Berta Sándor

Jön Samsung Galaxy Tab 2

18 hónappal a Galaxy Tab bemutatása után a dél-koreai konszern bejelentette a táblagép utódját. A Galaxy Tab 2 az első olyan Samsung tábla PC lesz, amelyen már az Android 4.0 fog futni.

A Samsung Galaxy Tab 2 márciustól lesz kapható Európában is. Vas tekintetében csak némileg fog különbözni elődjétől, a legfontosabb újdonság az Android 4.0 operációs rendszer lesz. Az új táblagép - a Galaxy Tab 7.0 Plushoz hasonlóan - egy 7 collos PLS-panelre épülő érintőképernyővel fog rendelkezni, amelynek a felbontása 1024 x 600 pixel. Ez némileg csalódás, elvárható lett volna a javulás. A legfontosabb különbség az előoldali gombok eltűnése és a korábbi készülékeknél szélesebb káva.

A beszerelt processzor kétmagos, órajele 1 GHz, míg az integrált memória 1 gigabájt. A flashmemória 8, 16 vagy 32 gigabájt lehet és egy microSD-bővítőhely segítségével lehetőség van a tárolókapacitás növelésére. Az elülső oldalra egy 0,3 megapixeles, míg a hátoldalra egy LED-vakus 3 megapixeles kamera került. A Galaxy Tab 2 UMTS-változata támogatja a HSPA+, az IEEE 802.11n és a Bluetooth 3.0 szabványt, míg az akkumulátor 4000 mAh-s lesz.


A 344 gramm súlyú, 193,7 x 122,4 x 10,5 mm méretű új tábla PC operációs rendszere az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Az eszköz rendelkezik A-GPS és egy GLONASS modullal is. Az Android 4.0 a Samsung TouchWiz kezelőfelületével egészül ki, emellett a gyártó számos alkalmazást előre feltelepít a táblagépre, köztük vannak a Google programjai, a ChatON, az Allshare Play és a Kies Air, amely lehetővé teszi a Galaxy Tab 2 és a PC vezeték nélküli összekötését. Az új modell tulajdonosai egyaránt hozzáférhetnek az Android Market és a Samsung-Store kínálatához.

A Geek.com arra hívja fel a figyelmet, hogy a masina specifikációi meglepő hasonlatosságot mutatnak 2011 karácsonyi szezonjának sztárjával, az Amazon táblagépével, és azt szinte csak az ingyenes szoftverekkel győzi le, mivel a Kindle Fire alkalmazásaiért keményen fizetnünk kell. Az első Galaxy Tab 2 táblákat Nagy-Britanniában lehet majd megvásárolni, ezután következnek a skandináv országok és Európa többi része. Már ismertek az első árak is: Svédországban a WiFi-s változat átszámítva 450 dollárba, míg a 3G-s 556 dollárba fog kerülni. Finnországban ezek a modellek 463, illetve 568 dollárba, míg Norvégiában 420, illetve 523 dollárba kerül majd. Dániában a Galaxy Tab 2 WiFi-s változatáért 419, a 3G-s modelljéért pedig 712 dollárt kell majd fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • YMan #29
    Köszi, máris nézem! :)
  • YMan #28
    Jó, akkor légyszi linket toljatok, ugyanis elvileg nekem is van leszedve 2.3 de valahogy nem tudom feltenni, és még egy embert nem találtam vagy mobilos üzletet aki megcsinálta volna... :(
  • speed2006 #27
    privát üzenetet kűldtem
  • speed2006 #26
    Igen, Spicára is van stabil 2.3x.
  • sanyicks #25
    főzött rom (legalább androidra lehet) bár ahogy láttam szifonra is hekkelnek újabb romokat mint ami hivatalosan elérhető lenne rá.
  • sanyicks #24
    Mert a tv-ben ezt mondják, menő divatos, szép okos és gazdag(nak látszó) leszel tőle! Ja és nagyon menő is.
  • speed2006 #23
    És azért halkan megjegyzem, hogy a programok 95%-a kompatibilis lefelé. És csak egy játék miatt venni valamit........... Nekem egy van rajta, egy kártya játék.
  • speed2006 #22
    Tehát mindkettőnél ugyan az a gond. De ez nem szoftver minősítés.
  • YMan #21
    nagyon egyszerű az ok. 1,5 éve vettem egy Samsung Galaxy Spica-t, amin az 1.6 volt. max 2.1-ig lehetett frissíteni. Ha telefonálni akarok csak akkor tényleg teljesen megfelel, viszont Android tekintetében most kb annyit ér mint egy darab műanyag. Még egy AngryBirds se megy rajta, pedig direkt úgy vettem hogy 800Mhz-es proci majd tovább használható mint a 600-asok. Bármit veszel megelenéskor, két év múlva már nem lesz támogatva. Kérdezed ez kit érdekel? Hát a 2.2-es minimum az AdobeAir-hez amire nekem most kell a telefon, és másikat kellett vennem (LG-t vettem..) Na ezért. Iphone-on is ismerem a jelenséget, szépen azon kapod magad hogy egyre kevesebb app jelenik meg rá, mert nem támogatják az oprendszer verziót. Androidon is és IOS-en is meg kell adni a minimum verziót ami alatt nem fog menni
  • skinnyman #20
    De, illetve főleg abban...