Gyurkity Péter

Saját telefonon dolgozik a Facebook

Mégpedig a HTC segítségével, amely ezzel egy időben megkezdené saját chipjeinek tervezését is, hogy a jövőben erősebb pozícióból folytassa a küzdelmet a nagyon is jól álló riválisokkal szemben.

Az utóbbi időben némileg lelassuló, kisebb-nagyobb gondokkal küzdő HTC terveiről egyszerre két hír is befutott a napokban, ezekből pedig arra következtethetünk, hogy határozott lépésekkel igyekeznek javítani helyzetükön, hogy visszanyerjék korábbi kedvező pozíciójukat az okostelefonok versenyében. Elsőként lássuk a Facebook közösségi portállal kialakított partneri viszonyukat, annak valószínű eredményeit.

A két cég tajvani hírek szerint közös telefont mutatna be, amely egyrészt lehetővé tenné, hogy az online platform minden egyes funkcióját a weboldalon megszokott módon érjük el, másrészt pedig egy újabb területet nyitna meg a közösségi portál előtt, a Google korábbi, jelenleg is tartó kezdeményezésének mintájára. Emlékezhetünk arra, hogy a keresőcég elsőként szintén a HTC-vel összefogva dobta piacra saját okostelefonját, ezt követően azonban a Samsunghoz pártoltak át, ami jó lépésnek bizonyult, hiszen ez utóbbi igencsak előnyös helyzetben van a szegmensen belül, androidos megoldásaival komoly túlsúllyal nehezedik a többiekre.


A pontos hardveres és szoftveres részletekről egyelőre semmit nem tudni, ám az már önmagában fontos fejlemény, hogy a tőzsdére készülődő közösségi oldal ezen töri a fejét. A HTC a maga részéről eközben állítólag - kínai források szerint - megkezdené saját chipjeinek tervezését is, amelyet azonban a Samsunggal és Apple-lel ellentétben nem házon belül végeznének, hanem a Qualcomm és az ST-Ericsson közreműködésével, ők végeznék ugyanis a tervezési munkálatokat, az első, kifejezetten a HTC kívánalmai szerint kialakított példányokat pedig valamikor a következő évben szállítanák le. Úgy tűnik, hogy számukra nem elsősorban a költségek leszorítása a fontos (hiszen ez esetben megoldanák a házon belüli tervezést), hanem az, hogy a fejlesztők szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a hardveres és a szoftveres oldal között, itt egyedi megoldásokkal álljanak elő, amely növelheti a HTC készülékeinek értékét a vásárlók szemében.

Van is mire készülnie a cégnek, hiszen az eddig is igencsak jól szereplő Apple nagy meglepetést okozott kellemes negyedéves eredményével - a vártnál több táblát, okostelefont és Mac számítógépet szállítottak le, ezzel pedig csaknem megduplázták a profitot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stefun #15
    Ápropó az oldalukon elérhetö már a regisztráció törlés? vagy még mindig elrejtették.. igy növelve a regizők számát?
  • stefun #14
    A HTC-re se azt mondjuk hogy Google telefon!
    Ha az arckönyv saját telefont akar csinálni, épitsen egy telefon gyárat és akkor már igaz lesz az hogy "Saját telefonon dolgozik Facebook"
  • Yodafon #13
    Pedig egy lájk többet mond minden szónál
  • narumon #12
    Bár én nem vagyok nagy facebookos de azért meg van a jogosultsága. Mert 10 perc beszélgetéssel nem tudsz egyszerre több mindenkivel megosztani egy információt, főleg ha kép is tartozik hozzá.
    Nem kell órákat ülni előtte, de naponta két napont 5 percet rá lehet szánni; én szívesen osztok meg egy egy jópofa képet, történetet és tudom, hogy az összes ismerősöm látja és hozzászólhat, az is aki Magyarországon van, az is aki más európai városban, az is aki japánban vagy USA-ban. Ebből a szempontból egy nagyon jó módja a kapcsolat tartásnak és fordítva is nagyon jól működik.

    És mivel ez napi 5 max 10 perc így nem hiszem, hogy érdemben befolyásolja azt, hogy elmenj valahova többed magaddal és jókat röhögni. Ráadásul facebookon többnyire azokkal (is) kommunikálsz akikkel nem tudsz elmenni együtt és jókat röhögni. (még akár akkor sem ha ugyanabban a városban laktok).

    Mint mindennek ennek is megvan a jó és használható oldala és nem két opció létezik (nem használom és egész nap ott ülök előtte). Mint az életben minden ez sem fekete és fehér hanem közte még ott van ezernyi árnyalat. (ami érvényes Wow-ra Simsre meg bármi másra is)
  • csimmasz #11
    Nem olvastad el amit irtam?
    A skype on 10 perc alatt kitàrgyalom azt amit FB on egz fèl ora alatt sem tudom leirogatni.
    De igazabol mindenki azt csinal amit akar, csak nekem akkor is magas, hogy mièrt jo minden 5 prcben valami marhasagot megosztani masokkal?
    Biztos en mar oreg vagyok ehez de nekem jobban esik elmenni tobbed magammal meginni valamit ès jokat rohogni mint otthon gubbasztani a buzi FB elott ès azt lesni ki mekkora baromsagot irogat.
    Biztos generacios szakadek ezert nem tudom megerteni.
  • duke #10
    "Saját telefonon dolgozik a Facebook"

    HALLELUJA !! Eljott a nirvana.
    Nem tudtam mi hianyzik, de most megvilagosodtam, es imar ismerem az eletem celjat. Ami nem mas, mint egy fosbuk telefon.
  • SzirmosSzisza #9
    Nem zárja ki egymást a kettő.
  • tomcsa4 #8
    Ja és akinek a délután 4-6 óra már estének számít, az elmehet a francba. Simán belefé utána egy séta, sport akármi.
  • tomcsa4 #7
    És a Skype használatánál a gép előtt ülsz vagy okostelefonon csinálod? Mert tudod picit olyan szagú a kritikád, mint mait a nők csinálnak. Ők napi 12 órát facebookoznak, de ha egy férfinépség akár 1 órát is játszik eg számítógépes játékkal, már nol ifer, szűz, pattanásos kocka. Holott pont a nagy facebook, az állandó interneten lógás teszi az embereket antiszociálissá.
  • Merces #6
    mindegy már kocsmába se járnak az emberek inkább a f+szbukon lógnak...én is egyedül megyek ma.....remélem lesz ott valaki aki még nem fedezte fel a kék csodát.....