Berta Sándor

Dél-Koreában és Ausztráliában is támadja az Apple-t a Samsung

A Samsung mindenképpen vissza akart vágni amerikai riválisának, ezért először hazai pályán, Dél-Koreában, majd Ausztráliában is beadványt nyújtott be a bírósághoz az Apple ellen.

A Korea Times bennfentesekre hivatkozva arról írt, hogy a Samsung hazai pályán akar visszavágni az almás cégnek és kezdeményezte a bíróságon, hogy a megjelenése időpontjában szabadalomsértés miatt tiltsák be az iPhone 5-öt. Az újság felhívta a figyelmet arra, hogy a két vállalat között immár 23 helyen folyik jogi vita, az országok között van Japán, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok is.

A Korea Times úgy vélte, hogy a Samsung már nem kizárólag egyetlen fő védelmi taktikát alkalmaz, hanem egyre erőteljesebben fogja támadni az Apple-t. Bár azt még nem lehet tudni, hogy az iPhone 5 mikor jelenik meg a piacon, a dél-koreai cég semmit sem akart a véletlenre bízni és ezért készítette el és nyújtotta be már most keresetét.

A Samsung Dél-Korea mellett Ausztráliában is támadásba lendült az Apple ellen. A The Wall Street Journal tudósítása szerint az elektronikai konszern ellenkeresetet nyújtott be az Apple beadványával szemben. A dokumentum indoklásában az szerepel, hogy az Apple az iPhone és az iPad2 készülékekben felhasznált technikáival megsérti a Samsung vezeték nélküli telekommunikációra vonatkozó szabadalmait.

Az Apple áprilisban perelte be a Samsungot és ötletlopással vádolva meg. Az amerikai cég azt állította, hogy a Samsung androidos okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. Erre válaszul ellenkereseteket nyújtott be a dél-koreai társaság, amely Ausztráliában - a korábbi szabadalmi per lezárulásáig - leállította a Galaxy Tab 10.1 bevezetését. A Samsung táblagépei augusztus közepén Európában is tiltólistára kerültek, igaz, később a tilalmat módosították, így azóta Németországban nem árusíthatók. A vitában az utolsó felvonás az volt, amikor a Samsung a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) nem mutathatta be a legújabb Galaxy Tabot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • G_ArchAngel #125
  Nem arrol van szo, hogy Google-ben keres-e valaki, hanem arrol, hogy a sokkal tobb Android eszkoz ellenere is az iOS userek, akik tobben es tobbet hasznaljak a Google-t.
 • narumon #124
  Na látod pont erről beszélünk. Ki a francot érdekel, hogy 10-15 cég összesen mennyi telefont ad el? (lásd még: PC piac)

  És az alábbi linken pont engem igazolsz. 4.6M készülék szemben a 4.8-al Nyugat EU-ban.
  És worldwide:
  http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS22974611

  Több mint húsz millió eladott telefonnal egy negyedévben, nem hiszem, hogy az apple sírni fog, bármennyire is állította itt lentebb valaki...
 • sathinel #123
  Samsung csak egy része az androidnak. Ott van még sok másik cég is pl sony, stb.

  Nyugateurópa:
  http://www.fonearena.com/blog/42288/idc-mobile-market-in-western-europe-q2-2011-samsung-apple-htc-top-smartphone-vendors-by-shipments.html
 • narumon #122
  "Nem mindíg azokat a híreket kéne meghallani amiket akar az ember. Igen dinamikusan növekszik az android piac, és ezzel már nehéz lépést tartani. Csak elég megnézni mennyi telefont hoztak ki az elmúlt 1 évben. Aztán lehet gondolkozni hogy ha az USA-nagyrészén már ilyeneket használnak, akkor távolkeleten, európában milyen arány lehet:D"

  Erről idáig szó sem volt, ezt most te csempészted ide be. Egyébként megsúgom, hogy Android nem egyenlő Samsung. Tisztán látszik, hogy ugyanaz lesz mint a PC piacon, ahol a windowsos gépek abszolút túlsúlyban vannak, de ettől még az apple adja el az egyik legtöbb gépet (notit) a világon. Okostelefonnál dettó ugyanez a helyzet.

  "Itt páran úgy állítják be az apple-t mint az isten."

  Senki nem állította így be, nyugodtan vissza is olvashatsz akár. Az, hogy te ezt olvasod ki belőle az már egyéni szegénységi bizonyítvány.

  "Üzlet a samsungnak az apple? Ja de ha szarakodnak és a saját telefonjukat nem lehet eladni ami jobban fogy idekinn uk mint az apple akkor megérheti nekik kicsit megakasztani az apple-t."

  Nem tudom hol az az idekinn ahol jobban fogy a Samsung, a világ nagy részén azért még mindig az iphone fogy jobban.

  However, its share of the overall market was 6%, making it the world's fourth biggest mobile phone seller behind Nokia, Samsung and LG.

