66
  • bvalek
    #66
    Nekem nem nyújtanak semmit - hol akadt el a gondolati folyamatodban az a kifejezés hogy "közfeladat"? Pistike vakbelét meg Mari néni kemoterápiáját is te fizeted az adódból, akkor is ha soha nem vennék ki a vakbeled, esetleg nem is kemóznának soha életedben.

    A szentségek kiszolgáltatása vallási kötelessége a papnak - többnyire nem az, főleg nem egy esküvőnél, ahol eleve nem is a pap szolgáltatja ki a szentséget, hanem a házasulandó felek szolgáltatják ki egymásnak. 1: ha nem tudod hogy működik az egyház, ne okoskodj, 2: eleve nem kötelező a tagja lenni, szóval miről is beszélünk? Nem hiszel se te, se a haverod, minek játssza meg magát akkor? Különben nem örökölnek a nagymama után, vagy mi?

    Ha az összeg valóban annyi, akkor több évtizedes az elmaradás, ez külön megérne egy misét, de ne feszegessük családi háttér ismeretének hiányában. A gyóntatás azért lett elutasítva, mert a pap nem volt róla meggyőződve, hogy a gyónási szándék őszinte, ennek több oka lehet, pl. házasság előtti együttélés is. Illetve akár az is lehet, hogy a haverod viselkedése, a katolikus dolgokban való hiányos jártassága alapján a pap joggal feltételezte, hogy az illetőnek fogalma sincs a gyónás működéséről, jelentőségéről, ebben az esetben sincs kiszolgáltatás, hiszen a gyónni szándékozó egyszerűen nem tudja hogy mire szándékozik (halálos veszély, haldokló már más kategória, de gondolom a haverod pillanatnyilag duzzad az életerőtől).

    1. a temetés nem szentség, 2. ahol az egyház végzi a temetést és kezeli a temetőt, ott mindig is ingyen temették a koldust, de a haverod valószínűleg nem az... legközelebb azért fog reklamálni, mert a máltai szeretetszolgálatnál nem adtak neki ingyen vacsorát? (egyébként van amikor szigorúan tilos a papnak pénzt elfogadni, például amikor gyóntat).

    Hogy sikerült Ausztriában nyelvtudás nélkül dolgozni? Azért kérdezték a vallásod, mert tudni akarták hogy hová kívánod fizetni az egyházi adót. Már ha egyáltalán akarsz, mert ha nyilatkozol hogy nincs vallásod akkor egyértelműen nem fizeted sehová. Nézz utána, ez az ottani törvény. Ami a tagságodat illeti, az hogy merő tévedésből elpazaroltak rád egy adag keresztvizet, az igazán nem a lelkész hibája. Magyarországon ugyan nincs jogi jelentősége, de itt is tudsz hivatalosan nyilatkozni a kilépési szándékodról, ha ez történetesen bántja a lelked. Ja bocs, neked olyanod nincs.
  • teddybear
    #65
    "Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne - valóban, de nem céltalanul csinálta. Elérte hogy a birkák kórusban bégessenek, nézz csak rá egyes hozzászólásokra. A politikai heccelésnek is van célja, megdolgozza a szavazókat."

    Már tini koromban is szánalmas erőlködésnek tekintettem az ilyesmi polgárpukkasztást. Birkák ezek is, akik tehénnek, vagy egyenesen oroszlánnak képzelik magukat. Röhej.

    "mert közfeladatokat látnak el. Közvetlenül vagy közvetve olyan emberek is haszonélvezői a tevékenységüknek (karitatív, oktatói, kórházak, idősotthonok, stb.) akik sose mennek templom közelébe"

    Nekem nem nyújtanak semmit. Sohasem kaptam semelyik egyháztól sem semmit, nem ápolt egyházi személy, nem kértem semmilyen szolgáltatást tőlük. Az adómból azonban arcpirulás nélkül tették zsebre amit kaptak. Am9i pedig a közszolgáltatási részt illeti, ők többet kapnak fejkvótába, mint az állami kézben lévő közintézmények.

