Berta Sándor

Milánóban építi fel fejlesztőközpontját a Huawei

A vezeték nélküli kommunikációs megoldásokat szállító kínai vállalat az olasz városban alakítja ki kutatási és fejlesztési centrumát. Ez is azt támasztja alá, hogy Európa egyre fontosabb a cég számára.

A Huawei közleménye szerint az új központot Milánó egyik elővárosában építik fel, s a fő feladata a jövőbeli technológiák és az új infrastruktúrák kifejlesztése lesz. Az olasz város mellett szólt, hogy jó az infrastruktúra és a helyi szakemberek is képzettek. "Milánó nem csak az Európában betöltött központi helyzete miatt érdekes" - jelentette ki Renato Lombardi, a Huawei kutatási igazgatója, aki egyben a társaság egyik alelnöke is. A vezető hozzátette: a jövőben elsősorban a 4G-s technológia továbbfejlesztésére akarnak összpontosítani, mivel ez a felhasználási lehetőségei miatt egész Európa számára stratégiai fontosságú.

"2015-ig 100 millió euró értékű befektetést akarunk végrehajtani ezen a területen" - közölte a Huawei alelnöke. A kínai konszern egy évvel ezelőtt együttműködési megállapodást írt alá a Vodafone brit távközlési céggel, ennek lényege az volt, hogy közösen megpróbálják meghódítani az olasz piacot. A két piaci szereplő közösen akar kiépíteni következő generációs mobil szélessávú hálózatokat, valamint emellett terminálokat és infrastruktúrát építeni ki, illetve különböző eszközöket fejlesztene. Az elképzelés keretében olyan új megoldásokat vezetnének be a piacra, mint a Fiber to Home (optika az otthonokig) és a mobil szélessáv (Mobile Broadcasting). "Ezekhez egy hosszútávon is megbízható partnerre van szükségünk. Azt akarjuk, hogy egy egész Olaszországot lefedő szélessávú ajánlatunk legyen mind a cégek, mind pedig a felhasználók számára" - nyilatkozta Richard Yu, a Huawei európai vezetője . A cél az, hogy minél innovatívabb megoldások segítségével tudjanak javítani a jelenlegi hálózatok hatékonyságán.

A Huawei 2005 óta van jelen az olasz telekommunikációs piacon. A vállalat jelenleg 500 embert foglalkoztat, ez tízszerese a 2005-ös létszámnak. A társaság tavaly Rómában megnyitotta irodáit és létrehozott egy olasz nyelvű honlapot is, ahol elsősorban az okostelefonokról és a táblagépekről tájékozódhatnak a látogatók. A Huawei júniusban jelentette be, hogy pécsi és komáromi gyártó központja mellett az európai logisztikai centrumát is hazánkban alakítja ki. A Magyarországon készülő eszközök részben közvetlenül Európába, Oroszországba, Törökországba, illetve az észak-afrikai piacra kerülnek. Bár augusztus végén kiderült, hogy a gyártó csökkenti a termelést a pécsi üzemében, idén októberben már arról olvashattunk, hogy a baranyai megyeszékhelyen új gyárat épít a Flextronics segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!