Gyurkity Péter

Napi 700 ezer Android-aktiváció

A Google mobil részlegének vezetője bejelentette, hogy sikerült meghaladniuk a korábbi rekordot a napi aktiválások terén.

Andy Rubin, a keresőcég mobil részlegért felelős alelnöke saját közösségi portálukon tette közzé rövid bejegyzését, amelyben értesíti a nagyközönséget az újabb rekordról. Korábban arról olvashattunk, hogy naponta félmillió ilyen eszközt aktiválnak a vásárlók világszerte, mostanra azonban már ez is kevésnek tűnik, hiszen az új kerek szám napi 700 ezer példány.


Tehát minden egyes nap 700 ezer új eszközzel bővül tehát a tábor, ebben pedig az okostelefonok és táblák egyaránt benne vannak. A cégvezető igyekezett leszögezni, hogy minden példányt csak egyszer számolnak, amikor a beszerzést követően az új tulajdonos először veszi igénybe a WiFi-funkciót. Sajnos jelen pillanatban nem igazán tudjuk összehasonlítani a Google platformjának eredményét a többiekkel, hiszen ez utóbbiak nem közölnek hasonló adatokat, az Apple által elért mutatókra viszont következtethetünk a teljes forgalomból. Eszerint naponta nagyjából 250-300 ezer iOS eszközt aktiválhatnak globális szinten, míg a Microsoft egyik adatról sem nyilatkozik - az ő teljesítményük nyilván jócskán elmarad ettől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #43
    "vissza is vágyok a civilizációba"

    Sajnos az nem mindig van ott amikor ujra kimegy valaki. Anno a 90-es evek elejen Vancouver meg egy bekes kisvaros volt, a varos kozepen ket teherpalyaudvarral, egy tengeri kikotovel es egy fateleppel. (kozvetlen a felhokarcolok alatt) Korben pedig az erintetlen termeszet amerre csak az ember ellatott. A lakok pedig oslakos kanadaiak (indiantaborral a varosi parkban), par angolszasz es joreszt angliabol attelepedett nyugdijasok. Hongkong visszaadasanak hatasara mostanra a varos lakossaga kb. a 4-szerese nott, az egyik iranyban a hegyoldalak tele hazakkal, a masik iranyban a preri helyen felhokarcolok, a lakossag pedig megvaltozott. Az azsiaiak kerultek tobbsegbe, rendszeresek a bandahaboruk, a lovoldozesek az bevasarlokozpontokban, ujabban mar angol nyelvu utcatablak sem kerulnek fel jopar ujepitesu lakonegyedben. A lakossaggal a kultura is megvaltozott, most mar kevesbe baratsagos es kisvarosi es egyre kevesbe europai. Az ott elo '56-os magyarok gyerekei, unokai joreszt elmenekultek a varosbol, ki hova tudott.

    De emlithetnem Parizst is, ahol a franciakkal volt a legkisebb baj, ok csak nem hajlandoak angolul beszelni. Viszont a varos lakotelepeinek nagyobbik reszen afrikai bevandorlok laknak (alanyi jogon), akik meg raadasul muzulmanok is, tovabba mostanra mar masodik generacios munkanelkuliek. Ez nagyjabol meghatarozza az europai hangulatot, foleg amikor zavargasok vannak. Marseilleben mar a muzulman tobbsegi vallas. Igazi europai varosok, ott minden magyar erezheti milyen az amikor borszin es vallas alapjan van valaki kisebbsegben. (mondjuk jopar faluban es pesti keruletben mar itthon is ez a helyzet)

    Angliat mar emlitette egy korabbi forumozo, nem kell bemutatni. Ezek utan komolyan kerdezem, hogy az a civiliacio ami ott van biztos hogy a fejlett nyugatot jelenti? Ok jelentik a normalis eletet, amikor szepen lassan miattuk kenytelenek bevezetni az iszlam vallasi torvenykezest? Mas turistanak lenni es mas kint elni es dolgozni, nekem pl. elegem lett belole. Itthon sem sokkal jobb a helyzet, csak itt meg kb. egy evtizedig tobbsegben lesznek a magyarok, aztan nem tudni mi lesz...