    " - mióta kötelező ingyen esketni az egyháznak? " A szentségek kiszolgáltatása vallási kötelessége a papnak. persze illően honorálni szokás az ilyesmit, de egy koldustól megtagadnád a temetést, mert nincs pénze? Érdekes keresztény vagy.
    Az adott esetben több százezer forintot követelt a pap, mint elmaradt egyházi adót, és addig míg nem fizet, meggyóntatni sem volt hajlandó a barátomat, meg a későbbi feleségét. Szóval ez a keresztény katolikus jellem?

    "Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad - az egyházi adó mindkét országban önkéntes, mivel az egyház tagjának lenni is önkéntes. "

    Innentől kezdve az egész a te kitalációd, illetve a hazugságod.
    Velem esett meg, hogy amikor Ausztriában dolgoztam, az adóbevallásomon a református vallást jelöltem be. Végül is annak idején abban kereszteltek meg, bár pár naposan nem igazán tudtam nyilatkozni, hogy akarom-e.
    Nemsokkal később kaptam a felszólítást, hogy az elmaradt 450 euró egyházi adót sürgősen fizessem be a Kincstárnak. Az indoklásban le volt írva a vonatkozó törvénycikk, elhiheted, hogy meglepett a dolog engem is. Szóval ezt komolyan veheted.
  • bvalek
    #64
    Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne - valóban, de nem céltalanul csinálta. Elérte hogy a birkák kórusban bégessenek, nézz csak rá egyes hozzászólásokra. A politikai heccelésnek is van célja, megdolgozza a szavazókat.

    mindannyian fizetjük az adónk egy százalékát az egyházaknak - mert közfeladatokat látnak el. Közvetlenül vagy közvetve olyan emberek is haszonélvezői a tevékenységüknek (karitatív, oktatói, kórházak, idősotthonok, stb.) akik sose mennek templom közelébe. Mivel ezzel besegítenek az államnak, jár nekik abból a pénzből, amit ezért az állam kap. Ilyen egyszerű. Ha nem tetszik, akkor ne csak az iskolákat tessék visszaadni az egyháznak, hanem a pénzkereseti tevékenységet biztosító korábbi tulajdonokat is, a szerzetesrendeknek a pincészeteket, a földeket. Akkor majd szépen eltartják magukat és tényleg nem lehet senkinek egy rossz szava sem. Addig viszont az állami feladatok ellátásáért az állami pénz megjár. Vagy akkor vegye át szépen az állam ezeket a feladatokat, és lássa el őket saját maga, ugyanebből a pénzből. Persze ez rögtön társadalmi ellenállásba ütközne, mert senki sem szeretné a gyerekét a színvonalas egyházi iskola helyett a silányabb államiba járatni...

    ha nem fizeted, akkor esetleg úgy jársz, mint az egyik barátom - mióta kötelező ingyen esketni az egyháznak? Ha lenne egyházi cukrászda, abban talán ingyen kéne somlói galuskát osztogatni? Amúgy is minden egyházi szolgáltatásnak van szekuláris alternatívája, sőt van élettársi kapcsolat is, válasszák azt, ha nem tetszik. Ja, hogy ha csak képmutatásból mentek a templomba, akkor nem csodálom hogy a plébános nem asszisztált hozzá. Nyilván tojnak az egészre, ha az évente pár ezer forintot sokallták befizetni, akkor meg minek az egész hókuszpókusz. Költözzenek össze oszt annyi, minek a papír ha nem is hisznek az egészben.

    Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad - az egyházi adó mindkét országban önkéntes, mivel az egyház tagjának lenni is önkéntes. Ha nem akarnak egyházi adót fizetni, kitöltenek egy kilépési nyilatkozatot és kész, már nem is hajtják be rajtuk. De természetesen nem is esketik meg őket templomban, nincs ingyen somlói galuska ott sem. A Reichskonkordat amiről beszélsz, 1933-ban köttetett meg a Vatikán és Németország között, sok mindent rendezett a kettő viszonyában, ezek közül csak egy az adózás rendszere. A német állam meg akarta tartani az egyházi adó beszedésének és ellenőrzésének jogát, ezért alakították ki ezt a rendszert, a németeknél az egyháznak szűkebb a jogköre mint nálunk (itt az egyházi adót nem követi nyomon az állam, teljesen az egyház magánügye).

