Gyurkity Péter

Megérkezett a HTC One család

Nem kellett sokat várni a barcelonai MWC első nagy bejelentésére, a HTC ugyanis már megtette a szükséges lépéseket és jelezte, hogy egyszerre három változat jelenik meg a One sorozat keretében.

A One család tagjai sorrendben One X, One V, illetve One S névre hallgatnak, kivétel nélkül valamilyen nagyobb kijelzővel érkeznek, bár a processzort, a grafikus vezérlőt, valamint az egyéb belsőségeket illetően azért vannak eltérések közöttük. A cég ezen készülékekkel kívánja egyszerűsíteni kínálatát, egyértelműbb választási lehetőséget biztosítani a vásárlók számára, az eddiginél nagyobb siker és piaci részesedés reményében.


HTC One X

A HTC One X nyilvánvalóan a család legerősebb tagjaként jelenik meg. A kijelző 4,7 hüvelykes Super LCD 2, amely 720p felbontást támogat, ezt pedig egy 1,5 GHz-es négymagos Tegra 3 processzor (amely a Super 4-Plus-1 technológia révén egy ötödik, lassabb magot is tartalmaz), egy 12 magra támaszkodó nVidia grafikus vezérlő, továbbá 8 megapixeles hátoldali kamera, MicroSIM, valamint LTE-támogatás egészít ki. A One V ezzel szemben egy 1 GHz-es egymagos Snapdragon chipet és hagyományos SIM-et kap, kifejezetten azok számára, akik először ruháznak be okostelefonra (ez tulajdonképpen a HTC Legend újjászületése).


A sorozat harmadik tagja a One S, ez már elsősorban azoknak készül, akik nem feltétlenül tartanak igényt egy kifejezetten nagy kijelzőre, bár a 4,3 hüvelyk nem számít éppenséggel kicsinynek. A 1,5 GHz-es ikermagos Snapdragon chip mellé tartósnak ígért, fémes hatású külső, 8 megapixeles kamera (itt dedikált képfeldolgozó egységgel és f2.0 lencsével), valamint MicroSIM társul. Az Android 4.0 univerzális jelleggel található meg a telefonokon, a HTC egységesen ezt a verziót alkalmazza, ugyanígy járnak el a Beats Audio esetében is.

A gyártó által kiadott listán mindhárom magyarországi szolgáltató megtalálható, a kínálattal tehát nem lesz gond.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #2
    htc=kuka
    A sense-n kívül semmi jò nincs benne.
    A szervíze meg egy kalap kaka.
    bekaphatjàk.
  • MR007 #1
    Kell ez a .....-nak. Inkább a Nokia 808 PureView-ről írnátok. Le vagytok maradva a többiekhez képest. Vegyétek fel a tempót.