Gyurkity Péter

Három Samsung telefon WP alá

A dél-koreai gyártó a jelek szerint egyszerre három különböző készüléken dolgozik, amelyből kettő az új WP8 operációs rendszerre támaszkodna. A Nokia 306-ról eközben hivatalosnak mondott kézikönyv bukkant fel.

Kínai forrás számolt be a Samsung terveiről, amelyekben értesülésük szerint három eltérő változat is szerepel, egyazon feladattal: megerősíteni a cég pozícióját a Windows Phone platformon. Ennek érdekében az első készülék a harmadik negyedévben, a másik kettő pedig az év vége felé, a WP8 debütálásával jelenik majd meg.

Az elsőként érkező telefonról szerencsére néhány hardveres részletet is megosztanak a nagyközönséggel, így nem maradunk teljesen információ nélkül. Tudni vélik ugyanis, hogy az egyelőre Mandel kódnéven emlegetett változat (amelynek pontos típusa SGH-i667) egy WVGA-kijelzőt kap 800 x 480 pixel felbontással, támogatja a 4G LTE elérést, az operációs rendszer feladatait pedig a Tango verzió, vagyis a Windows Phone 7.5 Refresh látja majd el. A debütálás a harmadik negyedévben esedékes, más források szerint a tengerentúlon az AT&T kapja majd meg a készüléket, bár egyelőre erről sincs hivatalos megerősítés.

A hármas másik két tagja az utolsó negyedévben, vagyis valamikor az év vége felé jelenne meg, azon egyszerű oknál fogva, hogy a Windows Phone 8 (Apollo) ekkor bukkan majd fel. Azt sajnos nem tudni, hogy ezen készülékek milyen specifikációval érkeznek, bár a hír maga nem jelent túl nagy meglepetést, hiszen a cég részéről már februárban elhangzott olyan nyilatkozat, miszerint komolyan készülnek a WP8 megjelenésére, ezt valószínűleg saját készülékek hivatalos rajtja követi majd. Egyelőre azonban mindössze ennyit tudunk, arról nincs hír, hogy 2013-ra milyen újdonságokat tartogatnak ezen a téren.

A Nokia háza táján is zajlanak az események, bár ezúttal nem a WP kapcsán kerültek a hírek közé. Szemfüles érdeklődők felfedeztek ugyanis egy kézikönyvet, amely a Nokia 306 részleteit ecseteli, ebből pedig kiderül, hogy az Asha család első, billentyűzet nélküli tagjáról van szó. A mellékelt ábrákon legalábbis sehol nem fedezhető fel hardveres billentyűzet, bár az sem derül ki, hogy a szoftveres oldalon az S40 teljesít-e szolgálatot. Találunk viszont utalást a több kezdőképernyőre, az Androidra emlékeztető értesítőkre, valamint a pinch-to-zoom funkció támogatására - remélhetőleg ezt nemsokára hivatalos megerősítés követi majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ToMCheCk #6
    A processzor magok többszöröződése nem hülyeség, jelenleg azt mondom elég a kettő mag 1,5-1,8 GHz órajellel. A többi az csak az akkuidő drasztikus csökkenése árán üzemeltethető.
  • tomcsa4 #5
    A Nokia telefonjai jó minőségűek. A cég tökölése picit furcsa, most kivárják hogy mire kell fejleszteni, hogyan alakul a piac vagy... nem tudom. Pedig a telefonjai tényleg jó minőségűek. (Pedig még a kiadott sajtóközlemény sem teljesen hülyeség, mert pl a sok sok mag valóban felesleges a mobilokba is, jobban járnak az órajel emeléssel.)
  • Rage47 #4
    Amerikában elfogyott minden Lumia 900, ez hol rossz eredmény neked?
  • Venom T #3
    A samsung megteheti, hogy kidob 3 win telefont, amit nem visz annyira a nép, a Nokia nem. Az imádott Nokiátok jelenleg a feldarabolás szélén áll. Igaz ez még csak spekuláció, de nem kell rá sokat várni.
    A magam részéről mondjuk ezt sajnálom.
    Csak elég fura felfogás és érvelés ez tőletek. Vagy szerintetek az, hogy a Samsung is kidob pár telefont windows-os mobbillal, akkor az már a Nokia piaci helyzetének a stabilizálódását jelenti?
  • TheCunami #2
    Jé csamcsung is csődbe megy
  • mrlujoak #1
    uristenuristen... Megalomániás samsungék a Nokia - cseppet sem bizalomgerjesztő - Lumia eredményeit látva azonnal 3! új modellt nyomnak ki (direkt nem fosnakot írtam), nehogymá a WP fronton alulmaradjanak... :)

    Hozzászólásom iróniáját - vagyis inkább szarkazmusát - vegyétek figyelembe, csak úgy elkalandozott a gondolatom... :)