    Műemlékvédelem is támogatja az egyházi tulajdonban található védett épületeket. Aztán az oktatástól is megkapják a fejkvótát, meg az egészségügytől is - okokat lásd fentebb. Aki nem látja be hogy ezek hasznosak és jár értük a pénz, annak a fejével bajok vannak, jobb ha mielőbb felkeres egy katolikus kórházat (ott jobb minőségű ellátást fog kapni mint az államiban, annak ellenére hogy ők is kevesebb pénzt kapnak mint amennyi a működésükhöz kell).

    A történelmi butaságokat nem kommentálom, egyszerűen siralmasak. Aki elcsúszik az általános iskolai anyagon mint egy banánhéjon azzal kár leállni vitázni. A jó édes anyád lábai közt folyt vallásháború, basszus hogy valaki ennyire sötét legyen...
  • caius marius
    #63
    Zsír.
    +1
  • teddybear
    #62
    Ami a Google eltérítését illeti, valakinek sok szabadideje volt, meg furi észjárása. Egy normális ember ilyesmivel nem erőlködne.

    Az egyházak dotálásáról.

    Tetszik, nem teszik, mindannyian fizetjük az adónk egy százalékát az egyházaknak. A személyi jövedelemadók egy százaléka ugyanis felosztásra kerül a történelmi egyházak között. Ezen felül aki akarja, azt az egy százalékot is átadhatja az általa kívánt egyháznak, ami felett szabadon rendelkezhet. Ezt adhatja másnak is, alapítványnak, gyermekkórháznak, stb.

    Ezen felül létezik a hívek felé az egyházi adó, meg más pénzbehajtási metódus is. Az egyházi adó nálunk önkéntes, de ha nem fizeted, akkor esetleg úgy jársz, mint az egyik barátom. Ő sem fizette, aztán amikor megházasodott, a máriabesnyői pap akkora összeget követelt tőle az esketésért, hogy a srác és neje, bár katolikusok voltak mindketten, inkább a református templomban esküdött meg. Ott is kértek pénzt az esketésért, de utólag, és sokkal kevesebbet.

    Ami az egyházi adót illeti, nálunk az állam nem szól bele a fizetésébe, de például Ausztriában és Németországban, ha nem fizeted, az Adóhatóság hajtja be rajtad. Az erről szóló törvényt még Hitler írta alá, valamikor 1939-ben, vagy előbb. De ez mind a mai napig érvényes, és eszükbe sincs eltörölni.

    Az egyházak vastag dotációt húznak az állami költségvetésből részben közvetlenül, de más címeken is. Például a Műemlékvédelem is támogatja az egyházi tulajdonban található védett épületeket. Aztán az oktatástól is megkapják a fejkvótát, meg az egészségügytől is. Stb. Nem kell félteni őket.

    A papok hazafiasságáról meg annyit, hogy ők is emberek, néha elkövetik ezt a hibát. Ami pedig Tomori érseket, György barátot illeti, ők államférfiak voltak, kötelességük volt harcolni az országért, az ország népéért. Ráadásul ekkor tulajdonképp vallásháború folyt, keresztények a muzulmánok ellen.

