Alex

Azonnali kép a Polaroid digitális gépével

A Polaroid azonnal előhívott képet produkáló fényképezőgépei az 1970-es években robbantak be a piacra, most a cég ismét megismételné sikereit. A cég idén év elején, a CES kiállításon Lady Gagával promózott GL30-as napszemüveg masinája szőrén-szálán eltűnt, helyette jött a Z340.

A Polaroid Z340 Instant Digital Camera az eredeti koncepciót viszi tovább, némileg felturbózva. Ez már egy 14 megapixeles szerkezet 2,7 collos LCD kijelzővel, fix fókuszú lencsével és egy beépített nyomtatóval, mely 3 x 4 collos fotókat állít elő. Ez a rész a különálló termékként már régóta ismert Zink Imaging fejlesztése, tinta nélküli technológiát használ. A képek csak speciális Zink papírra hívhatók elő, melynek felületére három rétegben hőre érzékeny kristályokat vittek fel, és a fotó ezeket aktiválva jelenik meg. Ez azt is jelenti, hogy nincs szükség utántöltésre, a kész művek nem maszatolódhatnak el és vízállóak.


Az exponálást 30 témamód könnyíti meg, de az érzékenységet (ISO) és a fehéregyensúlyt kézzel is beállíthatjuk. Nyomtatás előtt négyszeres digitális nagyítással megvizsgálhatjuk a képeket, levághatjuk a nem tetsző részletet, és eldönthetjük, hogy klasszikus Polaroid keretes képeket szeretnénk vagy teljes méretűt. A nyomtatás 45 másodpercig tart, a gépben egyszerre 10 papír lehet. Ha nem szeretnénk nyomtatni, a fotókat SD memóriakártyán tárolhatjuk és USB porton át tölthetjük át a számítógépünkre.


Fogását a klasszikus gépen lévőhöz hasonló pánt biztosítja, azaz videókamera-szerűen kell tartanunk. Az egybeépítés nem tett jót a hordozhatóságnak, vaskos darabról van szó, több, mint fél kilós. Szintén jelentős hátrány a magas fogyasztás, hiszen 25 képet kinyomtatva teljesen feltöltött lítium-ion akkumulátorral csak 75-ször exponálhatunk. Nem ez a társaság első digitális próbálkozása, de a 2000-ben piacra dobott C-211Z nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, főként azért, mert a fényképenkénti költség irreálisan magas volt. Ez most sem változik sokat, hiszen egy 30 darabos Zink papírcsomag 20 dollárba kerül, a gép maga pedig 300 dollárt kóstál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • finizlik #7
    halott ötlet
  • gforce9 #6
    Mert enélkül a készülék nélkül ez elképzelhetetlen mi? :)
  • waterman #5
    tuti bukás. ennek így semmi értelme, a gép is szar, a nyomtató is szar, a végtermék is szar. a régi polaroidnak épp az adta meg az értelmét, hogy hamisíthatatlan volt és ha valamit lefényképeztek polaroiddal, az úgy volt. semmi fotosop. ha már van benne elektronika, meg kis nyomtató, meg jótündér, akkor pont azt küldik halálba a "polaroid" szellemiségéből, ami eddig életben tartotta.
  • Tetsuo #4
    Nahat, ezert tenyleg megeri! :) Uj szakma: celebfotos a Polaroidszarral.
  • gosub #3
    Az optikán és dizájnon reszelhetnének még egy kicsit. Láttam ilyen Zink képet marha pici és elég egyedi színvilágú. Nem valószínű hogy ez kirántja a Polaroidot.
  • macleod2005 #2
    Nem feltétlenül, rendezvényen ahol fellép egy "híresség" simán megéri a szervezőnek. fotó a celebbel, ott rögtön, dedikálva :D nem kevés pénzt adnának érte
  • Cat #1
    Szóval átszámolva képenként 150 ft, ráadásul az itthoni áfával simán lesz 200 is. Hülye az az importőr amelyik behozza, tuti bukás.