannak olyan társadalmi osztályok amik mint az élősködők, rácsimpaszkodnak embertársaikra elhitetik velük, hogy nélkülük aztán nem menne semmi és így aztán nyilvánvaló here mivoltukkal nem kell azonosulniuk. Aztán később ezt meg is magyarázzák. Ilyenek a papok, ügyvédek, marketingesek, hresek, stb... Ja igen és ne feledjük a pénzemberek, bankárok széles csoportjait sem.
  Már miért lenne ráutalva földünk pl.a bankárokra?
 • caius marius #57
  Nem, ezt a nagyapám mesélte, jobban mondva nem nekem mesélte, hanem egy haverjával sztorizgatott, én pedig kagylóztam.
  A frontkatonáknál nem mindnél volt fegyver. Ha valamelyik társa elesett akkor a másik felvette aztán go tovább. Nagyfater egyik haverja a don kanyarnál harcolt, Ő is azt mesélte, hogy a folyamatos tüzelésen kívül nem volt gondjuk semmire. Csak lőni kellett. Az oroszok meg csak jöttek és jöttek. Egy idő múlva már a bajtársaik hullahegyein keltek át, de ez sem zavarta őket. Csak jöttek és jöttek...