Molnár András

Érintésérzékeny Photoshop telefonokra

Az Adobe Systems bejelentette az új Photoshop alkalmazását az iPhone felhasználóknak, mellyel a telefonon és a Photoshop.com-on lévő fényképeiket egyaránt szerkeszthetik.

Az alkalmazás ingyenes, ennek ellenére olyan eszközöket kínál, mint például a kivágás, kép forgatása, színek állítása és egykattintásos szűrők, melyekkel könnyen megváltoztatható a képek kinézete és hangulata. Tartalmaz továbbá visszavonás, és ismétlés vezérlőket is, így ha a felhasználó hibázna, vagy vissza szeretne kerülni a kiindulási állapotba, azt néhány kattintással megteheti. Amint a felhasználó elkészült a kép szerkesztésével, elmentheti azt a telefonjára, vagy akár egyből fel is töltheti a saját Photoshop.com-os fiókjába. Az alkalmazás használható úgy is, hogy elkészítik vele a fényképet, és egyszerűen, szerkesztés nélkül egyből fel is töltik vele a képet.


Ami az alkalmazást különlegessé teszi - azon kívül, hogy az Adobe készíti - az, hogy az egész képszerkesztés kézmozdulatokkal történik. Ahelyett, hogy gombokat vagy csúszkákat kéne használni, a felhasználóknak csak végig kell húzniuk az ujjukat a képernyőn, hogy megváltoztassanak olyan dolgokat, mint például a fényesség vagy a színek értékei. A szűrőkre ugyanez vonatkozik. Egyszerűen csak a képernyő egyik sarkából a másikba húzzuk az ujjunkat ahelyett, hogy több képernyőn keresztül vagy egy leugró menü segítségével választanánk ki a megfelelő szűrőt.


Habár az alkalmazás ingyenesen elérhető, sajnos az Adobe ingyenes Photoshop.com szolgáltatásával maximum 2GB-ig tárolhatunk képeket, bár ezt a tárhelyet egy éves díj kifizetésével ki lehet bővíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Elemir #8
  Szar nokiaaa?
  Telefon=Nokia.

  Nyilván egy iphone jobb, mint az én E65-m, na de ez 65 volt, megérkezésekor max 100, az I meg mennyi is most? 200-300? AZ új, mert nyilván mindig az újat kell nézni. Ha a zsír új megjelent telefonok maximálisan 100 ezer ftba kerülnének, na akkor lenne reális áruk.
 • krajcsovszkig #7
  Hát ennél az S60 saját beépített szerkesztője többet tud... :( (Mielőtt valaki leflémelne, ezzel most nem az iPhonet becsmérlem hanem a progit ;-))

  Ja és ha már vmivel ajfónt kell hasonlítgatni, akkor tessék:
  http://en.wikipedia.org/wiki/N900
  http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_i8910
  http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_HD2

  Ezek szerintem mind jobbak, legalábbis a számomra fontos szempontokban :)
 • narumon #6
  Egyet ne felejts el. Ez az iphonere nem az EGYETLEN ilyen megoldás, csak az EGYIK! Inkább ne irj hülyeségeket.
 • Gerygrey #5
  Az iPhone-t nem a szar Nokiákkal, Samsungokkal meg SE-okkal kell összehasonlítani, hanem mondjuk a HTC Touch HD 2-vel.
 • Ferrer #4
  "Azert jo latni, hogy fejlodik az iphone, lassan eleri az also kozepkategorias feature phone-ok elotelepitett tudasat."

  Nem akarom fikázni a Sony Ericssont, mert nekem is olyan telefonom van, de ahogy a kolléga is mondta, csak elméletben van igazad. Pl. lehet mondani, hogy a SE alapból meg tud nyitni txt file-okat, az Iphone meg nem, de amíg előbbi más formátumot nem ismer, és átlagban 1 MB-os a RAM-ja, utóbbira felraksz pár perc alatt egy doku olvasót, ami akár a 20 megás pdf-et is megnyitja, és a navigálás is egyszerűbb.. Hátránya, hogy rádiós háló kell a fájlok átküldéséhez. Ja, pro és kontra.
  Meg a használhatóságot is figyeld. Nekem a fing kijelző meg gyér navigáció miatt sose jutott volna eszembe, hogy a SE telefonomon beállítsam az emilt, de amióta megvan az ipodom, csak azon nézem meg az összes fiókomat, wifin keresztül.
 • G_ArchAngel #3
  az iPhone tudasat lassan a netbookok sem fogjak elerni...

  hasznalni kellene egyszer, nem hulyeseget irni - jah, es ez ingyenes alkalmazas...
 • kvp #2
  Valamivel profibbnak tunik, mint a sony ericsson fele megoldas, de az legalabb ingyen van elore telepitve a telefonokra es nem kell hozza erinteserzekeny kijelzo, tehat megy az osszes modernebb sony ericsson telefonon es meg feliratozni is lehet vele. (a forgatas, az atmeretezes, fekete-feher, szepia, kontraszt, fenyero, szin allitgatas alap) Hatranya, hogy azzal nem lehet egy mozdulattal feltolteni, mert mindig a telefonra ment. A galleriabol lehet feltolteni, cserebe barhova, akar internet nelkul radios kapcsolaton egy laptopra vagy a nagykepernyos tv-re is. Azert jo latni, hogy fejlodik az iphone, lassan eleri az also kozepkategorias feature phone-ok elotelepitett tudasat.
 • G_ArchAngel #1
  Kizarolag az US Store-ban elerheto...:(((