Berta Sándor

Nem panaszkodhat a Facebook

Sajtóértesülés alapján a népszerű közösségi portál valósággal "úszik a pénzben", 3,5 milliárd dollárral rendelkezik, s az idén január és szeptember közötti időszakban kereken 714 millió dollár nyereséget könyvelt el.

Amint arra a Gawker rámutatott, Mark Zuckerbergnek bőven van oka az elégedettségre, a Facebook ugyanis kereken 3,5 milliárd dollárral rendelkezik. A portál egy a cég pénzügyeivel tisztában lévő belső forrásra hivatkozva szellőztette meg az információt. Az idén január és szeptember közötti időszakban a platform 2,5 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el, így érthető, hogy az üzemeltetők egyre kevésbé aggódnak a tőzsdére lépés miatt. Amennyiben a nyilvánosságra hozott adatok helytállóak, úgy ez azt jelentené, hogy a portál a tavalyi évhez képest közel a kétszeresére növelte a nyereségét.


A 3,5 milliárd dolláros készpénztartalék azt jelentené, hogy a Facebook ezen a területen megelőzne olyan IT-óriásokat, mint az Adobe vagy a Yahoo, ugyanakkor még messze van az olyan gigászoktól, mint a Cisco (39,6 milliárd dollár készpénzben), a Microsoft (36,1 milliárd dollár), az Apple (24,8 milliárd dollár) és a Google (24,5 milliárd dollár).A számok mindenesetre azt valószínűsítik, hogy a korábbi hírnek megfelelően valóban jövőre tőzsdére mehet a Facebook. Jelenleg az közösségi oldal piaci értékét 100 milliárd dollárra becsülik.

A platform részéről ugyanakkor a The Guardian megkeresésére senki sem akarta megerősíteni az információkat, igaz, nem is cáfolták azokat. Minden jel arra mutat, hogy a közösségi portál továbbra is rendkívül sikeres és mindez nem csak a regisztrált felhasználók számának mennyiségében mutatkozik meg, hanem egyre inkább dollárkötegekben is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • djw #19
  ellopta, sikerre vitte, kifizette őket, úgyhogy innetől nem gáz :) Az igazság az, hogy tőlem is ellophana már valaki egy ötletet és utána fizethetne nekem is annyit, amennyit Miszter Cukorhegy fizetett :) Könyörgöm! CSAK EGYSZER!!! :D
 • finizlik #18
  Michael Jackson is fizetett amiért egy pár gedvás család beperelte, hogy pedofil pedig ő biztosan nem volt az, csak az a hibája szegénynek hogy brutálisan sok pénze volt. Jobb fizetni mint évekig pereskedni és figyelni, ahogy megpróbálnak lejáratni a médiában.


  Ezen felül a bíróságoson sosem az igazság dönt, mindig a jog. És ez attól függ kinek volt több pénze ügyvédre. Szerinted hány milliárdos gyilkos van szabadon, mert az ügyvédje olyan szinten profi? Hát nem 2.
 • Tetsuo #17
  Igy egyertelmu lopas, hiszen ha kozzeteszik, akkor senki sem vedheti azt le.
  Tudom, modositasokkal tettek es parhuzamos kutatasokra hivatkoztak ill. mas-mas jogok voltak ervenyesek.
 • Tetsuo #16
  :) Az Egyesult Allamok szolgalatai biztos nem fizetnek erte, hiszen alaptorveny irja elo minden amcsi cegnek, hogy az allambiztonsag mindenekelott...
  Az angol es az izraeli sem fizet semmit, hiszen komoly megallapodasok vannak az atjarhatosagrol, meg az EU-val is bar erosen egyoldalu ill. egyoldalra hasznaljak (USA keri folyamatosan a swift-adatokat, a terrorizmus neveben persze, EU nem ker semmi kulonoset).

  Az igazan hasznalhato szamukra az lenne, ha letezne egy olyan intelligens es gyors szoftver, ami IP-cimekre es egyeb azonositokra hozna letre viselkedesi profilokat, IP-latogatas, Google-kereses, kozossegi oldalak adatai, forumok stb alapjan es nem csak egyeneket, de csoportok viselkedeset is tudna elemezni nameg a neten levo dokumentumok milliardjai kozt is tudna hatekonyan kutakodni, azokhoz hozzafert IP-kapcsolatrendszert elemezni...
  A nepszeru kozossegi oldalak, ezt elegge leegyszerusitik.
 • Tetsuo #15
  Nekem az volt az erdekes, hogy a srac fizetett nekik. Tehat akkor megiscsak volt vmi... raadasul azt Zuckerberg sem tagadta, hogy megbiztak egy program keszitesevel, amit vegul nem csinalt meg, hanem helyette egy nagyon hasonlot maganak, addig pedig hazudott a megrendeloknek (hitegette oket).

  Soha nem fizetnenek egy kanyit sem, senkinek es mindenkit elhajtananak a busba, ha nem lenne vmi bizonyitek a vadakra...
 • G_ArchAngel #14
  Mondjuk aki ezeken a kozossegi oldalakon szerepel es adatot megoszt, az inkabb azzal kerulheti el a kesobbi problemat, hogy meggondolja, hogy pontosan mit es mennyit arul el magarol.
  Illetve ugye van ember, akinek semmi rejtegetnivaloja nincs, illetve a masik, aki azt hiszi, hogy az adatait/profiljat figyelik. Pedig legtobbunk szimplan le van szarva.
 • Misi az ezredes #13
  Igaz, mondhatni lopott ötlet lett beadva és szabadalmaztatva. Ugyanis Csonkáék újságban leírták és megosztották mindenkivel a terveket és az adataikat :D
 • Misi az ezredes #12
  Ez így van. A porlasztót is feltalálta Csonka János és Bánki Donát mégsem az ő nevükre emlékszik a világ ez alatt.. Mert nem ők szabadalmaztatták..
 • finizlik #11
  Honnan tudod hogy lopta?

  Mert 2 gazdag pöcs ezt állítja? Én cukor srácnak jobban hiszek mint azoknak. Ezen felül mi az hogy lopta, ha nem ők jelentették be hamarabb ill. le se volt védve meg semmi? Jaj de érdekes..
 • ugh #10
  sorry kicsi ez a netbook bill... :D