Alex

A táblagép-felhasználók a legértékesebbek

A táblagépről bejelentkező felhasználók 2011-ben 21%-kal többet költöttek egy tranzakció során, mint a többi online ügyfél. Fiatal, jó anyagi helyzetben lévő férfiak használnak ilyeneket.

A cég felmérésének célja, hogy a digitális értékesítéssel kapcsolatos adatokat szolgáltasson az értékesítésben, e-kereskedelemben, illetve a kiskereskedelemben tevékenykedő vezetőknek. A felmérés során azt értékelték, hogy az online kiskereskedelmi webhelyek látogatóinak költési hajlandóságát mennyiben befolyásolta a bejelentkezéshez használt eszköz. Az Adobe az Egyesült Államok 150 legnagyobb online kereskedőjének webhelyén tett 16,2 milliárd látogatás anonim adatait elemezte. Az eredmények szerint a 2011-es év végi ünnepi szezonban és végig az év során a táblagépről bejelentkezők többet szántak egy-egy tranzakcióra, mint az okostelefont vagy asztali számítógépet/laptopot használók, amiből arra következtethetünk, hogy a táblagép-felhasználók voltak a 2011-es év legértékesebb online ügyfelei.

A táblagép-felhasználók 54%-kal költöttek többet tranzakciónként, mint az okostelefont, és 21%-kal többet, mint az asztali számítógépet/laptopot használók, és háromszor nagyobb valószínűséggel vásároltak meg egy terméket, mint az okostelefont használók. Ez a mutatójuk alig maradt el az asztali számítógépet/laptopot használóktól.


"A kereskedőknek optimalizálniuk kellene webhelyeiket a mobilfelhasználók számára, a felmérés pedig világosan kimutatta, hogy a táblagépekkel egy új, megkerülhetetlenül fontos értékesítési csatorna jelent meg, amelyet a piaci szereplőknek ki kell használniuk" - mondta Brad Rencher, az Adobe Digitális értékesítési részlegének felelős alelnöke. "A felmérésből világosan kitűnik, hogy a 2012-es e-kereskedelmi stratégiákban kiemelt szerepet kell szánni a táblagép-felhasználóknak, hogy teljes körűen ki tudjunk szolgálni egy gyorsan bővülő és nagy nyereséget hozó vásárlói szegmenst."

A webhelyek mobileszközökre, például okostelefonokra való optimalizálása mára bevett gyakorlattá vált. Az iPad és az Android alapú táblagépek elterjedésével ugyanakkor egy újabb optimalizálási elvárás jelent meg, hogy ezen készülékek használóinak is vonzó vásárlási élményt kínálhassanak. Ha a kereskedők hasonló módon közelítik meg a mobilkészülékekre és táblagépekre végzett optimalizálást, előfordulhat, hogy nem lesznek képesek kiaknázni az abból fakadó előnyöket, hogy - a felmérés eredményei szerint - háromszor annyi táblagép-felhasználó vásárol, mint okostelefonról bejelentkező.

A táblagép-felhasználók demográfiai összetétele és a készülékek nagyobb rugalmassága is fontos tényező abban, hogy ez a vásárlói szegmens nagyobb összegű vásárlásokat hajt végre. A táblagépről bejelentkező felhasználók jellemzően 18-34 éves, a többi online vásárlónál többnyire jobb anyagi helyzetben lévő férfiak. Ugyanakkor a táblagép-felhasználók nagyobb költési hajlandósága csupán egyetlen tényező. Ez a vásárlói szegmens nagyobb online aktivitást mutat hétvégén, amikor több idő jut az online vásárlásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #19
    De pedig kenyelmesebb.
    Feleakkora, konnyu, nem kell hajtogatni, es fekve mar konnyebb a virtualis billentyuzetet hasznalni.
  • mad mind #18
    Szóval gazdag hülyék veszik?
    Komolyan miért meglepő ez? Akinek van ilyen tablete(tök mindegy ki gyártotta), az mindig második/harmadik gépnek vette. Szóval van pénze. Akinek van pénze, az meg legtöbb esetben költi is. Innentől pedig evidens, hogy a pihenődőben használt masinán teszi ezt. Fura. Nembaj, a tanulmányok fontosak.
  • cateran #17
    Beh jo zavaros lett:D a lenyeg: a tablet pont hogy nem kenyelmes agyban fekve
  • cateran #16
    Azert hatarozottan meglepett, hogy agyban fekve nem melegiti a labad..szart se latnal belole, ha a labadon fekudne...Amugy megsugom: a netbook sem melegit es 10000x kenyelmesebb hasznalni agyban fekve, mint akarmilyen tabletet..Ja es pont nem kenyelmesebb, hiszen folyamatosan fognod kell...
  • hangulati #15
    tehat, most megtudtuk, hogy a jo anyagi helyzetben levo, fiatal ferfiak koltenek a legtobbet ertelmetlen dolgokra. ujje. ez eddig sem volt titok.
    ennyit az illegalis letoltesrol amugy... barmely ceg tudja, hogy tablageprol jelentkezett be, viszont, hogy honnan, es ki, azt nem. ja. elhiszem... tudom. nem ertek hozza. tenyleg nem, de ez igy, furcsa.
  • finizlik #14
    SSD*
  • finizlik #13
    SSH, passzív hűtés + 1 ventri, ami kell. Ezer fajta hangtalan van, odarakod a füled és onnan tudod ohgy megy hogy szívja a levegőt.

    Kihívás felnyitni egy notebook-ot!
  • caius marius #12
    Nem jobb, csak màs. Ha pl. reggel v estve befekszem az ágyikómba ès netezni akarok nem kell szerencsètlenkednem a laptoppal, hanem előveszem a tabot. Kènyelmessebb, ès nincs benne forgó alkatrèsz, ja ès nem melegíti a làbam. Ha meg alukàlni tàmad kedvem, kihajítom a kezemből ès helló.
  • BrockSamson #11
    Ez kb. olyan mint mintha vennek egy negymillios motort, de mindenki kerdezne miert nem negymillios autot veszek, azzal tobbmindent lehet csinalni.
  • kvp #10
    "Amivel mindent meg tudsz csinálni."

    Amiert a lancfuresz is jobb fat vagni, mint a svajci bicska, pedig az utobbival nem csak fat lehet vagni. A tablet-ek csak par dologra jok, de arra nagyon. Minden masra meg nagyon nem. Egyebkent ertelmes ember nem vesz 30 ezer forintnal dragabb tablet-et, mert arra amire jo, arra a legtobb ilyen arkategoriaju is jo (=9-10 inch-es kapacitiv kijelzos tajvani android-dal). Masra meg ott a normal gep.

    Ez az egesz tablet mania olyan mint a tv taviranyito. Nem kellene a fotelben ebook-okat olvasni, mint ahogy a csatornakat kapcsolgatni sem onnan kellene. Fel lehet allni es oda lehet ulni a szamitogephez, mint ahogy fel lehet allni es oda lehet menni a tv-hez. Persze a legtobb ember ma mar megis a taviranyitoval kapcsolgatja a tv-jet, mert kenyelmesebb. Viszont a taviranyito masra nem jo, tehat a sort mar nem hozza be. Ugyanigy a tablet is jo olvasni, de irodai munkahoz mar kevesbe.