    Viszont nehezen lehet értelmezni a papok a lövészárokban című esszét. Aki az első vonalba keveredett, és nem volt szerencséje, az meghalt. Ez ellen nem védett sem a papi stóla, sem pedig a vöröskereszt.
    A fegyvereket meg minden hadbavonult fél megáldatta minden háborúban a papokkal(az oroszok is a pópákkal, mindkét világháborúban), akármennyire is a szeretet vallása a kereszténység.
  • mikvannak
    #61
    Az ilyen eltérítések mindennaposak. Erről a honlap karbantartója is tehet. Elfelejtette, hogy az oldalt figyeli a Google keresőmotorja és ilyenkor nem árt a folyamatos SEO. A Fidesz honlapja (nyitólap) ráadásul az alapvető Google elvárásoknak sem felel meg. (Meta tag -ok...) Ennyi...
    (fergusonpapa leírta a lényeget)
  • bvalek
    #60
    még hiányzanak a kulákok és a burzsoázia arról a listáról, a zsidókról, cigányokról, svábokról, kínaiakról nem is beszélve... már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit tervezel nekik a jövőre nézve, talán egy kis pihentető táborozást?
  • Sir Ny
    #59
    Nincs ráutalva a föld a bankárokra.
  • caius marius
    #58
    "Már a rómaiak is felfogták a különbözõ társadalmi osztályok egymásreutaltságát. "
    Ne haragudj de ezt gondold újra végig.
    Ez így nem pontos. Vannak olyan társadalmi osztályok amik mint az élősködők, rácsimpaszkodnak embertársaikra elhitetik velük, hogy nélkülük aztán nem menne semmi és így aztán nyilvánvaló here mivoltukkal nem kell azonosulniuk. Aztán később ezt meg is magyarázzák. Ilyenek a papok, ügyvédek, marketingesek, hresek, stb... Ja igen és ne feledjük a pénzemberek, bankárok széles csoportjait sem.
    Már miért lenne ráutalva földünk pl.a bankárokra?
  • caius marius
    #57
    Nem, ezt a nagyapám mesélte, jobban mondva nem nekem mesélte, hanem egy haverjával sztorizgatott, én pedig kagylóztam.
    A frontkatonáknál nem mindnél volt fegyver. Ha valamelyik társa elesett akkor a másik felvette aztán go tovább. Nagyfater egyik haverja a don kanyarnál harcolt, Ő is azt mesélte, hogy a folyamatos tüzelésen kívül nem volt gondjuk semmire. Csak lőni kellett. Az oroszok meg csak jöttek és jöttek. Egy idő múlva már a bajtársaik hullahegyein keltek át, de ez sem zavarta őket. Csak jöttek és jöttek...
  • ManoNegra
    #56
    Remélem nem a call of dutyból merítetted az ötletet, de akik Magyarországra jöttek, azoknál volt fegyver...
  • ManoNegra
    #55
    Végig olvastam, de nem igazán értem, hogy jönnek ide a szovjet kiskatonák? Azokért aggódjanak a szovjetek.
  • caius marius
    #54
    Olvasd végig a hszket.
  • ManoNegra
    #53
    mi van a fegyver nélküli szovjet kiskatonákkal?
  • Sir Ny
    #52
    A taníttatást, lelkisegélyt, redisztribúciót meg végezzék a tûzoltók, ha már a papokat küldenéd házat oltani.

    Már a rómaiak is felfogták a különbözõ társadalmi osztályok egymásreutaltságát.


    A pápa meg egy. Legyenek bíborosok, és érsekek, akik luxusautóban furikáznak. És a többi katolikus? Mégis hova tennék a lenyúlt vagyont, mikor folyamatosan közvetlen kapcsolatban állnak a többiekkel? Ennél még egy tûzoltónak is több lehetõsége van korruptnak lenni, és elcsalni egy-két tömlõ árát, vagy havertól beszerezni jópénzért.
    A linkelt cikk meg, hát. Egyrészt ezek a cikkek folyton jelennek meg, meg a kevesebb pénzt kap ugyanaz a réteg is, ebbõl azért ne induljunk ki. És igen, akik társadalmi munkát végeznek, azok az államtól kapnak fizetést, legyenek orvosok, ápolónõk, rendõrök, tûzoltók, közmunkások vagy papok. ( egyébként meg nem kapnak a papok fizetést az államtól )
  • caius marius
    #51
    És mi van a fegyver nélküli szovjet kiskatonákkal? Erről kussolsz mi?
    Kettős mérce...
    Majom
  • caius marius
    #50
    Nem faszikám, agymosott bigott szektamókus az Te vagy. Ez nem tipikus kettős mérce, hanem tipikus idiotizmus a részedről!
    Ha láttál volna már tűzoltót munka közben akkor nem mondanál ilyen fasságot! Ott nincs idejük baszakodni, a parancsnok megmondja mit kell tenni ők meg teszik. Pont. Nincs pofázás nincs apelláta. Ha nem így működne, akkor hamar meghalnának.
  • bvalek
    #49
    Mert ha a tűzoltónak aznap nincs kedve bemenni az égő házba, akkor is megsimogatják a buksiját és minden rendben? Tipikus kettős mérce.

