SG.hu

Bemutatta intelligens gyűrűjét a Samsung

A cég egészség- és fitneszeszközét Magyarországra még egy ideig nem hozzák be.

A Samsung bebizonyította, hogy még mindig tud meglepetésekkel szolgálni, amikor a januári Unpacked-et a Galaxy Ring felfedésével zárta. Bár az okosgyűrű koncepció nem teljesen új, a kategóriát eddig az Oura uralta. Most a vállalat további részleteket osztott meg a termékről, mellyel a Samsung gyakorlatilag megelőzte az Apple-t, a Google-t és társait egy olyan egészség- és fitneszeszközzel, amely szépen illeszkedik a többi egészségügyi törekvésébe. A gyűrű hozzáadása a viselhető portfólióhoz több okból is ígéretes. Először is, az Oura és társai már bizonyították, hogy a vásárlói érdeklődés magas, másodszor, az itteni funkciók inkább kiegészítik - nem pedig helyettesítik - mindazt, amit a Galaxy Watch-hoz hasonló eszközök már most is tudnak.

Tömege 2,3 és 3 gramm között van, természetesen vízálló, és titánborításának köszönhetően a felhasználók szinte bárhol és bármikor, gond nélkül hordhatják a gyűrűt. A gyűrűs kialakítás korlátozó, mert jóval kisebb méretű és kijelző nélküli. Emiatt ezek az eszközök általában passzív megközelítést alkalmaznak, a közleményben lévő "24/7 egészségmegfigyelés" eléggé igénybe veszi az akkumulátort, melynek üzemideje "akár hét nap". Az érték nem véletlen, pontosan ennyit bír az Oura gyűrűje is. Tartója egyben gyorstöltő is, amely LED-világítással jelzi a töltöttségi szintet.


Az adatok és információk a Samsung Health alkalmazásba kerülnek, így azok egy egységes felületen, előfizetés nélkül, zökkenőmentesen hozzáférhetők. A Galaxy Ring a legpasszívabb egészségkövetéssel kezdi: az alvással. A készülék különböző mérőszámok, köztük a mozgás, a pulzusszám és a légzésszám alapján kínál fel egy alvási "pontszámot". Nőknél menstruációs cikluskövetést is végez a viselő bőrhőmérséklete alapján alvás közben. A termék kis mérete miatt sokkal kevésbé zavaró alvótárs, mint egy nagyobb okosóra. Természetesen itt is van némi Galaxy AI behatás, amely az alvás, az aktivitás, az alvási pulzusszám, valamint az alvási pulzusszám-variabilitás mérőszámokat vonja össze, hogy megmutassa az energiaszintünket.

A felhasználók a Pulzusriasztás (Heart Rate Alert) segítségével tájékozódhatnak szívük egészségéről. A funkció azonnali értesítést küld a Samsung Health alkalmazáson keresztül, ha szokatlanul magas vagy alacsony pulzusszámot észlel. A Pulzusszámfigyelő (Live Heart Rate Check) olyan további információkat árul el a szívritmusról, mint a szívdobbanások száma percenként, a kezdési idő vagy az időtartam. Felismeri ha sétálunk vagy futunk, és hosszas tétlenség esetén figyelmeztet, hogy mozognunk kellene.

Titánfekete, titánezüst és titánarany színekben érkezik kilenc különböző méretben - műanyag méretválasztó készlet segít a megfelelő példány kiválasztásában. Magyarországon még nem lesz kapható, külföldön július 24-én kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Fitnesz karkötőt hordanék helyedben, azt nem kell minden nap tölteni, így óra funkciót megbízhatóbban ellátja.

    ---

    Ez a gyűrű szerintem nevetséges ötlet, de majd a piac eldönti. Mást nem tudtak kitalálni.
  • Borg18754 #2
    Fél évre rá pedig piacradobják az intelligens péniszgyűrűt is :D
  • wraithLord #1
    Pedig jó lenne, ha helyettesítené a többi viselhető okoskütyüt, mert én nem szeretem az okosórákat, és rendes órákat hordok, viszont néha jó lenne pl. hrv-ből származtatott információkat kapni magamról. Persze, gondolom, ha nekem elég az, amit ezek a gyűrűk tudnak, akkor helyettesíti.

    Még nem próbáltam se Oura, se Ultrahuman gyűrűt, se egyéb gyűrűt, csak hallottam róluk. A megvételüktől azért ódzodok, mert nem garantálom, hogy rendszeresen hordani is fogom, és így még hamarabb elcsesződik az akksija, cserélni meg nyilván nem lehet. Viszont nem olcsó. Ezért nem költök sokat BT-s fülesre sem, mert pár év múlva dobhatom ki, rendeset inkább BT-s fejhallgatóból veszek.