Alex

A Samsung Budapesten is bemutatta a Galaxy S III-at

A Samsung egy divatbemutatóval egybekötve mutatta be legújabb zászlóshajóját, a harmadik generációs Samsung Galaxy S-t.

Mint arról már több hírben is beszámoltunk, a Galaxy S III 1,4 GHz-es négymagos processzorral, 4,8 hüvelykes Super AMOLED HD kijelzővel, Android 4.0. Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel, és egy 2100mAh-ás akkumulátorral érkezik. Az eseményen külön kiemelték, hogy partnereiknél már egy-két héten belül kapható lesz. A természet ihlette formatervezésű, 8,6 milliméter vastag, 133 gramm tömegű készülékben 8 MP-es hátoldali, és az 1,9 MP-es előlapi kamera van. Számos intelligens fényképezési megoldást kínál, a kamera hangvezérléssel is aktiválható és a készülék felismeri és automatikusan megjelöli az ismerősöket a képen.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A "Smart Stay" funkciónak köszönhetően a készülék az előlapi kamera révén folyamatosan figyeli a felhasználó szemének mozgását, és ha már nem nézi a kijelzőt, automatikusan lezárja azt. Ugyanakkor, egy-egy hosszabb cikk olvasásakor nincs már szükség újra és újra megérinteni a képernyőt, hiszen az csak akkor kapcsol ki, ha a felhasználó már nem a telefonnal foglalkozik.

Az "S Voice" hangvezérlés az akcentus nélkül idegen nyelvet beszélőknek hasznos, a telefon nyolc nyelvet (brit és amerikai angol, német, olasz, koreai, francia, spanyolországi és latin-amerikai spanyol) ismer. Segítségével egyébként sok más funkció mellett akár az ébresztő is elcsendesíthető. A "Smart Alert" rezgéssel figyelmezteti a felhasználót, ha a képernyő legutóbbi bekapcsolása óta üzenete vagy nem fogadott hívása érkezett. Az arc- és hangfelismerés mellett a készülék a felhasználó mozdulataiból a szándékát is kikövetkezteti: például, ha egy névjegy megtekintése közben a füléhez emeli a telefont, a rendszer automatikusan tárcsázza a kapcsolódó telefonszámot.

A könnyű tartalommegosztásról az Android Beam továbbfejlesztett változata, az "S Beam" gondoskodik, amelynek segítségével két Galaxy S III okostelefon összekapcsolása, azaz egymáshoz érintése után (ez az NFC miatt szükséges) egy 1 GB-os videót akár 3 percen belül át lehet másolni az egyik készülékről a másikra. Az eseményen ezt prezentálták is, egy elkészített fotó valóban azonnal megjelent a másik ugyanilyen készüléken - persze kétséges, hogy amikor valóban szükség lenne a használatára, partnerünknek is ugyanilyen típusu telefonja lesz.

Az "Allshare Cast" az egyébként is nagy kijelzőt terjeszti ki még nagyobbra, és a telefon tartalma megjeleníthető a TV-n. Az "Allshare Play" bármilyen fájlt megoszthatóvá tesz az okosmobil és egy táblagép, egy számítógép vagy egy tévé között. Mindemellett pedig a "Group Cast" révén egy WI-Fi hálózaton belül a képernyő tartalma megosztható más felhasználókkal, akik megjegyzéseket fűzhetnek ahhoz vagy át is rajzolhatják azt. A "Buddy Photo Share" funkció pedig a meglévő barátaink profilképe alapján felismeri a fénykép szereplőit, és akár el is küldi nekik a fotót. A videolejátszó "Pop up Play" lehetőségével az éppen játszott felvétel kisebbre vehető, így a videó megállítása nélkül elérhető a telefon többi funkciója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zord01 #27
    Iphone vs Android: Mindkettő kémkedik, és lemerül egy nap alatt. Jah és érintős. Nekem nem kell egyikse. Megvárom míg ismét csinálnak normális telefon telefont, mint anno volt a D750 vagy a Nokia 6700. Na majd akkor veszek megint.
  • zord01 #26
    Azért van a csajon ekkora táska, mert kisebbe nem férne el a telefon... Deszr...
  • sempron07 #25
    Az Androidra lehet letölteni iPhone témát, iPhone-ra lehet letölteni Android témát? :)))
    ÚRISTEN az ikos cikk. xD
    Ha valami nem tetszik, arra változtatod az ikonját, amire akarod.
    iPhone-n sose tudtam megkülönböztetni az ikonokat, droidon szeretem, hogy változatosak, és nem mindegyik ugyan úgy néz ki.