    Ó persze, a történelmi távlatokat ne feszegessük, tehát beismered hogy nincs épkézláb válaszod? Agymosott gyűlölködő vagy
  • caius marius
    #48
    Bámulatos mekkora hévvel akarjátok legitimálni a hülyeséget!
    @bvalek naná, hogy kimászott b@zdmeg próbált volna nem kimászni, valszeg ott lövik agyon a f@szba mert nem teljesíti a kötelességét. Az orosz kiskatonákat is ilyen hévvel védenéd? Puska az Ő kezükben sem volt! A történelmi távlatokat meg ne feszegessük.
  • caius marius
    #47
    Ne fárassz!
  • bvalek
    #46
    Pap égő házban? Mondok jobbat. Mindkét világháborúban aránytalanul nagy volt a tábori papok halálozási aránya a fronton. Miért is, hiszen fegyver egyiknek sem volt a kezében? Csak sajnos amikor azokat a fránya katonákat eltalálta a golyó, a lövészárokban kezdtek el haldokolni, ahelyett hogy előbb kényelmes távolságra visszahúzódtak volna a tűzvonaltól.

    Biztos hallottál már róla, akkoriban a harctéri mentés úgy nézett ki, hogy közepesen sérültet mentenek ki előbb, enyhe sérültet utána, és súlyos sérültet legutoljára, vagyis lényegében lemondtak róla, főleg ha tűzvonalban volt. Nem valami humánus rendszer, de maximálja a túlélési arányt a seregben.

    Papoknál ilyen szabály nincs, ha valahol haldokló van, akkor menni kell, ez a kötelesség. Gyóntatni kell ha még eszénél van, utolsó kenetet kell feladni, a kezét kell fogni miközben keserves kínok között elszáll belőle az élet. Az oroszoknak meg elfelejtettek szólni, hogy addig ne lőjenek. (hasonló okokból volt szinte 100%-os a halálozási arány a papság körében a pestisjárványok idején, nekik kellett megnyugvást nyújtani a haldoklóknak, amikor már a nővérkék sem mertek a közelükbe menni)

    Ha pedig a történelmi távlatokat nézzük, Tomori érsektől Fráter Györgyig se szeri se száma azoknak a püspököknek és papoknak akik az életüket adták ezért a hazáért. Nincs még egy olyan szervezet ebben az országban, amiből ennyi mártír származott volna. Nem csoda hogy minden megszálló hatalom első dolga volt irtani a papokat, és gyűlölködő propagandát terjeszteni ellenük. És még mindig van olyan birka, aki beveszi.
  • caius marius
    #45
    De tudod mit? Nembánom legyen ez neked! Ha egy égő házban állunk ketten, érted jöjjenek a papok, értem a tűzoltók! :D
  • caius marius
    #44
    Mondjuk a pápát sztem már mindenki. De nézz meg egy-két templomot.
    Láttál már tűzoltót dolgozni? Ez nagyon durva és sértő megjegyzés volt. Nem vagyok tűzoltó de sajnos láttam már őket munka közben személyesen is, nem csak a tévéből. Vérprofik! Nincs pofázás nincs kérdés, csak mennek és mentenek. Erre Te nem támogatnád őket? Mond Te teljesen hülye vagy? Te hány papot láttál berohanni égő házakba, hogy a saját élete árán másét mentse? Szerintem egyet sem. Vagy ha majd kivágnak téged, vagy valamelyik családtagodat egy autóból. És mondjuk ennek köszönhetően nem kell papot hívni a temetésre PÉNZÉRT!!!
    Na hát asszem ezt a bejegyzést erősen elkúrtad!
  • Sir Ny
    #43
    Én meg a tűzoltóknak. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy melyik szervezet a hasznosabb.