  "HAHAHA. Ennyit a rohadtalma marketing dumájáról és amit sokan benyalnak és magyarázzák hogy a legnagyobb, legjobb, stb..... Egy fos és azok akik beeszik a marketingdumát birkaként követik akármi is történik:D"

  Bazzeg ha értelmi szinted is nulla azon mi nem tudunk segíteni. Hol állította bárki is, azokat amiket itt fent összehordasz. Tudom, hogy azzal tudod védeni az igazakat ha nem létező sérelmeket is belekeversz mert arra jön a sok antiapple döglégy, csak itt és most tisztázzuk, hogy itt most két olyan dolgot is felsoroltál amiről ebben a fórumban idáig még szó sem volt. A tényeket meg hiába próbálod ezekkel manipulálni attól még tények maradnak.
 • sathinel #121
  Ki az aki nem google-ben keres? az lol azért.

  Próbáltam mást is de valsz mivel google elmenti miket szeretek nézni elég jó találatokat mutat. Eddig nem igazán volt más ami megtetszett volna.

  http://techblog.ginktage.com/2011/03/idc-predicts-windows-phone-7-as-2-mobile-os-by-2015-overtaking-iphone/

  http://techcrunch.com/2011/04/26/nielsen-consumer-desire-for-android-grows-unlike-ios-and-blackberry/

  Meg vannak ilyen vélemények is:D
 • sathinel #120
  http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung

  érdemes megnézni mennyivel nagyobb a samsung egyébként:D
 • G_ArchAngel #119
  A high level employee in Google’s legal department, and a former FTC official, Suzanne Michel, testified in court today at the Senate Judiciary hearings that Google, Microsoft and Yahoo all wanted to be the default search engine for the Safari internet browser on all iOS devices.

  You would probably think that Android mobile devices might have more mobile Google searches due to the considerable amount of integration it has into the OS, but apparently that’s not true.

  At the end of her testimony, Michel claimed that 2/3rds of all Mobile Google searches take place on Apple iOS devices, which is bound to give the popular search engine a winning hand as being the default search engine on all Apple iOS Devices. Apparently Yahoo and Bing both want to be the default search engine on Safari, and although Apple does allow users to change the option, the default has always been Google which is pretty obvious.
 • G_ArchAngel #118
 • sathinel #117
  http://gizmodo.com/5572947/if-you-have-these-iphone-4-problems-you-should-exchange-your-phone

  Ja és még pár ilyen még volt. Igen sok gond volt az ifos 4-el. De minek magyarázom ha még mindíg ugyanazt mondják ugyanazok akik 4-5 éve szopkodják az apple-t:D

  http://phandroid.com/2011/08/22/npd-android-grabs-52-of-us-market-share-for-phones-sold-in-q2-2011-motorolas-failing-market-share-could-benefit-from-acquisition/

  http://arstechnica.com/gadgets/news/2011/01/android-beats-nokia-apple-rim-in-2010-but-firm-warns-about-2011.ars

  Nem mindíg azokat a híreket kéne meghallani amiket akar az ember. Igen dinamikusan növekszik az android piac, és ezzel már nehéz lépést tartani. Csak elég megnézni mennyi telefont hoztak ki az elmúlt 1 évben. Aztán lehet gondolkozni hogy ha az USA-nagyrészén már ilyeneket használnak, akkor távolkeleten, európában milyen arány lehet:D

  Itt páran úgy állítják be az apple-t mint az isten.

  Üzlet a samsungnak az apple? Ja de ha szarakodnak és a saját telefonjukat nem lehet eladni ami jobban fogy idekinn uk mint az apple akkor megérheti nekik kicsit megakasztani az apple-t.

  http://www.bbc.co.uk/news/business-14337388
  The report describes Apple as the "star performer" during the quarter, more than doubling its handset shipments to a record 20.3 million units.
  However, its share of the overall market was 6%, making it the world's fourth biggest mobile phone seller behind Nokia, Samsung and LG.

  HAHAHA. Ennyit a rohadtalma marketing dumájáról és amit sokan benyalnak és magyarázzák hogy a legnagyobb, legjobb, stb..... Egy fos és azok akik beeszik a marketingdumát birkaként követik akármi is történik:D
 • narumon #116
  Nem az ő nevében nyilatkozom, semmi közöm hozzájuk még apple részvényem sincs.
  Azonban azzal tisztában vagyok, hogy mennek ezek a dolgok lévén, hogy nap mint nap benne vagyok hasonlóban.
  Azon kívül elég csak néha elolvasni egy egy hírportált és akkor pontosan képben lennél azzal, hogy ki mit gyártat és hol. A panelről is olvashattál már, hogy valószínűleg a következő termékekben SHARP panelek lesznek. Tehát nem a levegőbe jósoltam, csak olyan témába ugatok bele amiben képben vagyok. Ezért nem ugatérozok mondjuk a melyiklecsoalegjobb.hu oldalon, mert nem szeretem a lecsót így nem is tudnék érdemben hozzá szólni.