Alex

Elkészült az érintőképernyős Photoshop

Az Adobe bemutatta Android és iOS rendszerű táblaszámítógépekre tervezett, hat darab érintőképernyős alkalmazásból álló termékcsaládját.

A cég célja a több millió táblaszámítógép-felhasználó meghódítása, új szoftverei ujjal és érintőceruzával is vezérelhetők. Az alkalmazások a kreatív folyamat több területét lefedik: a képszerkesztést, az ötletelést, a vázlatok és inspirációs tablók készítését, a webhelyek és mobilalkalmazások prototípusainak elkészítését és a kész munka bemutatását. A vezértermék természetesen az Adobe Photoshop Touch, mellyel a felhasználók egyszerű kézmozdulatokkal többrétegű képeket készíthetnek a fényképekből, végrehajthatják a leggyakoribb szerkesztéseket és professzionális effektusokat használhatnak.

A csak táblaszámítógépeken elérhető Scribble Selection Tool használatával a felhasználók egyszerűen kinyerhetik egy kép objektumait, ha bejelölik a megtartani, illetve eltávolítani kívánt részeket. A Refine Edge technológia a nehezen kijelölhető, életlen szélű területek, például a haj kijelölését könnyíti meg. Az alkalmazásban emellett van képkereső és fotómegosztási lehetőség, a Facebook és a Google kereső integrációjának köszönhetően pedig a megjegyzéseket is látjuk. Az Adobe Creative Cloud kulcsfontosságú részét képező szinkronizálási funkció segítségével a fájlok megnyithatók az Adobe Photoshopban.


Az Adobe Collage lehetővé teszi képek, rajzok, szövegek és Creative Suite fájlok inspirációs tablókká alakítását, így segítséget nyújt az ötletek és tervek ábrázolásában és finomításában. A szolgáltatások közé tartozik a képek importálása, négy testre szabható toll a rajzoláshoz, a szöveg hozzáadása és a színtémák alkalmazása. A gyakorlatilag méretkorlát nélküli vászon a megjelenítendő elemek számának megfelelően növekszik. A fájlok megoszthatók vagy továbbíthatók az Adobe Photoshop szoftverben való megnyitáshoz.

Az Adobe Debut segítségével a felhasználók gyakorlatilag bárhol bemutathatják a terveiket az ügyfeleknek és az érdekelt feleknek. A szoftver megnyitja a Creative Suite fájlok táblaszámítógépekkel kompatibilis verzióit a táblaszámítógépen való megtekintéshez, támogatja a Photoshop rétegeit és az Illustrator rajzlapjait is. A visszajelzések egy jelölőtollal, megjegyzések és rajzok formájában helyezhetők el az elkészült munkákon. Az Adobe Ideas egy vektoralapú rajzeszköz. Az üres vászon megnyitása után a felhasználók színtémákat választhatnak, majd táblaszámítógépekkel kompatibilis képfájlokat importálhatnak, amelyek külön rétegekként kezelhetők. A kész eredmények könnyen elérhetőek az Adobe Illustrator vagy Photoshop alkalmazásból.


Az Adobe Kulert színtémák készítésére hozták létre, amelyek bármilyen tervezési projekthez inspirációt nyújthatnak. A kreatív közösség által közzétett többszázezer Kuler téma mellett új színeket is felfedezhetünk, lehetséges a témák értékelése és megjegyzések készítése, és a témák színmintaként exportálhatók az Adobe Creative Suite projektekben való felhasználásra. Az Adobe Protoval pedig interaktív elrendezési vázlatokat, valamint webhelyek és mobilalkalmazások prototípusait készíthetjük el a táblaszámítógépen. A tervkoncepciókat kézmozdulattal vezérelhetők, így mutatható be a webhelyek szerkezetét vagy az interaktivitás. Az elrendezési vázlat vagy prototípus ezután HTML, CSS vagy JavaScript kódként exportálható, majd megosztható az azonnali ellenőrzéshez és jóváhagyáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • B0nFire #9
    Az most is nélkülözhető, bár igen praktikus. Minden zeneszerkesztőben lehet egérrel szerkeszteni az eseményeket. Csak egy idő után bezárva érzi az ember magát. Vesz egy ~30 k MIDI keyboardot (ha tud zongorázni), és máris szárnyalhat. Nem mellesleg a billentyűzet kontrollerjeivel a virtuális hangszerek kontrollerjeit is vezérelhetjük, akár valós időben is, ami nagyban megkönnyíti a munkát.

    Képszerkesztésnél ugyanígy megkönnyíti a dolgot egy digitalizáló tábla.
  • Attila1234 #8
    Ja, csak egy 140 rugós iPad, amin még fizikai visszacsatolás sincs. :) Ja, most látom csak. Te vagy sanyicks, az sg.hu esze. Bocs, akkor nem szóltam. :DDDD
  • sanyicks #7
    hát azon jobb mint pc-n :) ugyan is nem kell hozzá 30k minimumba kerülő midi billentyűzet.
  • Tetsuo #6
    Ez kb. olyan, mint iPhone-on zenet szerkeszteni.
  • Gerygrey #5
    Hogy mivan?

    Én még profi DSLR-től se nagyon láttam ilyet, nem is lenne sok értelme 3'' kijelzőn...
  • narumon #4
    Legalább olvasd el a cikket
  • socheater #3
    Hát, mondjuk minimális szerkesztési funkciókra. :)
  • mad mind #2
    De mivel photoshop, megveszi pár százezer ember, és lőn haszon.
  • Cat #1
    Most komolyan, ez mire jó? Ezeket a minimális "szerkesztési" funkciókat már egy jobb kompakt fényképezőgép is ismeri.