    4 db kiváló PDF (és egyéb) olvasók?
    Adobe, Ez, Moon+, QuickOffice
  • Ferrer #24
    Miért? Mert nem komálja túlságosan a Win 95 feelinget a telefonján, már ami az ikonokat tekinti?
  • Ferrer #23
    De te se tudtad megnevezni azokat az olvasókat, idióta! iOS-en kapásból 4 doku olvasót tudok felsorolni, amelyek kenterbe verik az Android bármelyik olvasóját.
  • Narxis #22
    "Egyébként én úgy vagyok vele, ha egy alkalmazásnak nem szép – gagyi ikonja van, eleve le sem töltöm"

    Azt, hogy az írás szerzője értelmi fogyatékos.
  • Narxis #21
    Te még mindig gecibuta vagy. Ezerszer linkeltünk már neked pdf olvasót de vagy nem akarod megérteni mert mocskos troll vagy vagy pedig az IQ-d alulról veri a nullát.

    A grafikai játék részt már kommentálni is felesleges. NFS is van androidra és Assassin Creed is. Az EA és a Gameloft adja ki ezeket a komolyabb játékokat, mondjuk engem 100-szor jobban szórakoztat valamilyen logikai vagy ügyességi játék. Assassin Creed meg az NFS jó lesz PC-n is.
  • AZTA #20
    Nálam például se lassú válaszidő nincs, se töltés után 10 percel lemerültnek jelzés...mondjuk androidból olcsót nem is szabad venni (főleg finnyásnak nem :D ).
  • ViperNet #19
    +: az iOS programok natív kódban vannak, tehát ezért is iszonyat gyorsak, az iPhone SDK compiler optimalizálja is, viszont az Android programok ugyebár köztes kódban vannak, és egyfajta "java virtual machine"-ban futnak, tehát SOKKAL lassabban futnak (kivéve a natív kódot is tartalmazó játékok).
    Szóval a rendszer gyors válaszidejét ez is meghatározza, de talán inkább az, hogy mintha nem törődnének nagyon az Android optimalizációval (nehogy már egy névjegyzék lista betöltése 3 másodpercet vegyen igénybe.... ez vicc)
  • ViperNet #18
    Nekem is Androidom van már úgy 1,5 éve, és megutáltam de nagyon!
    iOS-t is ismerem (ipod touch), és sokkal-de-sokkalta gyorsabb az általános használat (kontakt lista behozatala, naptár, váltogatás, stb) az iOS mint az Androidon (tehát sokkal gyorsabb a válaszidő)...
    másik dolog, hogy átlag felhasználó (aki nem menőzik, hogy húú de király vagyok, root-oltam a qrva jó telóm!) nem akar bajlódni technikai dolgokkal, én se akarok, és Androidban azért van jó pár hiba (akksi-statisztika pl ami rohadtul idegesítő, amikor feltöltés után 10 perc után lemerültnek jelzi a telót, és kikapcsolja, holott még az akksi bőőőőven bírná...).
    iPhone-t megveszed, használad, és kész.
    Android: többször a legszívesebben a földhöz vagy téglafalnak hajítottam volna, annyira belassul és az alapvető akksi-statisztika hiba miatti 10 perc utáni kikapcsolás miatt.
    szóval 1szómint100, +1 vélemény Ferrer mellett (úgy, hogy mindkettő rendszert használtam/om): android kicsit nagyon gányolásnak tűnik (az API-t (SDK-t) használva, és a program-architektúra is mintha kicsit átgondolatlan lenne, gyors gányolás volt a fejlesztőktől.)