Berta Sándor

Zenészek a Megauploadért

A zeneipar által támadott tartalommegosztó számos amerikai művésztől kapott erkölcsi támogatást. Az előadók egy közös dallal álltak ki a platform mellett. Jellemző módon a felvételt a Universal Music Group azonnal eltávolíttatta a YouTube rendszeréből.

A számot készítő zenészek és énekesek így akartak tiltakozni az ellen, hogy a médiaipar sorozatosan jogtalanul támadja a Megauploadot, amely a számukra egy rendkívül fontos szolgáltatás. A videóban a művészek támogatásukról biztosították a tartalommegosztót. A négyperces felvételt a Printz Board készítette, a résztvevők között van P Diddy, Will.i.am, Alicia Keys, Kanye West, Snoop Dogg, Chris Brown, The Game, Mary J Blige, Kim Kardashian, Floyd Mayweather és Jamie Foxx.

Kanye West kijelentette, hogy ő azért szereti a portált, mert a leggyorsabb és a legbiztonságosabb módon teszi lehetővé adatai továbbítását. Más zenészek szintén azt hangsúlyozták, hogy gyakran használják a szolgáltatást a nagy fájlok továbbküldésére. Snoop Dogg a szerzői jogsértések kapcsán kifejtette: ezt a kérdést úgy is lehet nézni, hogy a fiatalok legalább nem az utcán lógnak.


Kim "Kimble" Schmitz, a Megaupload alapítója közölte: a 180 millió regisztrált felhasználó között számos prominens személyiség, zenész, filmes szakember és színész is van. "Számos olyan cég munkatársai is rendelkeznek nálunk prémium hozzáférésekkel, amelyek az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA) és az Amerikai Filmipari Szövetség (MPAA) tagjai. Természetesen azon dolgozunk, hogy a felhasználók egyre kevesebb szerzői jog által védett tartalmat terjesszenek. Jelenleg is dolgozunk a megfelelő modellek kidolgozásán. Azt akarjuk, hogy a szerzői jogok tulajdonosai megkapják az őket megillető bevételeket" - tette hozzá Schmitz.

A Megaupload rendszerében a Fortune Top500-as listáján szereplő vállalatok 87 százaléka képviselteti magát. Köztük van a Pepsi, AT&T és a Wal-Mart. A zenészek videója az elmúlt napokban rendkívül gyorsan népszerű lett. A zeneipar válasza nem sokat késett: a Universal Music Group - a szerzői jogai megsértése miatt - letiltatta a felvételt a YouTube-on. Schmitz megtámadta a döntést, ezért a dal egy ideig újra elérhető volt a népszerű videomegosztón, majd újra letiltották.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kerub #16
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön!!!
  • Tetsuo #15
    Ha nincs kesz, sem lehet mar jo... es ha megengeded, en nem minositelek.
  • B0nFire #14
    Az miből derül ki, hogy ez a szám "nincs kész"?
  • Grodt #13
    Azért egy normálisabb számot is összehozhattak volna. Akkor aztán tényleg igazán borsot tudtak volna törni az orruk alá, ha olyan számot raknak össze, ami top listára kerülhet.
  • IMYke2.0.0.0 #12
    Csak szólok, hogy a Youtube-on még fenn van...
  • Artyy #11
    Ez a video csak a Megaupload támogatásáért vagy épp reklámozásáért készült. Ez nem egy kész dal vagy épp zeneszám. Olvasd el a cikket ostoba.
  • Yodafon #10
    Hát nekem se ez lesz a csengőhangom :D
    De amúgy gondoljatok bele mekkora reklám ez a Megának.
    Az UMG meg hát... szánalmas banda.
  • viasz #9
    Mit is énekelnek? Niga uplood? :D
    És most nézzétek meg még egyszer a klipet. :))
    Vicces. :))
  • passatgt #8
    az egyik énekesnek a számban olyan szerződése van umg-vel, hogy csak az ő írásos engedélyével lehet bármiben benne

    valami ilyesmi
  • pasi29uk #7
    Csak azért mondjátok mert Ptyinger Laci nincs benne... b+