    ( keresztkérés: ki az, aki látott már katolikusokat luxusvillákban és autókban? )
  • caius marius
    #42
    Egyik egyházat sem támogatnám egy forinttal sem! Nem érdemelnek lof@szt sem.
    H
    Éljenek abból amit a hívek befizetnek. Ha az nem megy akkor el lehet húzni dolgozni!
  • balee66
    #41
    Előre! :)
  • bvalek
    #40
    A gazdasági tárca tiltakozása ellenére 2010 karácsonyán... - tiltakozott a gazdasági tárca? Nehéz ellenőrizni hogy így van-e, az összes internetes hírforrás ami ezt említi erre az egy indexes hírre hivatkozik.

    Az országgyűlés utolsó pillanatban tett változtatásokkal és botrányos vitákkal hétfőn elfogadta - nem volt botrányos vita. Az szdsz-csökevény és az utódpárti elvtársak ateista gyűlölködése pedig nem számít.

    az egyházi célú támogatások az idén becslések szerint 15-20 milliárddal is növekedhetnek - mulatságos ez a feltételes mód. Az egyedüli infó amit találtam az, hogy a költségvetési támogatás 2003 óta folyamatosan csökken. Nincs forrás ami növekedést jelezne 2010 óta, de javíts ki ha tévedek. Viszont azt is tedd majd mellé, hogy hányad része a mostani támogatás a 10 évvel ezelőttinek. Miközben az egyházak által ellátott közfeladatok nem csökkentek.

    KDNP által támogatott katolikus egyház - ez nekem új, de valószínűleg a KDNP protestáns politikusainak is. De hát az Index biztos tud valamit amit ők nem.

    Mellesleg a Fidesz vezérkar teljesen protestáns. A katolikus világösszeesküvést kiszolgáló sátáni Orbán képét amúgy az amerikai népszava festette a falra. Igen, ez ugyanaz az újság, ami Kertész Ákos magyargyalázó tirádáit is publikálta. Jóban vannak az Indexszel, nem mintha ez meglepő lenne.

    ráadásul az állam Semjén jóvoltából visszamenőleg is kifizetett egy négymilliárdos elmaradt normatívatételt - tömjén zsóti hatalmi szóval megszüntetett egy törvénysértést, szent lenin mi lesz itt, gyünnek a csuhások és betiltják a pornót meg a valóvilágot, mindenki essen pánikba de azonnal

    időközben a katolikusoknál is súlyos, milliárdokra tehető pénzügyi visszaélés gyanúja került elő több egyházmegyében - beszélni magyar? gyanú került elő? eddig hol rejtegették, a templomtoronyban? nem inkább FELMERÜLT? Mellesleg Pécsről van szó, ahol a német pápa szétcsapott és rendet tett. Persze lett is belőle sopánkodás, hogy micsoda diktatúra van az egyházban. Ezek szerint ha sapka van rajta akkor azért hibás, ha nem akkor azért?

    Tegyük hozzá, hogy arról az Indexről van szó, ami úgy produkált magyar terroristavideókat, hogy leitatott néhány szerencsétlen hajléktalant és a szájukba adta hogy mit mondjanak. Valamint rendszeresen elmarasztalja őket a bíróság, amiért valótlanságokat állítanak a cikkeikben. És veszettül gyűlölik a kormányt, az országot, és általában mindent ami keresztény és magyar. Akinek ez a szenny a mérce, arról meg van a véleményem.
  • arty
    #39
    http://index.hu/belfold/2011/07/12/tobb_penz_kapnak_az_egyhazak_de_elszamolni_nem_kell_vele/ idézet: "A legnagyobb előnyökkel természetesen a KDNP által támogatott katolikus egyház számolhat." ...

    akár meg se kell nyitnod, elég a linket elolvasni :)
  • arty
    #38
    nem minden politikus lop (csak amelyiknek megvan a két keze), és nyilván nem mindegyik hazudik (csak amelyik megszólal).

