Gyurkity Péter

HTC Vigor: megjelenési dátum és az első kép

A gyártó nagy érdeklődéssel várt okostelefonja végre a szemünk elé tárul, hiszen megjelent az első kép a készülékről. A RIM eközben eredményének komoly csökkenéséről számolt be a második negyedévet illetően.

A HTC Vigor már több alkalommal felbukkant a különböző híradásokban, azonban eddig a pontos megnevezést, a várható megjelenési dátumot, valamint a készülék kinézetét sem ismertük, hiszen a cég hivatalos megerősítéssel nem szolgált. A hardveres összeállításról már kiszivárgott néhány részlet, benchmark eredményeket is láthattunk, így biztosra vehető volt, hogy nem belépő szintű megoldásról van szó.

A sajtónak szánt első kép végre megjelent a világhálón, ezen pedig egy többé-kevésbé megszokott formájú okostelefont látunk, amely egyes források szerint odaát Droid Incredible HD néven fog megjelenni az üzletekben. A készülék 4,3 hüvelykes érintőképernyővel, 1280 x 720 pixel felbontással érkezik majd, amelyet a korábbi híreknek megfelelően 1,5 GHz-es ikermagos processzor, 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, továbbá egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles elülső kamera, Beats Audio és LTE támogatás egészít majd ki. A debütálásra akár már a HTC szeptember 20-án esedékes bemutatóján sor kerülhet New York városában, más hírek szerint viszont erre október 13-ig várni kell majd.

A RIM eközben saját második negyedéves eredményeinek ismertetésében elismerte, hogy mind a bevétel, mind a leszállított termékek száma, ennek következtében pedig a nettó profit is komoly mértékben csökkent, vagyis számukra egyértelmű kudarc volt az augusztusban véget ért periódus. A kanadai cég bevétele (4,2 milliárd dollár) 15 százalékkal volt kevesebb az első három hónapban elérthez képest, ez pedig a tiszta profit megfeleződését eredményezte, miközben a gyártó összesen csak 10,6 millió okostelefont, illetve alig 200 ezer PlayBook táblát tudott leszállítani.

A BlackBerry 7 ugyan sikeresen elrajtolt, ám a korábbi modellek iránt a vártnál kisebb érdeklődés mutatkozott, a cégnél pedig ezzel magyarázzák a romló eredményeket. A mostani, harmadik negyedben ennél sokkal többet várnak, számításaik szerint a bevétel elérheti majd az 5,5 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad363 #7
    Mi nem teljesen igaz? te akkora piaci szegmenst teszel ki egyedül?OBJEKTÍVEBB gondolkodást!!!
  • bumbi0 #6
    Ez nem teljesen igaz. Nekem ugyan annál a szolgáltatónál van rendes mobil és van egy külön mobilinternet sim kártyám és iszonyat rühellem állandóan cserélgetni a kettőt. A szolgáltatót direkt megkérdeztem, és nem hajlandó a két szolgáltatást egy sim-re rakni, ráadásul ha az egyik működne a másik nem.
  • kvp #5
    "Én azt nem értem, hogy az utolsó szar kínai telefonok is tudnak dualsim-et kezelni, ezek még mindig nem."

    Tudnak, de a nyugatra szant valtozatokat csak akkor tudjak eladni a szolgaltatoknak, ha ez hianyzik beloluk. (tehat dual sim tamogatassal csak fuggetlenkent lehetne oket arulni) Egyebkent ha valaki nem utazik sokat ket orszag kozott (amibol az egyik nem eu-s), akkor nagyjabol felesleges a ket sim. Itt europaban nagyon kis piacrol van szo, amire nem eri meg kulon gyartani.
  • bumbi0 #4
    Én azt nem értem, hogy az utolsó szar kínai telefonok is tudnak dualsim-et kezelni, ezek még mindig nem. Szeretem a HTC-t, de nem csak a Ghz és a Mpixel méreteket kéne növelni egyes fejlesztéseknél.
  • kvp #3
    "A készülék 4,3 hüvelykes érintőképernyővel, 1280 x 720 pixel felbontással érkezik majd,"

    720p HD ready meret, ez azert eleg nagy felbontas egy telefonnak.

    "Beats Audio és LTE támogatás egészít majd ki."

    A beats audio kb. ugyanaz mint a sony 1 bit dac, mar a diskman-ekben is ez volt, hangosabb es zajmentesebb mint a hagyomanyos analog dac-ok. Az LTE tamogatas viszont fontos, ez gyakorlatilag 4G-s mobil internetet jelent. Tehat a telefon kepes hd ready filmeket stream-elni a mobil netrol es azokat akar egy nagykepernyos hdtv-re kikuldeni vagy a sajat kijelzojen megjeleniteni.

    Mondjuk itthon nem sok ertelme van, de ahol van LTE halozat es legalisan streamelheto HD filmek, ott van letjogosultsaga.
  • YMan #2
    egyetértek.. én se értettem hogy mit kell ezen annyira várni?
  • ADAMEX9 #1
    Ez a HTC most arra megy, hogy minden héten hozzon ki egy új telót?
    Szeretem őket, de ez így kicsit sok. Semmi lényegi újítás, csak rókabőr effekt. Dizájn szinten is kb a nullához konvergál a változás.