    Egyebkent meg Boldog, Bekes Karacsonyt!
  • Csaba42 #42
    Pedig igaza van annak, aki azt állítja, hogy értelmesebb és normálisabb emberek között él már. Nekem is volt alkalmam megtapasztalni egy rövid időre, vissza is vágyok a civilizációba. :(
  • Komolytalan #41
    Nyilván a napi rendszerességű aksi töltés az örök élet +1 nap élettartamoz biztosít.
  • G_ArchAngel #40
    "2 évnél tovább nemigen bírja átlagban egy ilyen szutyok"

    3 es fel eves iPhone-t hasznalok, persze en meg a regi Apple/Mac-user generacio tagja vagyok, aki nem ugrik minden termekfrissitesre.
    5-6 eves Nokiaim is mukodnek, bar az N szeria azt hiszem nem volt smartphone csak az E-sorozat.
  • Komolytalan #39
    Az hogy éves szinten az emberek 3.6%-a Androidos kütyüt vesz az szerintem nem sok. iOs meg az aprókkal együtt ez van bő 5%, 2 évnél tovább nemigen bírja átlagban egy ilyen szutyok, szóval kb minden 10. emberre jut egy okostelefon/tablet. Figyelembe véve hogy van akinek van 3 is, meg vannak 30-40K-s készülékek is, amit ingyen odaadnak egy 2 éves előfizetéssel ez nem tűnik durvának. Sokan élünk ezen a sárgolyón.
  • paradan #38
    utalom ezt a gagyi plattformot! eljen az iOS
  • G_ArchAngel #37
    Mondjuk az ingyenes magazinoktol senki nem lesz kulturleny, a hangsuly az olvasason van.
    En, mint idegenbe szakadt hazadfia (mondjuk eurpoainak tartom magam, igy nem tudom mi az idegenbe szakadni) otthon mindig olvasok, mert magyarul meg mindig gyorsabb, Leszarom, hogy nem szepirodalmat, hanem fantasyt vagy ponyvat, de napi 5-600 oldalra szuksegem van.
    Szegyelnem kellene?
    Mindig is imadtam olvasni es gyujtottem a konyveket.

    Meglepodnel, hogy mennyire sotetarcu, kapucnis sracnal lattam minap a The Lost Symbol-t. pedig volt nala iPhone is, csak zenet azon hallgatott.
  • kvp #36
    En peldaul weboldalakat szoktam nezni a metron (index, sg, stb), vagy csak siman zenet hallgatok, esetleg mindketto, meg persze irogatok az sg-re... (a kepernyo tapizast pedig hanyagolni szoktam, qwerty-s a telefonom)

    Zenehallgatashoz pedig ertelmes ember nem veszi elo a telefont, ahhoz ott van a tavvezerlo a fules kabelen. Azt meg megneznem, hogy etteremben vagy kocsmaban ki meri kirakni az asztalra, 10 masodpercen belul tunne el. (pesten ha leejtesz valamit, akkor tobbnyire mar nem is koppan)

    Ha pedig kulfoldi pelda kell, akkor ott van japan. Arrafele mar a 90-es evekben voltak rendes netkepes telefonok, tehat az ul a vonaton es nyomkodja a telefonjat mar akkor is divatban volt, ez azota csak romlott. Pl. tobb mikroblogger van japanban mint az usa-ban.
  • Attila1234 #35
    Mindig lenyűgöz, amikor egy idegenbe szakadt hazánk fia arról dalol, hogy itt milyen parasztok az emberek, bezzzzeg ott ahol most ő él, mindenki egy valóságos kis kultúrlény! Gondolom azok a srácok is klasszikus irodalmat olvasgattak a metrón, akik porig zúzták Londont a nyáron. Jaj, most általánosítottam! Akárcsak te.
  • Tikal #34
    igaz.. bár reméljük az amazon csodakütyüivel azért sikerül ezt visszahozni.. és akkor lehet nyomogatni is meg olvasni is :)