Berta Sándor

Különleges webkamera a Samsungtól

A dél-koreai gyártó egy olyan 720p-s felvételek készítésére alkalmas webkamerát mutatott be, amelynek segítségével bármely televízió smart TV-vé varázsolható.

A Samsung igyekszik bebizonyítani, hogy a webkamerák új megoldásokkal vértezhetők fel és eredeti funkciójukon túl is hasznos eszközök lehetnek. Az inTouch nevű készülék lehetővé teszi, hogy a felhasználók a hagyományos televízió képernyőjén böngésszenek és különböző szolgáltatásokat (Skype, YouTube) használjanak. A kamerát HDMI-csatlakozón keresztül lehet a televíziókhoz kötni és akár a készüléken, az alatt vagy fölötte egy polcon is elhelyezhető. A kamera 30 fokban elforgatható, a felbontása 2048 x 1536 képpont.


Az online kapcsolat b, g és n szabványú WLAN-eléréseken keresztül valósítható meg. Az eszköz fő alkalmazási területe a videotelefonálás, ezért elhelyeztek benne egy mikrofont és egy hangszórót is. A Samsung közlése szerint az inTouch segítségével bárki HD minőségben kommunikálhat a családtagjaival és a barátaival. A Skype videotömörítése miatt ugyanakkor az elméleti maximális felbontás aligha iránymutató a minőség tekintetében.

Önmagában e funkciók miatt a webkamera még nem lenne különleges, azonban az inTouch belsejében egy komplett miniatűr számítógépet rejtettek el. Ez lehetővé teszi a mobil és a webes alkalmazások futtatását. A készülék számos programot tartalmaz, ezek között van egy YouTube-, egy Google News és egy időjárási kliens. Az integrált böngészőnek köszönhetően pedig a felhasználók korlátlanul hozzáférhetnek a webes tartalmakhoz. Az inTouch a mellékelt, kombinált QWERTY-billentyűzet és távirányító segítségével vezérelhető, amely kényelmesen elfér az ember kezében. A termék márciustól lesz kapható, elsőként az Egyesült Államokban, a bevezető ára 199,99 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #18
    Na igen, de ezeknek az eszközöknek az ég egy adta világon semmi értelme, hiszen máris csak analóg jelről beszélünk. Ez a szarnak egy pofon tipikus esete.
    Meg aztán nehezen tudom elképzelni, hogy valaki vesz egy ilyen kamerát megy egy általad említett átalakítót és egy régi tévével szórakozik.
    Ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná: Nooooooormális? Hát ez hülyeség kérem szépen!

    És igaza van, mert tényleg hülyeség. Nekem alap LCD-m van, semmi smart funkció, de még én is elgondolkoznék egy tévé cserén, ahelyett hogy ezt beszerezzem. Elvégre most már 80 eFt körül minden földi jóval ellátott tévéket lehet venni, akkor inkább már cserélek, mintsem további kütyükkel zsúfoljam a nappalit.
  • Madve #17
    Vagy veszel mellé egy ilyet:
    http://www.ebay.co.uk/itm/HDMI-SCART-CVBS-Video-Audio-AV-Converter-1080P-720P-50-60Hz-HDCP-PAL-NTSC-/260920398053?pt=AU_Gadgets&hash=item3cc01150e5#ht_1812wt_1165
  • orkaman #16
    esetleg kereshetsz egy HDMI bemenetes junusztyot.
    :)
  • donceleger #15
    Nem tudom mi köze van a HD Ready-nek a böngészőhöz???
    Pl. eddig a mobiltelefonok sem voltak 720p-k, megy rajtuk a böngésző!

    Amúgy az eszközt a HDMI jelenlétével nyilván csak LCD, LED vagy Plasma tévékhez készítették, az meg legyen bármily kezdetleges is, minimum HD Ready-s!
  • thsanyi5 #14
    netbook
    Nem tudom mi a különbség, de nem mindent laptopnak hívnak amit ketté lehet nyitni és kijelző + billentyűzet van benne. Nem hallottam még róla, hogy laptopot már nem lehet kapni, de el tudom képzelni. Végülis csak elnevezés kérdése.
  • kvp #13
    "Lehet csak fordítási hiba (ilyenkor már nincs kedvem a leírást keresni), de ha rá lehet kötni tv-re akkor miért van benne hangszóró?"

    A skype miatt jol jon, ha akkor is ki tud csorogni, a tv eppen ki van kapcsolva.
  • Madve #12
    Ha az öledbe rakod, akkor laptop... :)
  • Vazeratti #11
    Tényleg, miért nem lehet laptopot kapni?
    Lehet csak fordítási hiba (ilyenkor már nincs kedvem a leírást keresni), de ha rá lehet kötni tv-re akkor miért van benne hangszóró?
  • reaper4 #10
    megy a fika, de szerintem jó, h van ilyen is...
  • norbre #9
    hmm.. ez új infó nekem.. mitől laptop egy laptop?