Berta Sándor

Az Apple és a Google is mobil szolgáltatóvá válhat

A hálózatüzemeltetőket stratégiai tanácsokkal segítő Whitey Bluestein úgy vélte, hogy előbb az Apple, majd a keresőcég is megjelenhet szolgáltatóként a mobil piacon.

"Az Apple belátható időn belül nagykereskedelmi szerződéseket fog kötni egy vagy több mobil szolgáltatóval, így képes lesz a mobil előfizetéseket közvetlenül értékesíteni az ügyfelei felé" - jelentette ki Whitey Bluestein a barcelonai Informa MVNO konferencián. A szakértő abból indult ki, hogy a konszern először adattarifákat fog kínálni az iPad-tulajdonosok számára, a következő lépés pedig az iPhone-használóknak kínált különböző telefonálási és roamingkonstrukciók lesz. Amennyiben ezek a dolgok valóban megvalósulnak, úgy komoly hatással lehetnek a mobil piacra, hiszen figyelembe kell venni az Apple piaci erejét is. A társaság rendelkezik minden olyan fontos elemmel, amelyeknek köszönhetően a világ legnagyobb virtuális hálózatüzemeltetőjévé válhat. Ezek a cégek nem rendelkeznek saját infrastruktúrákkal, hanem kibérelik a szükséges kapacitást más üzemeltetőktől és ezt a költséget integrálják a saját áraikba.

Az Apple a megfelelő ajánlatokat minden bizonnyal nagyon sikeresen tudná értékesíteni, mivel képes lenne ezeket a termékeket célzottan az ügyfelei igényeire szabni, ami általában a hálózatüzemeltetőknek csak nagyon ritkán sikerül. Ehhez még hozzájön az is, hogy az Apple egy rendkívül erős és sikeres márka, 250 millió iTunes-fiók és világszerte 363 kiskereskedelmi bolt tartozik hozzá. Egy ilyen lépéssel alapvetően megváltozna, s még szorosabb lenne a társaság és ügyfelei viszonya. Amennyiben ez a modell beválna, úgy Bluestein szerint a Google is rá lenne kényszerülve arra, hogy rövid időn belül kövesse az Apple példáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #15
    Azért én el tudnék képzelni egy bomba belépő pontot.
    2-3Ft-al drágább lenne a percdíj mint másik hasonló csomagban, viszont akár külföldi iphone-okat is lényegesen olcsóbban lehetne hívni.
    Mittomén 20 Ft a telefon /perc minden irányban, másik iphone-t hívni viszont csak 5Ft/perc ha külföldi akkor meg 15Ft/perc, stb stb.
    Tehát lehetne egy olyan csomagot pakolni ami a hardver eladást is segíti.
  • lordsithlord #14
    Nem kellene ennyire lenézni az Androidot. Valóban, volt egy baromi rossz indításuk, konkrétan a 2.2-es verzió elötti Androidok mind a kukába mehetnek, de azóta már elég sokat fejlődött a rendszer és egy gyors, barátságos, könnyű kezelésű rendszerré vált. A legújabb verzió, a 4.0-ás pedig már kifejezetten felhasználóbarát, pár óra után simán meg tudja szokni és gond nélkül kezeli egy laikus is.
  • kvp #13
    Androidbol az also kategoria az ingyenes. A rossz hangminosegu, rossz terereju android-os szolgaltatast ugy hivjak, hogy free wifi es mar most is elerheto. Minden android tulajdonos (az open source-osok is) kapnak egy ingynes voip-os telefont. :-)
  • Skynet #12
    Apple mobilszolgáltató? Az jól hangzik... Az Apple "zseniális" politikájából kiindulva kapásból majd CSAK apple szolgáltatós előfizetőket lehet hívni...Persze Apple árakon (vagyis minden alaphangon 2-3szor többe fog kerülni mint máshol)...:)

    Android mobilszolgáltató? Legyen 3 féle csomag,alsó közép és felsőkategóriás ügyfeleknek... Persze az alsókategóriában legyen szar hangminőség és térerő hogy tele fröcsöghessék a netet milyen szar az android mobilszolgáltatás..:)
  • G_ArchAngel #11
    Es 2 honapon belul a Samsung lemasolja...?
  • NullZ3r0 #10
    Tudom már mi lesz. "The new iPhone", közvetlen az Apple-Storeban megvásárolható, csak az Apple virtuális szolgáltatónál, máshol nem kapni, mert nem kompatibilis semmi épeszű SIM szabvánnyal. Prémium telefonhoz persze prémium szolgáltató jár prémium árakkal, így az előfizetés is Apple árazású lesz. Lesz a csomagban még "grátisz" iTunes meg iCloud, meg iNemtommi.
    A prémium hasznon meg osztozik a szolgáltató és az Apple, a user meg vigyorog, mert megkapja hőn áhított telefonját. Mindenki jól jár.
  • who am I 7 #9
    mert félre olvastam, és azt hittem, h az apple lobbizik a törv.mod. mellett ..mondom, akkor biztos lehet benne az ember, h a mobilt is lefülelik..mondjuk bármikor lefülelhetik mind1 is.
  • asgh #8
    És ezt azért linkelted mert ...
  • who am I 7 #7
    ajaj....

    a jovot nem lehet megkerulni, lehalgatas
  • Papichulo #6
    "Mondj egyet, amit csak ők tudnának biztosítani. "

    Valami OnStar analogia, unlimited iTunes Match streaming, ingyenes iCloud push email, premium cable csatornak iPad-en... persze ezeket nem kizarolag ok tudnak biztositani, de mindegyik kapcsolodhatna valami Apple szolgaltatashoz.