Gyurkity Péter

Három HTC okostelefon WP8 alá

A HTC friss értesülések szerint egyszerre három készüléket mutat majd be az új operációs rendszer támogatása érdekében, a kínálatot pedig akár a Microsoft saját megoldása is bővítheti.

A napokban olvashattunk arról, hogy a szoftvercég bemutatta a Windows Phone 8 platformot, amely több fontos változtatással érkezik valamikor az év vége előtt. Ezt megelőzte a hír, miszerint a Microsoft saját tábla PC-t dob piacra, amivel tulajdonképpen az Apple példáját követik, és egyben elismerik, hogy a rivális jól döntött, amikor saját integrált platformmal lépett be a szegmensbe. Most - egyes értesülések szerint - a döntést az okostelefonok területén is megismételnék.

Hírügynökségek arról számoltak be ugyanis, hogy a redmondi cég felvette a kapcsolatot egy külső gyártóval, mégpedig egy saját okostelefon elkészítése érdekében. Azt nem tudni, hogy pontosan kiről van szó, ám elemzők arra számítanak, hogy belátható időn belül megjelenik a piacon a Microsoft készüléke. Arról még folyik a vita, hogy vajon pusztán egy referenciamegoldást készítenek-e el (amely utat mutathat a korábbi hírben is megnevezett négy partnernek), avagy a szoftvercég komolyan gondolja a beszállást, és saját hardveres megoldással jelenik majd meg a területen, szintén az Apple mintájára.


Akárhogy is lesz, a HTC minden bizonnyal egyszerre három változatot mutat majd be, amelyek kódnevét és bizonyos hardveres jellemzőit már most megismerhetjük. A legkisebb példány a Rio kódnévre hallgat, ez a Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8227 processzorát, egy 4 hüvelykes WVGA kijelzőt, 5 megapixeles hátoldali kamerát (720p felbontású videók készítéséhez), valamint 512 MB memóriát kap. A középkategóriát az Accord hivatott lefedni, valószínűleg egy Qualcomm MSM8260A ikermagos processzorral, 4,3 hüvelykes érintőképernyővel, 8 megapixeles kamerával (1080p felbontású videókhoz), valamint 1 GB memóriával. A csúcskategóriában a Zenith jelenne meg, egy négymagos Qualcomm chippel, 4,7 hüvelykes kijelzővel, 8 megapixeles kamerával, egyelőre ismeretlen méretű memóriával.

A Rio és az Accord októberben, míg a Zenith az év utolsó negyedében rajtol majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #10
    Hát nem tudom, nekem speciel sokkal szebbnek hat az Amoled, tudom hogy nem élethűek a színek mert túl kontrasztosak, de épp ezért ad annyira gyönyörű képet =)
    Jah amúgy épp ma néztem meg a Galaxy S3-at. Szeretem a nagy kijelzőt de az már undorítóan nagy Így a Zenith ki is esik nálam. A 4.3-as kijelző a tökéletes méret szerintem. =)
  • takysoft #9
    Épp azt nézem én is... ott a One X-em... windows-zal :)

    Seqouyah: Sony Xperia S nem olyan nagy. De ha nincs olyan kicsi kezed, adj egy esélyt egy 4,7-esnek... elképesztő élmény filmet nézni rajta.

    tomboy013: kinek hogy. SpuerLCD2-IPS vs Amoled vitát szerintem ne kezdjük el. Amolednek szép a feketéje és kicsit kevesebbet eszik. De az IPS-nek élethűbbek a színei, gyönyörő a fehér színe és tökéletes belátási szöge van. Az is valami azért :D
  • Landro #8
    a wp8-ban nem lesz fekete csík
  • gosub #7
    én is azt néztem, hogy hiányzik a csempék jobb oldala utáni széles kihasználatlan fekete csík.
  • Gabesz84 #6
    azé az illusztrációnak berakott androidos telefonok és a rájuk fotosoppolt wp8 kezdőképernyő nem kicsit gázak...
  • tomboy013 #5
    Az Accord jöhetne. De azért kár hogy a HTC-kbe nem raknak Amoled kijelzőt.
  • Sequoyah #4
    És a WP8-at az Appstoreban teszik fel rá, vagy nekem kell?:)
  • Vadnokedli #3
    Mert "igénytelen" méretbe nem raknak "prémium" alkatrészeket, mármint az a 4 colos az már kezdő méretnek számít manapság. olyanba nem dukál a jó hw.
  • Papichulo #2
    Ha a pletykaknak hinni lehet, akkor az iPhone5 ilyesmi lesz ;)
  • Sequoyah #1
    Itt is leírom, én kissebb, 4 colos telót szeretnék, de közép/felső kategóriás hardverrel. Olyan mirét nincs?