Gyurkity Péter

Érkezőben a HTC Ruby / Amaze 4G

A címben szereplő két név sokak szerint egyazon készüléket takar, amit az valószínűsít, hogy hardveres specifikációjuk megegyezik, és minden bizonnyal ugyanakkor jelennének meg. A cég rekordbevételre tett szert.

Egyszerre több forrás is beszámolt a HTC Ruby kapcsán megjelent képekről, amelyeket egy nyilvános thaiföldi rendezvényen készítettek szemfüles érdeklődők, ezeken pedig végre közelebbről, mi több, új szemszögből is szemügyre vehetjük a már korábban megszellőztetett készüléket. A homályos részletek fogynak, egyre többet tudunk a megoldásról, amely egyszerre két néven is szerepel a híradásokban.


A Ruby mellett ugyanis gyakran emlegetik az Amaze 4G elnevezést, amelyről eleinte többen úgy gondolták, hogy egy másik változatra utal, mostanra azonban valószínűsíthető, hogy egyazon okostelefonról van szó, az Amaze 4G szóösszetétel pedig mindössze a T-Mobile szolgáltató kínálatában lesz fellelhető. A hardveres lista mindenesetre rendelkezésünkre áll, ennek alapján pedig a következőképpen fest a készülék: 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyő, 1,5 GHz-es ikermagos processzor, 1 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, WiFi és Bluetooth 3.0, hátoldali 8 megapixeles dual LED flash kamera, elülső 2 megapixeles kamera, valamint microUSB.

A szoftveres oldalon mindezt Android 2.3 egészíti ki, mégpedig a Sense UI felhasználói felület 3.5-ös verziójával, bár az még kérdéses, hogy ez a T-Mobile esetében is így lesz-e, hiszen a cég általában csak részben támaszkodik a HTC saját fejlesztésére, nem a teljes szoftveres repertoárt teszik elérhetővé a vásárlók számára. A megjelenésre még ebben a hónapban sor kerülhet, a fejlesztés pedig kifejezetten a Samsung Galaxy S II ellen indulhat harcba, legalábbis a fentiek alapján. Nyilván nem olcsó készülékről van szó, ám a pontos árról még nem érkezett hír.


A cég egyébként augusztusban rekordbevételre tett szert, ezt csaknem 1 százalékkal sikerült növelni júliushoz képest, míg az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonlítva 87 százalékos bővülésről beszélhetünk. Elemzők szerint a folyamat folytatódni fog, bár a gyengülő európai és észak-amerikai kereslet, valamint az erős riválisok ebben akadályt jelentenek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • levente68 #5
    Miért szar? Mert neked elérhetetlen?

    Elég komoly darab ez, miben nem felel meg, szerinted?

    A low end pedig - bár gyenge vas a tied is - alatta van.

    Láttál már működni ilyen telefont?

    Fogod a méretbeli különbséget?

    Egy ilyen telefon bőven képes WiFi-n lőni egy FullHD filmet TV-re, a te géped abba belebicsaklik. Az én letöltőgépem mindenben erősebb, mint amiről írsz, az se tudja.

    Melyik a szar? Gondolkodj, nem árt az.

    Van, amiben egy desktop gépet nem válthat ki egy ilyesmi telefon, viszont sokkal több olyan van, amiben igencsak.

    Mielőtt megkérded, tapasztalatból mondom.
  • Ender Wiggin #4
    Van egy 2004-es desktopom is (Winchester magos 2,2-es AMD64, 1 GB PC3200 RAM, GF6800, 250GB WD vinyó). De az még veri ezt a HTC-t. És meg van az az előnye, hogy a videokártyával elfutnak a régi játékok 1280x960-ban, nagy monitoron.
    Szóval ez a szar lehet, hogy kisebbrendűségi érzésben jó társ lehet, de még nem veszi fel a versenyt a számítógépekkel, vagy egy jó telefonnal.
  • Inquisitor #3
    Ez böszme nagy, megkockáztatom mint az Evo 4G vagy a Dell Streak ... :(
  • Cat #2
    Ja, mivel a low end desktop gépet 3-5 éve vették, és ma is ugyanúgy elmuzsikál rajta a WinXp-Office páros, mint akkor, ezeket a felsőkategóriás telókat meg maximum egy év után már cserélik a tulajok az aktuális legújabbra.
  • kvp #1
    Jo gyenge kepek egy olyan keszulekrol, amin pont a htc sajat sense ui-ja nincs engedelyezve, tehat csak az nem latszik belole, hogy szoftveresen valtozik-e valami. A hardver az tenyleg erosnek tunik, a htc ebben mindig jo volt. Ezek a telefonok lassan kezdik utolerni a low end desktop gepeket.