Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S III

A gyártó végre bemutatta népszerű sorozatának sorrendben harmadik tagját, amely meglehetősen nagy kijelzőt és négymagos chipet kapott, a cég mégis alacsony fogyasztást, teljes élményt, valamint hasznos funkciókat ígér.

Hetek óta visszatérő téma volt a Galaxy S III várva-várt bemutatkozása, erről számos forrás szellőztetett meg megbízható és kevésbé megbízható részleteket. Nem kell azonban tovább várnunk, a Samsung ugyanis Londonban végre sort kerített saját rendezvényére, amelyen a nagyközönség előtt is lerántották a leplet a készülékről. Lássuk, mivel erednek az iPhone nyomába!

A csúcskategóriás okostelefon igencsak nagy, 4,8 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, amely HD felbontást (1280 x 720 pixel) támogat. Maga a készülék nem nőtt meg ugyanilyen mértékben, mi több, vastagsága alig 8,6 mm, súlya pedig 133 gramm. A gyártó saját négymagos processzora dolgozik a burkolat alatt, amely az ígéret szerint nem rontja a fogyasztási mutatókat, így az üzemidővel sem lesznek gondok - főleg annak tudatában, hogy egy 2100 mAh-ás akkumulátor szolgálja majd ki a különböző komponenseket. A hátoldalon egy 8 megapixeles kamera, elől pedig egy 1,9 megapixeles példány található, HD-felvételek készítése céljából, a hivatalos információ szerint az eddigieknél jobb minőségben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A vállalat nagy hangsúlyt helyez a közösségi funkciókra és a tartalommegosztásra, ezzel is igyekeznek kiegészíteni a kamerák által nyújtott felhasználói élményt. Az S Beam révén (NFC és WiFi Direct támogatással) közvetlenül csereberélhetünk képeket és videókat a készülékek között, a Group Tag lehetővé teszi az egyes képek hozzárendelését a kontaktlista csoportjaiban szereplő személyekhez (ez automatikusan történik az illető listában található profilképe alapján), a Buddy Photo Share szintén a kapcsolatok profilképe alapján azonosítja be a képeken látható személyeket, nekik így egyetlen rábökéssel továbbíthatjuk a fájlt, míg a Face Zoom révén a személyek arcára közelíthetünk rá, a Face Slideshow segítségével pedig ezen arcokon futhatunk gyorsan végig.

Az S Voice a hangfelismerésért felelős, a Siri mintájára. Ennek révén egyszerű utasításokat adhatunk a készüléknek, legyen szó képkészítésről, vagy akár a megfelelő app betöltéséről. A szolgáltatások oldalán a személyre szabott wellness appot, javított Music Hub felhő-platformot 17 millió zeneszámmal 7 különböző országban, a Games Hub, illetve a Video Hub funkciót említették meg, míg az NFC értelemszerűen a mobil fizetésekért felelős, a MirrorLink pedig a megfelelő kiegészítők kezeléséért, akár vezetés közben.

A Galaxy S III május 29-én rajtol el, Európában 3G/HSPA változatban, egyelőre ismeretlen áron, 16, 32, illetve 64 GB-os memóriával. A szigetországban rögtön három szolgáltató közül válogathatnak majd a vásárlók, a többi országot illetően valamivel később jelennek meg a részletek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skinnyman #43
    Nem spórolás, nem tart még ott a technológia. Mutass egy 300 dpi feletti SAMOLED kijelzőt rendes RGB elosztással, nem fogsz találni sehol. Mellesleg ilyen dpi-n pont rohadtul nem veszed észre, azonos szubpixelszámhoz mérten pedig ez jobb elrendezés is az RGB-nél.
  • atomkrumpli #42
    Ezen spórolnak samuék:



    pentile mátrixos lesz az S3 is
  • MsUser #41
    A megjelenésén javíthattak volna nagyon ALMA hajas. De kategóriájában első, csak az árakat kéne lefelé vinni. Tavaly óta használok nagyobb kijelzős HTC-t és sokkal használhatóbb mindenre a telefon, jó választás volt a HD-kijelző reméljük lesz még jobb.
  • M2 #40
    Nekem már az elődje is átlépte az elviselhető telefon méretet, minden széria egyre nagyobb lesz? Végén az emberek hátukra kötözött 100 centis tévékkel sétálgatnak majd? Vicc ez a Samsung.
  • who am I 7 #39
    ezt akkor már könnyen ketté lehet térdelni.a S4-es mekkora lesz?6.5col?2 év múlva meg majd már kistévét kell a zsebbe csúsztatni mint "telefon".
  • Nonix #38
    Nem csak neked nem tetszik, szerintem is csunya. Ugy nez ki mint egy alsokozepkategorias telefon.
  • asysoft #37
    Wow. Nem hittem volna, hogy ennyire kisebbségben leszek a véleményemmel, de szerintem ez a telefon csúnya.
    Ezek után kíváncsi leszek arra, mit fog tudni a Galaxy S IV. Nem pentile 720p felbontást? Több mag és memória nem túl valószínű, max a CPU órajelével, meg a GPU erősítésével tudnak még játszani... No meg, Nokia PureView után eredhetnek, úgyis szeretik a számháborút:)
  • socheater #36
    /komolytalan 1
    A kezdetektől kapni lehet majd fehérben is? Felár esetleg? :)
    /komolytalan 0

    Első ránézésre nem túl szép, de a sötétebb színű már nem olyan vészes. Négy mag, mikor még a kettő is bőven...
  • kisedi #35
    EZ GYÖNYÖRŰ! És leköröz mindenkit tudásban+szolgáltatásban is. Remélem tényleg az Iphone 4S árszintjére lövik be, és akkor tarolni fog!
  • Papichulo #34
    "(de, azt állítottad hogy nincs igazam)"

    Hol allitottam ezt?

    "De mindig ugyan az van: amit más csinál az szar/másolás (még akkor is ha az applet megelőzte), de ha az apple csinálja azt akkor az királyság eredeti, innovatív :D"

    Hol allitottam ezt?

    "10"-re kevesebb is elég hogy a szemet kihasználja"

    Ezt mivel tudod alatamasztani?