Alex

Apollon, a társas események fényképezőgépe

Az egyszerű fényképezőgép képes együttműködni több ugyanolyan társával, de kézigránátszerű kínézete még problémákat okozhat.

A japán cégóriások által dominált fényképezőgép-piacon üdítő dolog olyan ötletekkel találkozni, melyek nem technikai - műszaki szempontból újítanák meg a fotózást, hanem annak lényegét, a pillanat varázsát, a hangulatot próbálják megragadni, visszatérve ahhoz, amiért az egészet kitalálták. Gordon Tiemstra holland termékdizájner koncepcióterméke iskolai projektként született. Elképzelésének lényege az azonos típusú fényképezőgépek összekapcsolásának lehetősége vezetéknélküli hálózaton keresztül. A tulajdonosok ha akarják, szinkronizálhatják fényképeiket és megoszthatják - összekapcsolhatják egymással a fotóikat.




Egy házasságkötésnél általában jelen van egy hivatalos fotós, de sok rokon, vendég is szokott kattogtatni, hogy a pillanatot megőrízzék az utókornak. Ha ilyenkor a távirányítóval is használható, olcsó, egyszerű Apollont használják másképp nem elkészíthető panorámafotókat lőhetnek, melyek egy saját szoftverrel összeilleszthetők. Emellett több különböző nézőpontból is rögzíthetik ugyanazt a dolgot, vagy animálással 3D-szerű hatás érhető el.


Az érdekes ötlethez egy kézigránátszerű alakot tervezett Tiemstra. Formája nem véletlenül olyan amilyen, a honlapján egy külön videóban mutatja meg az íves formában rejlő lehetőségeket. Eközben bizonyára nem gondolt arra, hogy napjaink biztonsági előírásai közepette mit okozhat ez egy külföldi, repülőgépes utazásnál a csomagátvizsgálás során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!