Gyurkity Péter

Nem érdekelt a belépő szintben a HTC

A gyártó továbbra sem kíván belépő szintű okostelefonokat piacra dobni, mivel szerintük ez káros hatással lenne hírnevükre és a márkára nézve. A vezetés viszont bízik abban, hogy rövid időn belül magukra találnak.

Maga a vezérigazgató adott interjút a Wall Street Journal munkatársának, ezen interjúban pedig szóba került a belépő szintű, kifejezetten olcsó megoldások esetleges piacra dobása. A válaszból viszont gyorsan kiderült, hogy a cég továbbra sem érdekelt ebben, így maradnak a közép- és csúcskategóriás példányoknál.

Peter Chou elmondta, hogy véleményük szerint az említett okostelefonok megfelelő kialakításához és a kellően alacsony árszint eléréséhez olyan kompromisszumokat kellene kötniük a belsőt és a külsőt illetően egyaránt, amelyek idővel visszarúghatnak. A vásárlók jó része nem fogadná kedvezően az ezen kompromisszumok révén létrejövő készülékeket, így a márka és maga a cég is negatív megítélésben részesülne, ami újabb komoly csapást eredményezne a forgalomra és piaci részesedésre nézve. Tekintettel arra, hogy a cégnek ezen a téren amúgy is van javítanivalója, nem meglepő, hogy távol szeretnének maradni ettől a szegmenstől. Felmerül viszont, hogy amennyiben Kínában valóban megtriplázódik a teljes forgalom (amelyre az előrejelzések szerint még idén sor kerül), nem követnek-e el hibát ezzel a szilárd elhatározással.


Peter Chou

Az igazgatótanács egyik tagja eközben a Távol-Keleten nyilatkozott a cég remélt gyors talpra állásáról, amelyre szerintük viszonylag gyorsan sor kerül. Az utóbbi hónapokban több negatív fejlemény is történt a HTC háza táján, lefelé módosították a második negyedéves előrejelzést, az USA-ba tartó szállítmányok vámolási gondok miatt akadtak meg egy időre, miközben a piaci verseny is egyre fokozódott. Ez utóbbi téren különösen az Apple és a Samsung tűnik veszélyesnek, e két rivális egyéb területeken (PC, noteszgépek, TV) is gyorsan nyomul előre, míg a tajvani piacon az adott okot a kritikára, hogy az új One S okostelefonok a Qualcomm S4 chipje helyett S3 processzorral futottak be, ami a cég szerint az itt tapasztalt hiány miatt következett be.

Hogy valóban sikerül-e a gyors feltámadás, az a következő félévben derül majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #6
    én is... :Ð
  • Yodafon #5
    Itt van ne

  • okosan gyerekek #4
    nem, mi? itt a szaros wildfire-öm, kukában volna a helye...
  • mr9 #3
    azt hittem lesz egy nagy kep a csajrol
    hat... lukra futottam...
  • caius marius #2
    A htcnél nem lesz feltámadás legalább úgy el vannak szálva mint az a retek nokia. Kuka lesz mindkettő.
  • Kovász #1
    Okostelefonnál sztem nincs olyan, h "belépőszint". iPhone ugye nem jáccik, WP-s telóból a legolcsóbb se nevezhető éppen olcsó, belépőszintű telónak, androidosból meg ugyan vannak olcsó példányok, de azok olyanok is (ótvar kijelző, laggol ezerrel stb.)... akkor már tényleg inkább vmi hagyományos teló, ami működik is rendesen. Úgyhogy jól teszi a HTC, h nem hoz ki ilyen gagymarák telókat