Berta Sándor

Kitart táblagép-eladási céljai mellett a Samsung

A dél-koreai cég vezetője továbbra is bízik abban, hogy sikerül teljesíteni az idei évre tervezett eladásokat. A társaság komoly segítséget kapott az Apple ellen folytatott küzdelmében.

"Biztosak vagyunk abban, hogy sikerül teljesítenünk a táblagépek és a mobiltelefonok eladási számaira vonatkozó idei célkitűzéseinket" - nyilatkozta J. K. Shin, a Samsung mobil részlegének első embere. A dél-koreai vállalat idei évre vonatkozó céljai meglehetősen ambíciózusak: a tábla PC-kből például ötször annyit szeretnének értékesíteni, mint tavaly. Emellett eladnának 300 millió mobiltelefont is. A Samsung a tervek szerint október végén dobná piacra az első olyan okostelefonjait, amelyekre már a Microsoft mobil operációs rendszerének legújabb változata kerülne. Az első készülékek várhatóan Olaszországban lesznek kaphatók.


Az eladási célkitűzések különösen azért merészek, mert a vállalat hónapok óta komoly jogi vitában áll az Apple-lel. Pont ebben a küzdelemben azonban komoly segítséget kapott a cég, méghozzá egy olyan partnerétől, akitől talán a legkevésbé várta volna. A Verizon Wireless jelezte, hogy ellenezné, ha az Egyesült Államokban forgalmazási tilalmat szabnának ki a Samsung termékeire. Egy ilyen lépés ugyanis a Verizon Wireless érvelése szerint a közérdekkel ellentétes lenne, mivel a hátráltatná a Long Term Evolution (LTE) technológia elterjedését és az LTE-támogatót eszközök fejlesztését. Emiatt pedig az amerikai állampolgárok nehezebben jutnának mobil szélessávú ajánlatokhoz.

Florian Müller szabadalmi szakértő úgy vélte, hogy az amerikai konszern bejelentése gyakorlatilag az Apple-nek küldött hadüzenettel egyenértékű és komoly hatással lehet az amerikai piacra. A lépés egyébként meglepő, hiszen a Verizon Wireless kínálatában egyaránt megtalálhatók az Androidot futtató Samsung telefonok és az Apple iPhone készüléke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • slickboy #1
    Nem meglepő. A Samsungot is el akarja adni, meg az Apple-t is. Ha nem forgalmazhat Samsungot, akkor az neki bevételkiesés.