    nemtudom te hol élsz, de aki Magyarországon, az látta 12 évig az mszp-t és a fideszt 6 évig lopni és hazudni. miért ne mondhatnám, hogy ez a két párt egy utolsó patkány banda, avagy épp most "gengszter" ?

    aki ezeket védi, az "érdemben nem képes hozzájárulni a társadalomhoz". mennyiél tüntess egy gyerekgyilkos mellett is...
  • arty
    #37
    nézd, bármelyik politikai párt honlapját is dobja ki, ILLIK, JÓPOFA, JOGOS.

    aki szerint meg "az én kormánypártom jobbabb, mint a tiéd bebebe" az egy elmebeteg barom. ha őt zavarja a guglitalálat, máris elérte a célt :P
  • asgh
    #36
    Azért marxistáztam, mert ellenkező előjelű akciónál nagy eséllyel ők mosolyognának a legkevesebbet.
  • Merces
    #35
    milyen aranyos ahogyan a „marxista-leninista ,a narancsos és a vágott faszú ” szakosztály egymásra mutogat miközben ugyanazt csinálják........
  • Sir Ny
    #34
    kéne sg prémium, és szerkesztés.
    *kifejezésrezsidó.hu = kifejezésre zsidó.hu
    *politikai sárdobálás = vallási sárdobálás vallási fórumokon
  • Sir Ny
    #33
    Azért kíváncsi vagyok, hogy amikor majd a "hazug tolvaj" kifejezésrezsidó.hu jön fel (szerintetek mennyit kell rá várni, hogy egy jobbos megcsinálja?), akkor is ilyen lelkesen üdvözli-e majd az SG fórumozók vágottfaszú szakosztálya, hogy végre jó találatokat ad a Google. Nem lenne egyszerűbb, ha minden úgy működne, ahogy kell, a véresszájú politikai sárdobálás pedig megmaradna a politikai fórumokon? Így is több van belőlük, mint elég.
  • Invest
    #32
    http://hvg.hu/vilag/20120718_vatikan_eu
  • Sir Ny
    #31
    Az sg vonalat nem kéne belekeverni, sima hazugság már megint, hogy flame legyen. Többek közt valamiért egészen véletlenül elfelejtették az SG-nél megemlíteni, hogy az mszp.hu is a 6. találat a kurvák szóra.

    A lényeg a közösségi reakció lenne, nem pedig cikk.
  • Sir Ny
    #30
    forrás?
  • bvalek
    #29
    A cikk témája szerintem bőven benne van az SG profiljában, nem ők tehetnek róla, ha egyes fórumozóknak nem volt gyerekszobája. Örüljenek neki hogy nem jön ide moderátor szétcsapni köztük. Nem érdemes idegeskedni miattuk.

    Aki szerint minden politikus lop, az nyilván magából indul ki. Csak a gyávasága tartja vissza attól hogy maga is bűnözzön, de ha éppen senki sem néz oda, akkor ahol csak tud csal, keresztbe tesz.

    Aki szerint minden politikust fel kell lógatni, az rendszerint gyáva alak, aki névtelen szájkaratéval pótolja a bátorságot. Kis sunyi beszari, aki a szemedbe csupa szépet hízeleg, de hátba szúr ha elfordulsz.

    Az ilyen "emberekkel" nem érdemes foglalkozni, sosem lesznek képesek érdemben hozzájárulni a társadalomhoz.

    Akinek meg van esze és bátorsága, az feladatot vállal a közösségben, adott esetben pedig a közösség élére áll, és tesz is valamit. Vagyis definíció szerint politikus lesz belőle... Aki reflexből gyűlöli érte, az egyszerűen csak irigy, mert benne nincsen meg sem a képesség sem az akarat.
  • RecoPhile
    #28
    Már csak MSZP, Jobbik, LMP hiányzik és már jól is állunk. :)
  • caius marius
    #27
    A katolikusokkal nekem sincs bajom. Ellenben az egyházukkal annál több. Pénzhajhász számító banda!