Berta Sándor

Szeptemberig Európában is megjelennek a Google TV-vel kompatibilis eszközök

A Sony egyik francia menedzsere közölte a társasági új termékeinek megjelenési dátumait és árait. A készülékek várhatóan négy európai országban lesznek elérhetők.

Stephane Labrousse, a Sony Franciaország marketingigazgatója a Les Echos francia újságnak azt nyilatkozta, hogy a társaság szeptemberig akarja Európában piacra dobni a Google TV-vel kompatibilis termékeit. Az egyik egy 200 euróba kerülő beltéri egység, míg a másik egy 300 euróért megvásárolható Blu-ray lejátszó lesz. A Les Echos információi alapján az új modelleket egy időben mutatják be Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.


A Sony - az LG és a Samsung mellett - már régebb óta a Google TV egyik legfontosabb partnerének számít. A Google korábban már frissítette a szolgáltatást, amelynek használata még egyszerűbbé vált és a felvételek jobban igazodnak a televíziók képernyőjén elvárthoz. A társaság azt szeretné, hogy több alkalmazás jelenjen meg a platformra, ezáltal folyamatosan bővüljön az elérhető funkciók száma. Az új verzió az Android 3.0-ra (Honeycomb) épül és lehetővé teszi az Android Markethez való hozzáféréseket. Ráadásul módosították a kezelőfelületet és a szolgáltatást mélyebben integrálták a YouTube rendszerébe. Egy új program tovább javít a HD felbontású felvételek streamelésén és hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé a cég keresőjével.

Az idén megjelenő két új Sony-termék távirányítóin helyet kap egy különleges gomb, aminek a segítségével a felhasználók a Google TV kompatibilis alkalmazásokat és a tartalmakat érhetik el közvetlenül. Emellett a Sony saját fejlesztésű tartalmakat és ajánlatokat is kínál majd, utóbbiak között lesznek a Video Unlimited és a Music Unlimited streaming-szolgáltatások. Labrousse hozzátette, hogy az európai felhasználók számára eleinte 120-200 kifejezetten a Google TV-hez kifejlesztett program lesz hozzáférhető. A szakember egyébként a mostani bejelentésével megerősítette azt a korábbi információt, miszerint a Google TV Európában már az idén elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • item #2
    A hazai távközlési piacot és a szolgáltatókat nézve egyhamar biztos nem.
  • shaddam #1
    Mikor lesz idehaza netflix meg hulu... :(